Ez egy nagyon sokrétű, szerteágazó üzlet, aminek a nagyrészére esélyünk sincs rálátni. Szerintem nagy hiba egy-két lehetőséget kiemelni, mert ott van a háttérben még tucatnyi másik is, nem véletlenül húzódtak el a zárt ajtós tárgyalások ilyen sokáig (egyébként elhúzodtak? A pakliban benne van, hogy már 4 éve megállapodtak, csak nem verték nagy dobra, a Szuhojnak meg szimplán most fértek bele a kínai gépek legyártása a kapacitásba
Kínánál egyszerűbb a helyzet talán, megint hozzáfértek a legújabb orosz fejlesztések egy részéhez, tanulmányozhatják, ötletelhetnek, kőkeményen letesztelhetik, a saját pilóták házon belül gyakorolhatnak pl TVC-s gép ellen, jobb képet kaphatnak a környező, a régi MKK-nál már potensebb Szu-30-asokról. Mindezt 2 milliárdért, ami a kínai büdzsének ugyanúgy semmi, mint a 24 db-os mennyiség.
Továbbra is szerintem az oroszok a nagy kérdés. Miért érte meg nekik? Mert megérte, én ebben biztos vagyok. Szerintem simán benne van, amit Mack írt, megtört az export jég, egyéb, háttérben történt gazdasági tárgyalások, megállapodások, amikről nekünk fogalmunk sincs.