Amit most írok, az nagyon ezoterikusan fog hangzani. Tavaly tavasszal egy kerti partyn volt egy COVID-19 témájú beszélgetésünk a baráti társasággal (kb. 10 fő). Nagyon eltérő állásponton voltunk, én voltam az egyik véglet (médiahiszti az egész és komcsi gyíkember összeesküvés csak ), a másik véglet egy velem pontosan egykorú srác volt, aki talpig maszkban bizonygatta, hogy ez a nagyon komoly / halálos vírus. A többiek a két álláspont között helyezkedtek el.
Az elmúlt egy évben gyakorlatilag az egész társaságon végig ment a COVID-19. Ami érdekes, hogy mindenki pontosan olyan súlyossággal vészelte át a vírust, amennyire félt tőle. Én egy túltolt hisztinek tartottam az egészet, és 2 nap hőemelkedéssel és 1 heti száraz köhögéssel + szaglás/ízlelés elvesztésével TV nézéssel és játékkal hordtam ki az egészet. Kb. mint egy erősebb nátha. A vírusrettegő srác most éppen kórházban küzd az életéért. A többieken is pontosan olyan súlyossággal ment át a vírus, amennyire féltek tőle. Akik jobban féltek, éppen csak elkerülték a kórházat. Akik kevésbé, max. 1 hét hőemelkedés+köhögés+ízlelés elvesztése. És ez a minta a munkahelyen is megvan. Most már 30 felett van azok száma, akik elkapták, és életkortól függetlenül azok kapják be legjobban, akik talpig maszkban rohangálnak és 15 percenként fertőtlenítenek. Akik beleszarnak, azokon pár nap alatt gyógyszer nélkül simán átmegy. Tudom, hogy ez nem hangzik tudományosan, de nem kellene ennyire ráparázni, mert az semmit nem segít.