@acorn
Kam fiam,már megint a hülyeség dől belőled.
Egyébként nem,nem terveztem soha digitális hálózatot,és nem is tudnék.
Viszont az amareikai honi légvédelem már az 50es évek végén tudott......Az utolsó gépük,az F106 olyan szinten volt már ebbe beleszőve,hogy a gép irányitását teljes mértékben át tudta venni a földi irányitóközpont.
A második ilyen hálózatot a szovjetek csinálták,és csak a 3.-at a svédek (egyébként ez a 3. hely igen tiszteletreméltó).
Bármennyire is értesz a számitástechnikához (ki tudja mennyire valójában....),a haditechnikához és a hadművészethez SEMMILYEN szinten nem értesz.Érved sincs,csak a szokásos bunkó kötekedő gúnyolódásod-és sajnos terjeszted az ökörségeidet.
Nem,egy műhold nem válthatja ki a légtérellenörző gépeket.
Egy harceszköz legfontosabb tulajdonsága a harcértéke.(és ráadásul,hogy még komplexebb legyen,ezt az adott helyszin és körülmények közötti harcértéket kell figyelembe venni).Az ár/harcérték arány jelzi,hogy hogyan sikerűlt elkölteni azt a kevés pénzt,ami van.
Jelenleg,és kb középtávig az F35 messze a legjobb ár/harcérték arányú gép.Minden tekintetben messze jobb,mint a kis kedvenced,a Gripen E.Egy igen nagy baj van vele-nincs rá pénzünk.Hiába kerül duplájába egy Gripen E-nek,ha a harcértéke meg 8x akkora.És nyugodj bele,"network" tekintetében is messze felette áll a Gripennek.Egyszerűen nincsenek egy kategóriába se.Mintha egy F5E-t akarnál hasonlitani egy F16I-hez....
Egyébként ha új gyártású 4G gépek közül kéne választani,a Rafale szerintem a legjobb vétel jelenleg.Csak hát nekünk minden is drága.....
Ha visszalapoznál,vagy figyeltél volna mikor irtam,leirtam,hogy szerintem nekünk 4 századnál kezdődne egy harcászatilag releváns légierő.
Kéne nekünk 1 növelt század (18 gép) F35,és 3 század támogatónak.Valami,ami kellő teljesitményű,és elég olcsó,hogy meg is tudjuk venni.
Itt jött elő a kefir,mint olcsó és kellő teljesitményű támogatógép.
A miértet is többször megirtam,csakhát képtelen vagy felfogni-csak ezzel a hülye,és valóságban nem létező állitólagos svéd "network" fölénnyel-ami csak egy hülye üres duma.