Ismerve az emberi természetet, különösen a magyar emberek a kimaradásból való félelmét (FOMO: Fear Of Missing Out - egy tipikus, főleg tőzsdéken megfigyelt pszichózis), amint az oltás érdemben beindul, felpörög, mindenféle káros tünet nélkül, mindenki be akarja majd oltatni magát.
Egyszerűen “sikk lesz” nem ki- és lemaradni róla.
És ne feledjük, eléggé kivannak az emberek már a lezárások miatt.
Eddig epekedve vártuk a vakcinát, most itt van, erre páran a jó öreg, provinciális attitűddel vezérelve a “nekem aztán ne mondják meg”-et, meg a “hiszem, ha látom”- ot nyomatják és oltásszkeptikusok.
Ami meg a szegény kicsike kis elkényeztetett fiatalkákat illeti: ha én voltam sorkatona és gond nélkül kibírtam, akkor bírják ki ők is a seggükön, hogy nincs bulikázáska. Ez még kb fél év, nem a világvége.
Fussanak az erdőben, vagy akárhol.
Ami alkoholt most nem kocsmáznak el a 2x-es gyerkőcök, az nem rakódik le a belükre, nem kerekíti ki jóllakott óvodássá a fejüket kora harmincas korukra és nem zsírosodik el a májuk.
Gyakoroljanak önfegyelmet, jól fog még jönni az később.
Én mondom, amekkora pokol ez a vírus, amilyen pocsék ez a bezártság, annyira segít is abban, hogy jobban feltaláljuk magunkat.
És az sem mellékes, hogy a sok felszíneskedő, üres, toxikus személyiségnek is most muszáj magát elviselnie