".Svédországban annak ellenére, hogy svéd kormány tavaly tavasszal nem vezetett be olyan szigorú korlátozó intézkedéseket mint mi a svéd lakosság fegyelmezetten betartotta a számára ajánlásként megfogalmazott covid elleni óvintézkedéseket."
Elég nevetségesnek tartom ezt a licitálgatást, hogy "de betartják, de nem tartják..."
Van ismerősöm kint. A svédek nem jobbak mint bárki más, nem tartják be. Kérdezz meg bárkit, aki ott él. Felkavaró videó felvételek jönnek:
Ilyen ez a szörnyű élet a vasfüggönyön túl...
"A brazil kormány pedig teljesen elhanyagolja a covid elleni védekezést a hivatalos adatok pedig még távolról sincsenek még köszönőviszonyban sem a ténylegesen covidban meghaltak számával."
".A hivatalos adatok egyáltalán nem megbízhatóak mivel a hatóságok szerint az országban nincs covid járvány."
Hitvitákba én nem megyek bele. Ha hisz az ember a számoknak, akkor hisz, ha nem akkor nem. Én személy szerint a Magyarországiakat sem hiszem el, de nem akarom mellékvágányra terelni a diskurzust. Egy biztos: a hivatalos számokból tudunk dolgozni. A tény pedig tény marad: nem omlott össze az egészségügy egyik országban sem, nem következett be a sokak által vizionált apokalipszis sem. Sőt, ezek az országok még jobban is állnak, mint néhány szigorú lezárást alkalmazó ország, például Szlovákia. De bizony ha a lakossághoz arányosítom a halálozásokat, akkor Magyarországnál is. Nem látom tehát megalapozottnak az állítást, miszerint a lezárások életeket mentenek. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy ma még fel sem tudjuk mérni azt a kárt, amit okoznak.