Igen, tömve vannak, de, hogy nincsennek lerohadva többségében az biztos. Az elmúlt években komoly kórház és rendelő felújítások voltak, illetve bővítések. Persze vannak még helyek, ahol nem került sor a felújításra.
Személyesen is cáfolhatom, hogy a COV osztályok jól fel vannak szerelve, illetve el vannak látva gyógyszerrel és egyéb eszközzel. A korházi tömb pedig frissen volt felújítva, úgy, hogy egy új építésű tömbbel összekötötték a két '50-es években épült tömböt, melyeket felújítottak. Szóval nem esett le a vakolat a fejembe. Hogy ötön voltunk egy szobában? Na és. Nem szálloda az. Nem mellékesen kimutatott tény, hogy a batagek jobban gyógyulnak ha közösségben vannak, mintha egymagukban (ez a külön szoba is valami nyugati idióta sznobizmus, de ez legyen az ő bajuk).
A személyzetre egy rossz szavam nem lehet. És nem csak nekem (aki mást mondana onnan, az hazudik). 12 napot voltam bent, majd belepusztultam. Láttam és tapasztaltam, hogy mindent megtesznek a betegekért, mind az orvosok, mind az ápolok, ill. egyéb személyzet. Tizenkét órás műszakban látják el a betegeket, infúziót kötnek be, etetnek, pelenkáznak, gyógyszereznek, oxigén palackot cserélnek (sokszor még az orvosok is), stb. És közben műszakváltáskor, mint a serpák, az ápolok hordják fel a portáról a betegeknek küldött csomagot. Tény, hogy elkelne még a segítő kéz, de hát ezt a helyzetet előre nem lehetett látni. Főleg úgy, hogy őszi csúcsot kétszeresen meghaladtuk. Fel kellett volna venni, még vagy 5-10 ezer ápolót, orvost? Hogy malmozzanak mint a tavaly tavasszal, amikor a hamis riadóval pánikoltattak és üresek voltak a felturbózott COV osztályok? Egyébként meg nem is lehet előkapni egyből ennyi szakképzet ápolót. Ha csak nem hívod be a nyugdíjas gárdát.