Melyik oldalon?
Hogyan lehet az, hogy nekem a tanáraim többségéről pozitív tapasztalatom van?
Úgy szeretném tudni, hogy akik ilyet írtak hova és mikor jártak iskolába...
Például a Kossuthba.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Melyik oldalon?
Hogyan lehet az, hogy nekem a tanáraim többségéről pozitív tapasztalatom van?
Úgy szeretném tudni, hogy akik ilyet írtak hova és mikor jártak iskolába...
A bátyám odajárt és végül programozó lett belőle.Például a Kossuthba.
Nekem meg az unokatesóm...A bátyám odajárt és végül programozó lett belőle.
22 éve végzett ott.Nekem meg az unokatesóm...
Az ottani tanári karnál nagyobb alkesz társaságot én még nem láttam...
Volt ez 10 éve...ha azóta változott akkor elnézést
Innentől kicsit meddő a vita. Már leírtam, sztem miért.Miért menne bele?
Ha valaki használt Gripent akar, akkor hozzá fog fordulni.
Minden projekt így indul.Egy paper design projektre bármit építeni eszement hülyeség.
Néz meg miben kerül az új Gripen E saccra. Majdnem F-35A ára.
Ennek fényében szerinem gondold át, mert ha még el is tudnánk is adni a gépeket kb. 30 misi / darab áron, akkor is a 28 db Gripen E úgy kb. 4-5 mrd dollár lenne. Alsó hangon. Ez az éves magyar GDP 3,5%-a. Még, ha több évre széthúzod, akkor is eszement.
Nézd az biztos, hogy 2026 után is maradnak. De fokozatosan felépíthetünk egy második századot, majd cserélhetjük 2030-ig a C-ket. Még eladhatóak lesznek ez idő tájt, főleg ezzel az upgrade-del.Gripen E ? Azt meg miért? Szerintem teljesen felesleges lenne hiszen 2040 körül generációt váltunk.2026-ra Magyar tulajdonba kerülnek a Gripen C "feltuningolva" nagy üzemóra tartalékkal ha esetleg lesz újabb vadászzázad az lenne a logikus ha azok is Gripen C legyenek. Amúgy nem is értem ezt a Gripen E dolgot, hiszen az hogy a meglévő Gripenjeinket modernizáljuk azt jelenti, hogy a jelenlegi vezetés bőven 2026 után is (szerintem a generációváltásig) hadrendbe akarja tartani....
De minek vegyünk drága pénzen Gripen E-t ha 2040 körül generációt váltunk és a Gripen C modernizálva tökéletesen ellátják a feladatukat addig amíg eldöntjük melyik 5 gen vagy 6 gen gépet választjuk.Szerintem semmi értelme 10-12 évre Gripen E-t venni k.....va sok pénzért ha ugyanazt a feladatot a Gripen C is ellátják.Nézd az biztos, hogy 2026 után is maradnak. De fokozatosan felépíthetünk egy második századot, majd cserélhetjük 2030-ig a C-ket. Még eladhatóak lesznek ez idő tájt, főleg ezzel az upgrade-del.
Sztem 1 komolyabb szemléletváltás kell. És erre már utaltak. Nem addig használunk vmit, amíg lerohad, aztán kuka. Menet közben továbbértékesíthetünk.
A másik a folyamatos fejkesztés. Nem 10 évente történik valami. Folyanatos upgrade, magasabb szintnre emelés.
Ha később el is adjuk, cseréljük, nem kidobott pénz a mai C-k fejlesztése.
Ha kapnak MAWS-ot, AESA radart és Meteor-t, akkor mi a f*sznak kéne eladni...?Nézd az biztos, hogy 2026 után is maradnak. De fokozatosan felépíthetünk egy második századot, majd cserélhetjük 2030-ig a C-ket. Még eladhatóak lesznek ez idő tájt, főleg ezzel az upgrade-del.
USA.Tele van a gép amcsi technológiával,de már a hajtómű elég hozzá.Lasd a Viggen esetétEz a vágy úgy röhejes, ahogy van. 2026-tól lesz saját tulajdonban a C. Hova akarsz még nem is félidős gépeket eladni?
Melyik közszolgáltatásról akarsz lemondani?
Te tényleg azt hiszed, hogy el is tudnánk adni a Gripent?
Egyáltalán kérdés, hogy kinek az engedélye kéne hozzá...
meg UK - ezért nem vehet Argentína Gripent, pedig érdekelte volna őket...USA.Tele van a gép amcsi technológiával,de már a hajtómű elég hozzá.Lasd a Viggen esetét
AESA radar létezik már a C-hez vagy fejlesztés alatt??Ha kapnak MAWS-ot, AESA radart és Meteor-t, akkor mi a f*sznak kéne eladni...?
https://www.saab.com/newsroom/press-releases/2020/saabs-new-fighter-radar-in-the-airAESA radar létezik már a C-hez vagy fejlesztés alatt??
Nekem meg az unokatesóm...
Az ottani tanári karnál nagyobb alkesz társaságot én még nem láttam...
Volt ez 10 éve...ha azóta változott akkor elnézést
22 éve végzett ott.
De most komolyan, mennyivel adna nagyobb harcértéket az E, mint egy folyamatosan fejlesztett C, és főleg mennyi pénzért?Ha kapnak MAWS-ot, AESA radart és Meteor-t, akkor mi a f*sznak kéne eladni...?
De most komolyan, mennyivel adna nagyobb harcértéket az E, mint egy folyamatosan fejlesztett C, és főleg mennyi pénzért?
Szerintem is vegyünk még egy század svéd C-t, és kapjanak folyamatos elektronikai, fegyverzeti upgrade-et. Így simán kihúzhatjuk a "6." generációig, Csak így van értelme, ha bármilyen formában be akarunk szállni (bármivel) ezekbe a programokba.
Annál nagyobb pazarlást el sem tudok képzelni, hogy most megszabadulnánk a félidős, éppen upgrade-elt C-ktől, majd rá 15 évre ugyanezt tennénk az E-kkel, mert elkészült, amibe pénzt tettünk.
D-k? Készül a kiképzőszázad?Én 4-6 db plusz gripet sejtek.
Én 4-6 db plusz gripet sejtek.
Maróth és Benkő is "Gripen század"-ról beszélt. A század az nem 4-6 gép. Inkább abban gondolkodjatok, hogy a +12 C felett lehet még 4-6 további D!D-k? Készül a kiképzőszázad?
Így legyen. Nem is értem miért óvatoskodnak egyesek, amikor már konkrétan ki lett jelentve.Maróth és Benkő is "Gripen század"-ról beszélt. A század az nem 4-6 gép. Inkább abban gondolkodjatok, hogy a +12 C felett lehet még 4-6 további D!
De 2 biztosan. És talán itt léphet a képbe a L-39NG.,,,