1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Age Statistics by Country Population Population Aged 70+ % of Population Aged 70+ Confirmed Cases (Covid-19) Covid-19 Deaths
  Germany 82,792,351 12,998,017 15.70% 56202 403
  Italy 60,483,973 10,087,222 16.68% 92472 10023

  Ennyivel azért nem sokkal rosszabb az olasz ellátás a némethez képest!
   
  notaricon likes this.
 2. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Már nem emlékszem, mi is történt?
   
  bartinieffektus likes this.
 3. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Igazándiból csak amit leírtam. Rövid volt és nehezen ellenőrizhető. Pompásan kivitelezett suttogó dezinfó!
   
 4. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Egy kis szines hír:
  Rendszeresen utazok oszkar.hu -al Kaposvár
  -Bp. viszonylatban. Rengeteg autó (12-15) között lehetett válogatni még március 11-én is.
  Most megnéztem, csak 4 kocsi van hétfőre.
  És az árak is felmentek ~15%-al, míg az üz.ag. nagyot zuhant azóta...
   
 5. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  anonim999, antigonosz, zztop and 2 others like this.
 6. Python

  Python Well-Known Member

  A légszennyezettség és a betegségek kapcsolata talán nem magától értetődő, az elmúlt évtizedekben mégis sokan meglátták a kettő közötti összefüggéseket: a malária szó például az olasz „mal'aria” (rossz levegő) kifejezésből ered, ahogy azt is megtanulták az emberek, hogy ha kellemetlen szagokat, például szennyvizet éreznek a levegőben, ott kórokozókra lehet számítani. A közvetlenebb kapcsolatra viszont több kutató igyekszik rávilágítani. „Összefüggés fedezhető fel a levegőben szálló részecskék magas koncentrációja és a COVID–19-járvány fertőzéses eseteinek száma között” – ebből a hipotézisből indít egy olasz kutatócsoport előzetes (vagyis a szokásos tudományos felülvizsgálati procedúrán még át nem esett) tanulmánya. A kutatók arra alapoznak, hogy a szálló por (vagyis a levegőben eloszlatott, 10 mikronnál kisebb átmérőjű, finomszemcsés anyagok) bizonyítottan hatékony hordozója különböző kémiai és biológiai szennyezőanyagoknak, például a vírusoknak – korábbi tanulmányokat már bizonyították, hogy az influenzavírusok, a légúti óriássejtes vírusok és a kanyaróvírusok is képesek rátapadni a szálló porra. A kutatók az olasz regionális környezetvédelmi hivatalok február 10. és 29. közötti légszennyezettségi adatait hasonlították össze a koronavírus-fertőzéses esetek alakulásával. Az összefüggés a Lombardiát is magába foglaló Pó-síkság vidékén a legjelentősebb: a körülbelül a magyar Alföld méretével megegyező területen februárban különösen magas volt a szállópor-koncentráció, és a vírus terjedése is messze itt volt a legnagyobb mértékű. Az olasz aeroszoltársaság (IAS) közleménye szerint a kutatási eredmények egyelőre limitáltak, ezért tovább kell vizsgálni a légszennyezettség és a vírus terjedése közötti lehetséges kapcsolatot. A Bolognai Egyetem kémiai tanszékének professzora, Laura Tositti is óvatosságra int: „A vírusok általában nem maradnak biológiailag aktívak, hacsak nem nagyon kedvezőek a körülmények.” Egy szintén friss amerikai előzetes tanulmány szerint három órán keresztül marad biológiailag aktív a SARS-CoV-2.
  Olasz kutatók szerint ahol nagy a légszennyezettség, ott jobban terjed a koronavírus
   
 7. Python

  Python Well-Known Member

  A pénteki nap halálozási csúcsa után sajnos szombaton is rengetegen, 889-en haltak meg Olaszországban koronavírus következtében, ez a második legtöbb haláleset egy nap alatt, mióta kitört a járvány. Így már több mint tízezer áldozatot szedett a koronavírus az országban. Az új regisztrált fertőzések száma 5947, összesen pedig már 92445-an fertőződtek meg.
  Tovább tombol a járvány Olaszországban, már több mint tízezren haltak meg

