Mire gondoltál?Én nem foglaltam állást,csak segíteni próbáltam,miről is van szó benne. Őszintén szólva engem is meglepett ez a szisztéma. Én is másra gondoltam...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mire gondoltál?Én nem foglaltam állást,csak segíteni próbáltam,miről is van szó benne. Őszintén szólva engem is meglepett ez a szisztéma. Én is másra gondoltam...
Tisztában vagyok vele, de én D20-as ütegtől kértem eddig tűztámogatást minden másra ott a Mastercard (JTAC)Nem helyett. Mellett. Olyannyira, hogy a csehek emiatt zárták ki a PUMA-t. Mert a különben 3+6-os rajuk mellé nem fért volna be egy kirendelt FO.
Sőt azt hiszem egyre többre lesz szükség. Ahogy eltolódik szimmetrikus harcászat a tüzérségi túlsúly felé, úgy lesz egyre többre szükség.
Hja, csak jobb helyen már régen nem bemondásra csinálják. (Persze az analóg módszert is megtanulják)
Irányított lőszert nem is küldenek analóg cél koordinátákra szerintem. Elég nagy pazarlás lenne.
Ne nevess ki,ehhez nem értek,de talán tényleg drónra,vagy műhódra..Mire gondoltál?
Osztom a véleményed hogy teljesen logikus,csak valami modernebbre számítottam.Min lepődtél meg? Nekem nagyon logikusnak és egyszerűnek tűnik. A felderítő jelenti a célpontot a parancsnoknak, az pedig utasítja a lövegeket hogy hová lőjenek.
Hát van az is egyébként.Osztom a véleményed hogy teljesen logikus,csak valami modernebbre számítottam.
Lehet hogy van modernebb, csak nem azt mutogatják.Osztom a véleményed hogy teljesen logikus,csak valami modernebbre számítottam.
Pedig a hétköznapokban az egy nagyon hasznos szolgáltatás lenne ha az ember Mastercard tulajdonosként PZH 2000 tűzcsapást kérhetneminden másra ott a Mastercard
Ne nevess ki,ehhez nem értek,de talán tényleg drónra,vagy műhódra..
Eszemben sincs!Osztom a véleményed hogy teljesen logikus,csak valami modernebbre számítottam.
Lehet hogy van modernebb, csak nem azt mutogatják.
A pontos helyzetedet is meghatározhatod GPS -el, de ahhoz nem kell sok szakértelem. Szakértelem ahhoz kell, hogy GPS nélkül is potosan tudd hogy hol vagy.
Ez igen.. na valami ilyesmire gondoltam,köszönöm.. komolyan..!Eszemben sincs!
A kérdésből éreztem, hogy ebben nem vagy otthon. A visszakérdésből csak azt akartam felmérni, hogy mennyire nem. Szóval, amire @krisss is célzott a modern célmegjelölőkkel azonnal digitális koordinátákat generálhatsz. Azt a taktikai tabletre átküldve azonnal továbbítható a tüzvezető központnak, ami a koordinátára villámgyorsan tűzcsapást kérhet.
A koordinátát úgy generálja, hogy a berendezés műholdas helymeghatározás révén megállapítja a saját helyzetét majd lézeres távolságméréssel, és digitális iránytűvel a célpont irányvektora meghatározható. A gombnyomasra átküldött koordináta megjelenik a tableten a nagy pontosságú digitális térképen. Ha ez megvan, akkor már csak rajtad, és a hadsereged harceljárásán múlik, hogy mi legyen az adattal. A legjobb megoldás, ha digitálisan betaggeled (értsd célpont beazonosítasa, osztályozása). Ha a szabályzat igényli a hangalapú kommunikációt, akkor lehet bediktálás is, de ezzel csak növeled a kompromitálódás esélyét.
A modern verzióban csak egy minimális méretű digitális és erősen kódolt adatcsomagként kerül be a központi rendszerbe a másodperc tört része alatt. Ha biztonságos a környezet, akkor akar kép is átküldhető további elemzésre.
Ugyan így a helyesbítés ( hagyományos lőszer esetén a körülmények változása miatt simán mellé mehet az első lövés, de egy gyors becsapódási visszamérés után a c2/c4 rendszeren keresztül akár direkt kapcsolat is létrehozható a FO és a tűzcsapásra rendelt tűzszakasz/üteg rendszere között, így azonnal értesülhetnek a lövegek a szükséges hellyesbítésről, vagy a sikeres tűzcsapásról.
Értelem szerűen ezt a módszert sokkal kevesebbet kell gyakorolni, mert ez nagyjából egy másodikos gyerek megoldaná.
A németek is azért gyakorolják a bemondós koordinátás rendszert, mert ott 100x nagyobb a hiba lehetősége. Ez elsősorban arra van, hogyha valami miatt nincs mondjuk tűzvezetés, vagy hálózat, akkor is el tudják küldeni a malacokat a célpontra.
Nem rossz. Itt nem kell félni attól, hogy vírosos lesz a számítógép.
Az oldschool végrehajtás.
@éber:Tisztában vagyok vele, de én D20-as ütegtől kértem eddig tűztámogatást minden másra ott a Mastercard (JTAC)
Ezért lesz fasza ha C2 rendszerben térképen tudod átküldeni a célpont koordinátáit valós időben.
Nagyon jó kis vidi,gyakorlatilag ugyan az a protokoll mint a német verzióban.
Az oldschool végrehajtás.
Dehogyisnem koronavírusosNem rossz. Itt nem kell félni attól, hogy vírosos lesz a számítógép.
Mindenhol ez az alap. A digitális meg erre épülNagyon jó kis vidi,gyakorlatilag ugyan az a protokoll mint a német verzióban.
Nemigen vagy tisztában ezeknek a dolgoknak a működésével úgy látom.Azért arra kíváncsi lennék, hogy GPS nélkül ezek a drónok mennyire pontosan tudják bemérni a célpont helyét egy nagy mező közepén.
Nem vagyok szakember, csak érdeklődő.Nemigen vagy tisztában ezeknek a dolgoknak a működésével úgy látom.
Folyamatos titkosított rádiókapcsolat?Nem vagyok szakember, csak érdeklődő.
Ha nem műkődik a GPS, akkor egy ideig működik az inerciális navigáció, de annak a pontossága az eltelt idővel arányosan csökken. Maradnak a tereptárgyak, de azokat egy folyamatosan mozgó drónból nem biztos hogy könnyű bemérni. És vannak olyan területek, ahol nem könnyű azonosítható tereptárgyat találni. Vagy beméred a saját drónt radarral? Akkor elárulod a pozíciódat.
Ha a drón nem tudja a saját helyzetét, akkor hogyan határozza meg a célpont pontos pozícióját?Folyamatos titkosított rádiókapcsolat?
Hatrametszessel oldalmetszessel. Valamire csak ra lat aminek tudja a poziciojat.Ha a drón nem tudja a saját helyzetét, akkor hogyan határozza meg a célpont pontos pozícióját?