Nagyon összexarták magukat a telexnél, hogy felpörög itthon az oltás és kiderül, hogy a zOrbán megint jó lóra tett. Megnézem, amikir a horvatok nyáron oltóanyag alapján fogják szűrni a beutazást a határon. Örülnék mkinek aki beoltva utazik szórni a zsét. Sztem elegük volt az idei - 8%-os GDP-ből.
A horvátokról annyit olvastam, hogy nem kell nekik orosz vakcina EU-papír nélkül. Déli szomszédainknak azt mondták az oroszok, hogy áprilisra lehet EU-papír.
De egyébként az oltott is hordozhatja jelen állás szerint, szóval az, hogy mikor engednek be bárkit, az a saját átoltottságuktól függ elsősorban és nem a beutazókétól!
Ezért is tartom hülyeségnek azt, hogy felosszuk a társadalmat két részre, hogy aki oltott az mászkálhat. Azt meg végképp ökörségnek tartom, hogy aki már átesett rajta, az is megkapja ezt a kedvezményt. Meg a jó büdös francokat! Egyes debilek ráálltak arra, hogy direkt el akarják kapni, hogy így átesve a fertőzésen szabadon közlekedhessenek ide-oda. Ezzel egyrészt feleslegesen terhelik az EÜ-rendszert, másrészt tovább osztogatják, mintha valami "cicás mém" lenne. Meg ugye azt se tudjuk, hogy ki kapta már el, hiszen a fertőzöttek többségről nem is tudunk, mert nem kerültek be a statisztikába teszt híján.
Én értem, hogy egyeseknek orgazmusuk van, mert addig akarnak utazni, míg kevesen tehetik meg, csak ez hol fair olyan helyzetben, ahol nem is elérhető mindenkinek az oltás? Üljön csak mindenki a seggén és örüljön, hogy még ülhet rajta.
Az már megint egy másik kérdés, hogy egyáltalán akarják-e annyian az oltást, hogy bármilyen feloldásról érdemben lehessen beszélgetni. Én még emberrel nem találkoztam, aki beoltatná magát 1-2 eü-dolgozón kívül. De még közöttük sincs egyetértés családon belül (van aneszteziológustól kezdve, mentőápolón át háziorvosig minden) és ezzel nem vagyok egyedül szerintem. Én magam sem tudom eldönteni, hogy kell-e az oltás vagy sem, pedig már qrvára utazhatnékom van. Személy szerint elengedtem ezt az évet és egyre gyakrabban kerül elő ez a szemlélet máshol is, hogy ez is kuka lesz. Még akkor is, ha nem tetszik sokaknak.
Azt már tényleg csak halkan jegyzem meg, hogyha jön egy mutáns, ami ellen nem véd a vakcinák egy része vagy egyik se, akkor mennyit ér a vakcina-útlevél. Én már nehezen követem, de talán az AZ vakcinája pont nem ér semmit a dél-amerikai ellen. Szóval egy idő után nem csak oltott vs. nem-oltott személyek lesznek, hanem még a vakcináltakon belül is kizárhatnak xy-t, ha éppen olyan oltást kapott, amit nem fogad el egy adott ország. Teszem azt, hogy Horvátország kitalálja, hogy aki Sinopharmot kapott, az nem mehet be hozzájuk. Hát, jó sokan ráb*sznak. És a lengyelek nem egyedüli "hülyék", lesznek még országok amik politikai vagy egyéb szempontok miatt így dönt. A külföldről érkező pénz jó, de az összeomlott egészségügy annyira nem nagy buli.
Egyébként érdekes felvetés lehet (bár ez belpol, így nem akarom nagyon feszegetni), hogy akkor is belénk akarna-e nyomni mindent OV, ha nem jövőre lennének a választások, hanem csak egy évvel később.