  Interjút adott a Spiegelnek Stefan Dräger, a világ legnagyobb lélegeztetőgép-gyártójának vezetője a koronavírus-járvány miatt kialakult piaci helyzetről. Egyebek mellett arról beszélt, hogy jelenleg olyan óriási a kereslet a lélegeztetőgépekre és a maszkokra, hogy egyszerűen lehetetlen elég gyorsan gyártani az eszközöket. Dräger szerint cégét, a Drägerwerket naponta keresik a világ vezető politikusai, hogy rendeléseket adjanak le, gyártókapacitásaikat folyamatosan bővítik és új embereket vesznek fel, a cég részvényeire sem volt még soha ilyen magas a kereslet a tőzsdén. Dräger nemrég szerződést kötött a német kormánnyal arról, hogy egy meghatározott ütemterv szerint idén az év végéig leszállít 10 ezer lélegeztetőgépet. Közben viszont máshonnan is érkeznek rendelések, Sebastian Kurz osztrák kancellár például országa nevében 1000 gépet rendelt, de Dräger kénytelen volt lelombozni, hiszen csak 50 gép szállítását tudta azonnal vállalni a cég. Az amerikai hatóságok közben 100 ezer lélegeztetőgépre adtak le rendelést, de Dräger ennek teljesítését egyszerűen lehetetlen küldetésnek nevezte.
  A világ legnagyobb lélegeztetőgép-gyártója szerint nincs az az isten, hogy le tudjon szállítani annyi gépet, amennyit kérnek tőle
   
 8. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Ide akartam.

   
  laiki, tonyo, fip7 and 3 others like this.
 9. Python

  Python Well-Known Member

  A következő két hét lesz az eddigi legkeményebb a koronavírus elleni küzdelemben Franciaországban – jelentette be Edouard Phippe miniszterelnök vasárnak. Egy olyan harcot vívunk, melyhez idő kell. Április első két hete nehezebb lesz, mint az a két hét, amit most éltünk át – mondta a miniszterelnök egy televíziós bejelentés során. Franciaország egymilliárd arcmaszkot rendelt, nagyrészt Kínából, és megduplázta intenzív osztályi kórházi ágyainak számát 10 ezerre.
  Megszólalt a francia miniszterelnök: a következő két hét lesz az eddigi legkeményebb

  Európában és az Egyesült Államokban "ostromállapot" van az új koronavírus terjedése miatt, miközben a járvány kiindulópontjának számító Vuhanban, Kínában kezdik feloldani a korlátozásokat - írja szombati esti összesítésében az AFP francia hírügynökség.
  Koronavírus: Európában és az Egyesült Államokban "ostromállapot" van

  Több mint 52 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak New Yorkban, a város az amerikai járvány epicentruma lett. A gyors terjedés oka a magas népsűrűség és a város népszerű turisztikai célpont mivolta mellett az is lehetett, hogy a kórházakat teljesen felkészületlenül érte a járvány, több intézménynél még a dolgozók számára sem rendelték el a szükséges védőintézkedéseket.
  Megvan, miért terjedt el olyan gyorsan New Yorkban a koronavírus

  Egy új, közösen kibocsátott újjáépítési kötvényt szorgalmazott szombati lapinterjújában Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, aki egyúttal drámai figyelmeztetést is intézett az uniós vezetők felé: ha mégsem sikerülne egy ilyen új konstrukciót kidolgozni, akkor szerinte az egész Európai Unió létjogosultsága kérdőjeleződne meg az emberek szemében.
  Drámai olasz figyelmeztetés: ha nincs közös kötvény, vége lehet az EU-nak
   
  tonyo and tindalos like this.
 10. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Akkor remélem nem lesz közös kötvény!
   
  b4l4g3, blogen, vendeg2 and 3 others like this.
 12. boki

  boki Well-Known Member

 13. 12delta

  12delta Well-Known Member

  És hol a sok angol emberke, vagy a migránsok?

