Ugy tunik, az 1000=20 a reszedrol nem veletlen tevedes volt (akkor elnezest kertel volna), hanem szandekos hazugsag. :-(
Nem rendszerkövetelményről beszélt, hanem arról, hogy gyakorlatilag azonos hardveren elfut mind a kettő.
A hardwware ennyire kompatibilis visszafelé? Mert a win már rég elengedte a régebbi programok futtatását.
OFF
Huszárt csak azért idézem, mert övé volt a jó megfejtést, ő nyert... arany glóriát.
Lehet félre érhető voltam. Nem arról beszéltem, hogy megrögzötten nekem bivaly erős gép kell és ezért nincsenek ilyen problémáim. Én a DOS operációs rendszerrel kezdtem. Csináltam saját használatra pár kisebb programot, de nem lettem soha gépbogár meg programozó. Jelenleg az itthon lévő legrégebbi gépemet használtan vettem 10+ évvel ezelőtt, így nem tudom a pontos korát, de nagyjából 20 éves. Még ő is tökéletesen tudja futtatni a WIN10-et és alkalmas a WIN95-re is.
Sajnálom, ha most úgy fogja érezni Bel és Gafzhu, hogy lekezelem őket, mert nálam fiatalabbak,
nem tudom az életkorukat és nem áll szándékomban. Annak idején én az Alsóváros egyik iskolájában tanultam, akinek az osztályban volt már gépe, azokkal kapásból tettük fel a következő op. rsz-t, soha egyetlen alkalommal nem néztük meg azt, hogy mennyi a rendszerkövetelmény, soha nem volt ismeretségi körömben olyan probléma, hogy ezt már viszont nem viszi.
Pedig annak idején jóval nagyobb volt egy eszköz használati ideje. 4-5 verziót átlagban mindre raktunk frissítést. Akkor még nem voltak youtuberek, hogy a kedvencem azt mondta, hogy neki ilyen erős a gépe és nekem ezekből csak a fele van, azonnal valamit csinálni kell. Nagyon sok barátom alkatrészt nem cserélt közben, ugyan azzal az eredeti konfiggal nyomattuk rá például apám gépére is a Milleneumot, mint ami a DOS-t vitte.
Vagyis igen, Huszárnak igaza van. Arról beszéltünk, hogy elviszi-e a régebbi gép az új op. rsz-t. Nem arról, hogy milyen minimum rendszer követelményt írnak hozzá.
ON
Lényeg, ami a lényeg! Még mindig abban próbálunk ennél a hasonlatnál zöld ágra vergődni, hogy mi a különbség az AESA 2. gen radar és az AESA 3. gen radar között. És egyelőre annyit tudunk, hogy a Gripen AESA 2. gen radarját nem lehet up gradelni 3. genre. Ezt Negantól tudjuk. Hogy általában a 2. gent lehet-e up gradelni 3.-ra, azt nem tudjuk, mert azt senki nem mondta.
Ez olyan, hogy az egyik szétbontott gépemből a mostani gépemben, amiről írok, van egy kicsi HDD. Az előző tulaj azt mondta nekem, hogy már megvan a SATA csatlakozó benne meg a 'normál' csatlakozó is, ha nincs az alaplapomon SATA lehetőség, de vigyázzak vele, mert a normál kábellel nem olyan gyors az adatforgalom... értelem szerűen. Na, most egy SATA-3 kábelre van bedugva és az alaplap is SATA-3. Tökéleten működik, hiszen ezek a rendszerek általában visszafelé kompatibilisek. Annyi, hogy tudom, hogy az össz sebesség ennek ellenére csak a SATA1-nek fele meg. (De amúgy ezt meg leszarom, mert alig használom.) Nincs olyan, hogy nem tudok két SATA generáció között átjárást, hiszen ugyan az a technológiai megoldás.
Szóval mivel még Negan sem tudja a két radar követelményeit, vannak felmentő körülményei, titkosak és a 3. gen még el sem készült, így nem tudtuk meg, hogy van-e fizikai különbség a kettő között, vagy csak feltöltöttem a gépemre a WIN95 helyett a WIN98-at.
Mert volt ilyen állítás is, hogy a kettő között csak sw különbség van, de ez hibásnak bizonyult, Negan cáfolta. Igazából aki beleásta a témába magát, az mind azt mondta, hogy csak sw különbség van, kivéve Negant, aki ezt cáfolta.