Te egyedül azért ugrabugrálsz itt és egyedül azért van ekkora felfordulás a világban mert ez a vírus hatványozottan pár angolszász ország idős lakosaira veszélyes, őket viszi. A 2.5 millió áldozat között toronymagasan felülprezentáltak a fehér jóléti államok idős-idősödő fehér lakói.
Ha az afrikai dzsungel 30-40-es korosztályát vagy indiai gyerekeket vinné leginkább a covid (ők lennének felülprezentálva a 2.5 millió halott között )akkor az egész világ végig bulizta, utazgatta volna a 2020-as évet is.
Egyébként tartom: A társadalom nagyobb részére egyáltalán nem veszélyes a járvány, egy szűk rétegre (nagyon idősek, súlyos beteg nem idősek) meg sajnos nagyon veszélyes. Beszédes, hogy azokban az országokban ahol a népesség egészen kis része idős, gyakorlatilag nincs is járvány.
És igen, vállalom amit mondok. Miután nem tették kötelezővé még a legmegbízhatóbb, bizonyítottan a haláltól és a súlyos megbetegedéstől szinte biztosan megóvó INGYENES, TÁLCÁN ELÉJÜK VITT vakcinát az érintett korosztályoknak, rétegnek, nincs miről beszélnünk.
Van igazság abban amit írsz, ez világos. Pld. ha ismered a BBC hírekre vonatkozó szabályát, akkor abban is ez az elv van, hogy 100 halott a világ másik felén egy súlytalan országban az kisebb hír, mint egy helyi az országunk állampolgáráról szóló hír. Ez a közönyösségről szól a médiában, amiről te is írtál, és ez valóban így is működik, ez nem új a számomra. De attól hogy ez így működik még tisztességes, sőt nagyon nem az. Nem fog megváltozni se ma, se holnap. Tudom, de én nem is próbálok soha ilyen illúziókat kelteni. Amit én írok az a realitás. A valódi eshetőségekkel foglalkozom, nem utópiákkal. A vírust egy szikrát sem érdekli ki a gazdag ország, ki a szegény, ki tud védekezni és ki nem, melyik ország hogy szipolyozza ki a szerencsétlen szegény országokat nyersanyagaikból, munkaerejükből. A vírusnál nincs etikai vagy lelkiismereti mérlegelés, ahogy egy vulkán vagy egy földrengés / szökőár pusztításánál sincs ! Innen, ebből a szegmensből kell megközelíteni a témát. Amúgy a vírus megmutatta, hogy az un. "fejlett világ" "letolt gatyával áll előtte", és gyakorlatilag azt csinálhat amit csak szeretne, mert "VÉDEKEZÉSRE KÉPTELEN ELLENFÉL". ENNYIKE !!!
Ugyan úgy, ahogy egy teljesen fejletlen ország. A legnagyobb védekező és ellenálló képességet csak a központosított diktatórikus országok voltak képesek felmutatni, a többi csődöt jelentett és összeomlott. Az egész nyugati világ ! Gondolom semmi újat nem mondtam ezzel. A probléma nálad ott van, hogy rossz szemszögből és beszűkülten a saját problémáidra kihegyezetten próbálod nézni az egészet ! A vírust és az evolúcióját ez egy szikrát sem érdekli ! Ez kb. ugyan az a szemlélet, amit a vulkánoknál a "
piroklasztikus ár" teljes városok elpusztítása előtt a nagytudásúak hintették a port, hogy ebből nem lesz semmi. Aztán lett. Ez a probléma a te okfejtéseddel is. A vírust SEMMI NEM ÉRDEKLI ! Nincs benne logika !
"Az evolúciós megszelídülés" csak egy humbuk !!!
Számtalan vírus nem megszelídült hanem vérengzővé vált, majd amikor elfogytak az áldozatok kipusztult ! NINCS BENNE LOGIKA ! Nem ez dominál.
Amúgy értem én a te lázadásod. Érintve vagy anyagilag, céggel, és ez igen kellemetlen (húsba vágó) a számodra. Te is úgy vagy mint az általad említett példában a nyugat az afrikai vagy indiai áldozatokkal. Csak azért érdekel az egész, mert téged is érintenek a lezárások, korlátozások, a visszaesés, különben tennél rá nagy-ívben. Igaz ? De az érintettségedtől én még nem fogok átváltani egy beszűkült ostoba szűk-látókörű nézetre, ami a valóságos forgatókönyvektől fényévekre van. Sorry, de ez van. Szóval értem én amit te nem értesz, de az attól még nem lesz igaz, hogy az érintettséged miatt "csövön át nézed a tájat", és a 98%-át nem látod. Én viszont panorámában nézem az egészet, és azokat a veszélyes szegmenseit is látom, amiket te NEM ! Az nagyrészt nem fog valóra válni amilyen veszélyeket rejt a vírus, DE MINDRE VAN ESÉLY, SOKKAL TÖBB, MINT AMIT TE A CSŐLÁTÁSODDAL LÁTNI VAGY HAJLANDÓ. Amúgy nincs ebben semmi furcsa hogy nem értesz engemet. A nagy gondolkodókat a nép soha nem értette, és nem is voltak népszerűek, csak szűk körben. Ezt is a történelem mutatja.
Sőőőt a legtöbbször még üldözték sanyargatták meg is ölték őket. Persze később felmentették, amikor kiderült, hogy ők látták jól. Szóval én értem hogy te miért nem értesz engem, csak ez fordítva már nem működik, mert van pár szint különbség. Ennyike az egész.