  Muszáj mezőgazdasági munkásokat toborozni, különben nem lesz gyümölcs és zöldség a brit áruházakban
  Azonnal szükség van mezőgazdasági munkásokra, akik betakarítják a zöldséget és gyümölcsöt a nagy-britanniai földekről és üvegházakból - közölte a brit kormány. Hozzátették, akár különgépeket is Kelet-Európába kell küldeni, hogy minél hamarabb sikerüljön összetoborozni a kb. 90 ezer munkást, akire szükség lenne.
  A nagyobb brit mezőgazdasági üzemek és földbirtokosok már most is küldenek repülőket kelet-európai munkásokért, viszont azt állítják, ez nem elég, ugyanis a koronavírus teljesen padlóra küldte a mezőgazdasági munkaerőpiacot, nincsenek már idénymunkáson az Egyesült Királyságban, ezért a brit kormánynak is lépnie kell.
  A termelők az EU keleti fele mellett Oroszországból, Ukrajnából, Moldovából, Fehéroroszországból, a kaukázusi államokból és Barbadosról is próbáltak munkaerőt szerezni, de az EU-n kívüli országok többsége már a koronavírus miatt határzárat vezetett be, nem lehet onnan toborozni munkásokat. Legutóbb éppen Ukrajnában jelentette be a kormány, hogy meghosszabbítják a határzárat.
  A brit termelők ezért az utóbbi napokban csak Litvániából, Romániából és Bulgáriából tudtak toborozni, de Litvánia azóta határzárat vezetett be, Románia pedig a repülést korlátozta. Ezért csak Bulgária maradt, ahol ugyan szintén határzár van, de a mezőgazdasági munkásokra ez nem vonatkozik, ők ugyanis kulcsfontosságú munkaerőnek számítanak a bolgár szabályozás szerint. Az egyetlen gond, hogy a legtöbb olcsó légitársaság, ami Bulgária és Nagy-Britannia között közlekedne, nem száll fel a gépeivel. Ezért maradnak a különgépek, amik Szófia és London között kb. 45 ezer euróba kerülnek. (Guardian)

  https://444.hu/2020/03/28/muszaj-mezogazdasagi-munkasokat-toborozni-kulonben-nem-lesz-gyumolcs-es-zoldseg-a-brit-aruhazakban
   
 14. Python

  Python Well-Known Member

 15. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member


  Ebben speciel igazuk van mert egyrészt ha ők nem integrálják a mozzikat akkor azok fogják és nem lesz tovább Svédország, másrészt a koronavírus t könyebb gyógyítani mint a muszlimfertőzést.
   
  tindalos likes this.
 16. vendeg2

  vendeg2 Well-Known Member

  Ebben igazad van, hogy nem automatikusan jó hanem nagy általánosságban.
   
 17. blogen

  blogen Well-Known Member

  Jó, akkor vége van, de a járvány nem ad felmentést a felelős gazdaságpolitika alól, Magyarország nem fogja megfizetni a balliberálig gazdasági csődök árát, mi azért szavazunk a Fidesz-re, hogy ne legyen csőd és ezt az eredményt hozzák is! Merthogy a közös kötvény arról szólna, hogy a felelősen gazdálkodók fizessék meg az olasz meg még ki tudja milyen elkúrások árát! Szóval ha a kétbalkezes Conte-kormány nem boldogul, akkor talán le kellene mondania!
   
 18. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A nagy nyugat, egy régi világbirodalom, éhenhalhat a lenézett keleti biorobotok nélkül;)?

  Nem akarom elhinni, fáj ott a dereka mindenkinek hogy nem tud lehajolni a répáért, vagy mi ?!
   
  tindalos, fip7, antigonosz and 9 others like this.
 19. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Majd ha éhínség lesz, mennek az angolok is a földet túrni, csak addigra késő lesz. Egyébként sem tudja magát Nagy-Britannia ellátni élelemmel. a két vh-ban sem tudta.
   
  antigonosz and zsolti like this.
 20. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  A legtöbb napi teszt tegnap, lasssan duplázzuk az ezret, de automatikusan nem duplázódik a betegek száma. Ezzel együtt az is napi csúcs, de ez azonos tesztmennyiségnél is nőne a betegség dinamikájából adódóan.

  408 fertőzött (+65)
  361 aktív eset (+63)
  34 gyógyult (-)
  13 elhunyt (+2)
  12148 mintavétel (+1845)
  71 kórházi karanténban (-16)
  7302 házi karanténban

  Regisztrált fertőzött:10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 394 magyar állampolgár.
   
  fip7, laiki, jurgenbauer and 6 others like this.

Ezen oldal megosztása