Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A Lynxes szarakodás, időhúzás után meg logikus lenne nem a Rheinmetallt venni...Hát logikus lenne a pzh-ák után Rheinmetall gurulós csöveket venni..
A kívonásra kerülő M109 re vajon hányan fognak lecsapni?Izraelből venne önjáró tüzérséget a Magyar Honvédség? - Neokohn
Világszínvonalú hadieszközzel bővülhet a Magyar Honvédség arzenálja. Mutatjuk a részleteket.neokohn.hu
A 105-ösnek a lövedéke is nehezebben felderíthető. Azaz nehezebb megtalálni a löveget.
A vontatott 155-ösök esetén meg nem egyszer látható, hogy nem igazán mozgatják őket. Úgy meg ne csodálkozzunk!
Érdekes, hogy a szittya koncepcióba a 105-ös meg kimondottan illene is. Fillérekért, és mégsincs tele a sajtó a beszerzendő 105-ösök halmával.
Remélem, hogy Böröndi kicsit átértékeli a korábbi koncepciót, ha pont logisztikai oldalról (a kedvence) is megnézi a 105-ösök igényeit.
Törököknek is van egy jó 105-öse vélhetően olcsóbban - ez is mehetne platós NMS-re vagy Gidránra.Én ezt is a szittyába valónak érzem.Hawkeye 105 mm Self-Propelled Howitzer | Military-Today.com
The Hawkeye is one of the lightest self-propelled howitzers in the world today. This system consists of a standard US Army's 105 mm howitzer, mounted on a HMMWV chassis.www.military-today.com
Csak akiknek van agya. Nem mi leszünk.A kívonásra kerülő M109 re vajon hányan fognak lecsapni?
Kíváncsi vagyok meddig innoválnák, hogy mondjuk Gidránra kerüljön? Ja még a Gidránt is innoválják.Én ezt is a szittyába valónak érzem.Hawkeye 105 mm Self-Propelled Howitzer | Military-Today.com
The Hawkeye is one of the lightest self-propelled howitzers in the world today. This system consists of a standard US Army's 105 mm howitzer, mounted on a HMMWV chassis.www.military-today.com
Nem,a török Bora visszaható ereje túl nagy egy NMSnek,de szerintem a Gidránnak is.Hawkeye egy speciális,csökkentett visszahatású tarack (eredetie a vietnámi háború alatt lett kifejlesztve,de mire elkészült,vége lett a háborúnak,és nem rendszeresitették)Törököknek is van egy jó 105-öse vélhetően olcsóbban - ez is mehetne platós NMS-re vagy Gidránra.
MKEK from Türkiye delivers first Boran 105mm light towed howitzers to
In December 2022, the Turkish Defense company MKEK (Makina ve Kimya Endustrisi Kurumu - Mechanical and Chemical Industry Corporation) delivered the first bwww.armyrecognition.com
Nem tudom így van-e...hátha @Vlad tudja, hogy platóra rakható-e ez a löveg.Nem,a török Bora visszaható ereje túl nagy egy NMSnek,de szerintem a Gidránnak is.
Nem hiszem, hogy bármilyen enyhén páncélozott jármű képes ellenállni egy 105 mm-es löveget visszarúgásának.Nem tudom így van-e...hátha @Vlad tudja, hogy platóra rakható-e ez a löveg.
Ha a 120-as aknavetőt elég jól bírta Gidrán alváz. Ezen a 105-ösön meg van csőszájfék és nem is annyira függőleges az erőhatás iránya...
A kívonásra kerülő M109 re vajon hányan fognak lecsapni?
Talán a koreai EVO-105Nem tudom így van-e...hátha @Vlad tudja, hogy platóra rakható-e ez a löveg.
Ha a 120-as aknavetőt elég jól bírta Gidrán alváz. Ezen a 105-ösön meg van csőszájfék és nem is annyira függőleges az erőhatás iránya...
Pont most láttam hasonló koncepciós 122mm-es kínait. De az is 3 tengelyes full hidraulikus futómű +nagy talpak.Nem hiszem, hogy bármilyen enyhén páncélozott jármű képes ellenállni egy 105 mm-es löveget visszarúgásának.
