A motor ménem ódalkocsis? Mehetne arra is egy FN MAG vagy 50mm aknavető
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A motor ménem ódalkocsis? Mehetne arra is egy FN MAG vagy 50mm aknavető
Talaltam olyan kepet ami nemet katonak motorral /ktm/ celok pozicioit hatarozzak meg a kep leiras szerin is. Aztan a te reakciodra elgondolkodtam rajta hogy ott ket motoros volt a kepen az abran meg valoban csak egy motor van ezert jobban beleastam magamat.
Es mint kiderult a kepen amit talaltam ott felderitok vannak. /ktm motor kerekpar ezt meginkabb megerositrtte./ mert ktm a felderitoknel a kulonlegeseknel es a katonai rendeszeknek van nemetbe...
Majd tovabbkeresrtem es kiderult hogy valamiert. / @ravenlord tol mostmar tudjuk miert./ bmw motorkerekparokat alkalmaznak futar osszekoto szerepre egy cdomo feladatra. /a bmw motorok beszerzeserol szolo cikkel jutottam tovabb. / ahol taglaljak hogy elsosorban hiradokeszulek helyettesitesere szolgal foleg nehez fegyverzetu csapatoknal ahol eltero menetteljesitmenyu jarmuveket alkalmaznak ezert a menetoszlop szetszakadasa vagy a rejtozkodes miatt az utanpotlas szallitasa igenyili hogy valaki "forgalomiramyitson" vagy radiocsendben is tudjanak valamilyen modon komunikalni az gymastol tavol allast foglalt /tuzeloallas vagy korlet./ alegysegek kb.
Remelem valaszom kielegito ennyire melyennem akartam belemenni. /egyebkent bw hivatalos anyagokbol morzsazgattam direkt./
A német uteg mégegyszer, mert úgy látszik nem keltette fel a figyelmet a tűzszakasz leírása:
Fü/Fu = Führungs- und Funkfahrzeug
Flt = Feuerleitpanzer
Tehát a németeknél ütegparancsnoki páncélos tényleg nincs, viszont a tűzszakaszoknak saját parancsnoki és tűzvezető páncélosai vannak!
Most itt azt igyekszik bizonyítani a kolléga, hogy a Pzh2000 rendelése faszság volt??
Azt a hulladékot mi a reteknek tetted ide?
Várjál! Hagy fejtse ki a nagytudású kolléga!Most itt azt igyekszik bizonyítani a kolléga, hogy a Pzh2000 rendelése faszság volt??
Nekem érdekes volt, de nagyon meglepne ha ez az újdonság erejével érné az illetékeseket (a súly a Leopardnál is végig téma volt)
Nem.Ha végigolvasod akkor van benne egy frissítás fejezet ami kb értelmetlenné teszi azt amit előtte írt.Most itt azt igyekszik bizonyítani a kolléga, hogy a Pzh2000 rendelése faszság volt??
Mondjuk az is egy rohadt nagy mellébeszélés. Sehol nem látom azt a szókapcsolatot, hogy "Leguan, Leopard 2"Nem.Ha végigolvasod akkor van benne egy frissítás fejezet ami kb értelmetlenné teszi azt amit előtte írt.
Most itt azt igyekszik bizonyítani a kolléga, hogy a Pzh2000 rendelése faszság volt??
@szzsolt81 meg ezzel tervezte igazolni az elméleteit....Teljesen vakvágányon megy a cikk. Azt próbálja bizonygatni, hogy mindek kel ide ilyesmi.
Várjál! Hagy fejtse ki a nagytudású kolléga!
A 80-as évek adatai alapján 1/3.Ma mar jobb a helyzet,de alpvetően nem ír hülyeséget,az persze más kérdés,hogy még így is bőven megéri.Èn a (nem nagytudásúként) azt olvastam (zanzásítva) a pzh2000 az ország közùti hídjainak kb egyharmadát nem tudja használni, ha jól számolom akkor a kétharmadát meg tudja. Mi it a gond, elszàmolta, nincs így, nincs jelentősége, stb ?
Ez a leginkáb No shit Sherlock momentum Egy 60 tonnás gépet van olyan híd ami bír el. JéééÈn a (nem nagytudásúként) azt olvastam (zanzásítva) a pzh2000 az ország közùti hídjainak kb egyharmadát nem tudja használni, ha jól számolom akkor a kétharmadát meg tudja. Mi it a gond, elszàmolta, nincs így, nincs jelentősége, stb ?
Èn a (nem nagytudásúként) azt olvastam (zanzásítva) a pzh2000 az ország közùti hídjainak kb egyharmadát nem tudja használni, ha jól számolom akkor a kétharmadát meg tudja. Mi it a gond, elszàmolta, nincs így, nincs jelentősége, stb ?
A 80-as évek adatai alapján 1/3.Ma mar jobb a helyzet,de alpvetően nem ír hülyeséget,az persze más kérdés,hogy még így is bőven megéri.
Ez a leginkáb No shit Sherlock momentum Egy 60 tonnás gépet van olyan híd ami bír el. Jééé
Nem valószínű.Vajon kivonta-e a matekból azokat a hidakat, amik kisebb távot hidalnak át, mint amit a PZH magától is leküzd gyalog?
Látszik azért,hogy ért ahoz amit ír.Jobban mint mi összesen...Vajon kivonta-e a matekból azokat a hidakat, amik kisebb távot hidalnak át, mint amit a PZH magától is leküzd gyalog?
Kicsit amúgy emészthetőbbre átfogalmazhatná a cikket mert rengeteg szabályzót és forrást felsorol, de azt hogy most végül milyen konklúziót vonna le az egészből eléggé nehéz kiszedni. Kéne valami mondat a végére, hogy a pzh 2000 nagy tömege a hazai úthálózat viszonyai közt korlátozza a hadműveleti mozgékonyságát illetve bevetéséhez fokozott műszaki felderítés esténként műszaki támogatás szükséges , viszont a jelenleg rendszerben lévő hídvetők és pontonhidak nem vagy pedig csak korlátozottan képesek ezt az igényt kielégíteni. Ebből látható, hogy a megfelelő műszaki támogató technikai eszközök beszerzése nélkül a pzh 2000 nem optimális a Kárpát-medencében való használatra.Látszik azért,hogy ért ahoz amit ír.Jobban mint mi összesen...