Amennyire én látom, a Hawkeye visszarúgásának egy kis részét magának az autónak adja. Egy extra hidraulikus rendszerrel valószínűleg ugyanezt alkalmazhatja az NMS pick-up változatára is, de autója élettartama sokkal rövidebb lesz, és nem fogja tudni élvezni a jármű fő előnyét: az agilitást.
.Törököknek is van egy jó 105-öse vélhetően olcsóbban - ez is mehetne platós NMS-re vagy Gidránra.
MKEK from Türkiye delivers first Boran 105mm light towed howitzers to
In December 2022, the Turkish Defense company MKEK (Makina ve Kimya Endustrisi Kurumu - Mechanical and Chemical Industry Corporation) delivered the first bwww.armyrecognition.com
Vagy kicsit meghosszabítani a lövegcsövet egy L mérettel (20-25 km es lőtáv elérése) ráintregrálni egy ACV-15 vagy 300-as alvázra vagy valami hasonlóra. Persze torony formábban és automata töltővel. Viszont így osztott lőszer jöhetne szóba.Nem hiszem, hogy bármilyen enyhén páncélozott jármű képes ellenállni egy 105 mm-es löveget visszarúgásának.
Amennyire én látom, a Hawkeye visszarúgásának egy kis részét magának az autónak adja. Egy extra hidraulikus rendszerrel valószínűleg ugyanezt alkalmazhatja az NMS pick-up változatára is, de autója élettartama sokkal rövidebb lesz, és nem fogja tudni élvezni a jármű fő előnyét: az agilitást.
Bar ugy lenne, ez legyen a legnagyobb problemam, utana folyamatosan ellenszurkolnek, ha az mukodik...Ezt a kommentet elteszem akkorra amikor bejelentik, hogy vettünk mi is egy "dán csomagot"...
Csak eppen azt pont Kaposvaron gyarthatnak is, es arra nem keves kereslet is lesz.A Lynxes szarakodás, időhúzás után meg logikus lenne nem a Rheinmetallt venni...
"Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon."Izraelből venne önjáró tüzérséget a Magyar Honvédség? - Neokohn
Világszínvonalú hadieszközzel bővülhet a Magyar Honvédség arzenálja. Mutatjuk a részleteket.neokohn.hu
Talán majd egyszer 2028-ban! L/60 kifejlesztésére 2027-ig kell várni az RM szerint és akkor nem számoltunk csúszásokkalCsak eppen azt pont Kaposvaron gyarthatnak is, es arra nem keves kereslet is lesz.
Az uj loveg egy upgrade, az nem elofeltetele, a meglevovel lathatoan hibatlanul mukodik mar most.Talán majd egyszer 2028-ban! L/60 kifejlesztésére 2027-ig kell várni az RM szerint és akkor nem számoltunk csúszásokkal
Teherautó német - mondjuk Bécsből jön, ott egy nagy RMMV szerelde. A löveg német, elektronika német-izraeli, töltő izraeli.
Szóval mit is fognak nálunk csinálni? Összecsavarozzák az egészet - max ennyi.
Papperger ezt a lehetőséget meg kifogja ajánlani mindenkinek jó szokása szerint.
Kik az eddig ismert érdeklődők?
Németország - biztosan magunknak csinálják majd. Akár még RMMV-nél is rászerelik az Unterlüsszben legyártott lövegtornyot. A németek 120 löveget terveznek venni. Majd ide adják a gyártást a jó esetben 3-4 tucat löveget rendelő Magyarországnak?
Nagy-Britannia - ott van nekik a Boxer szerelde, de lenne erre ott még más ipari kapacitás is. 116 löveg van tervben, ekkora tételnél nyilván maguk akarják gyártani.
De, mert piaci igeny van ra. Ha nem erted miert, nezz be az ukran mocsarba.Baromira nem lenne ebből "export siker".
Megint az ures, buta lozungok... ha mukodik a jelenlegi loveggel, es magunk gyartjuk, az mitol is lenne sci-fi pontosan?Magunknak összerakhatjuk max ennyi, de most ezt sincs idő kivárni.
Működő megoldások kellenek, nem scifi rendszer 5-6 év múlva. Sok jel mutat arra, hogy ez most az irány...