Fel a fejjel, A-sként s haltam bele...A B vércsoportúak esetében (az lennék) mi a helyzet, jobb-e az esély vagy semmi jelentősége? A 0-s vércsoportra már 1 éve mondják, hogy több esélyük van.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Fel a fejjel, A-sként s haltam bele...A B vércsoportúak esetében (az lennék) mi a helyzet, jobb-e az esély vagy semmi jelentősége? A 0-s vércsoportra már 1 éve mondják, hogy több esélyük van.
A B vércsoportúak esetében (az lennék) mi a helyzet, jobb-e az esély vagy semmi jelentősége? A 0-s vércsoportra már 1 éve mondják, hogy több esélyük van.
szoval a nemetek es az EU (EU a 4. nemet reich) csak a jo ismert politikai modon eszik a sz..t.Egyetlen agyi vérrögképződéses esetet sem tárt fel az AstraZeneca- és a Pfizer-vakcina vizsgálata
Vebbeteg
Egyetlen agyi vérrögképződéses esetet sem tárt fel az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem, illetve a Pfizer és BioNTech által a koronavírus ellen kidolgozott oltóanyagok eddigi legkiterjedtebb walesi vizsgálata.
Swansea városának egyeteme elsősorban azt vizsgálta, hogy növekszik-e a kockázata az egyik ritka trombózisfajta, az agyi sinustrombózis kialakulásának kockázata azok körében, akiket a Nagy-Britanniában jelenleg forgalmazott két oltóanyag valamelyikével beoltottak.
A vizsgálat azért összpontosított erre a vérrögképződéses típusra, mert az elmúlt hetekben a német és a norvég egészségügyi hatóságok arról számoltak be, hogy ilyen esetek fordultak elő az AstraZeneca/Oxford-vakcinával beoltottak körében.
Berlin, valamint Brandenburg tartomány és München városának vezetése éppen kedden közölte, hogy agyi vérrögképződéses esetekről szóló bejelentések miatt a 60 év alatti korcsoportokban felfüggesztik az AstraZeneca vakcinájának használatát.
Az Egyesült Királyságban eddig 11 millió adag AstraZeneca-oltást adtak be
A 440 ezer beoltott bevonásával elvégzett walesi kutatás Swansea egyetemének keddi ismertetése szerint mindazonáltal azt az eredményt hozta, hogy sem az AstraZeneca/Oxford-vakcinával, sem a Pfizer/BioNTech-oltóanyaggal beoltott vizsgálati alanyok körében nem fordult elő egyetlen agyi sinustrombózisos eset sem.
Swansea egyetemének ismertetése szerint a vizsgálatba bevont lakossági csoportban volt hét olyan páciens is, akiknél korábban diagnosztizálták ezt a trombózisfajtát, de beoltásuk után náluk sem fordult elő újból ez a vérrögképződéses tünet.
A kutatáshoz megvizsgált lakossági csoporton belül 180 ezren az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem, 260 ezren a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű oltóanyagát kapták.
A brit gyógyszerfelügyeleti hatóság (MHRA) a vérrögképződéses esetekről szóló korábbi beszámolókra reagálva már e hónap közepén állásfoglalást adott ki, leszögezve: a rendelkezésre álló adatok szerint nincs megerősíthető okozati kapcsolat az AstraZeneca oltóanyaga és az észlelt vérrögképződéses esetek között.
Az MHRA hangsúlyozta, hogy az Egyesült Királyságban az oltási kampány december 8-i kezdete és március közepe között 11 millió adag AstraZeneca-oltást adtak be, és nem érkezett több bejelentés vérrögképződéses esetekről annál, mint ahány ilyen eset a beoltott lakossági csoportokban természetes okokból egyébként is előfordult volna ugyanebben az időszakban.
A brit egészségügyi minisztérium kedd esti ismertetése szerint eddig 30 680 948-an kapták meg az első adagot a Nagy-Britanniában forgalmazott két oltóanyag - a Pfizer/BioNTech vagy az Oxford/AstraZeneca vakcina - valamelyikéből.
Ez azt jelenti, hogy a felnőtt brit lakosság több mint 60 százalékát már beoltották. A szaktárca keddi tájékoztatása szerint a második oltási dózist eddig 3 838 010 embernek adták be.
A brit kormány célkitűzése az, hogy április közepére a 50 éven felüli korosztály mindegyik tagja, július végére a teljes brit felnőtt lakosság - hozzávetőleg 52,7 millió ember - megkapja a koronavírus elleni oltás első adagját.
652433 fertőzött (+6700)645733 fertőzött (+4609)
12553 kórházban (+262)
1529 lélegeztetőgépen (+32)
222334 aktív eset (+1332)
402964 gyógyult (+3003)
20435 elhunyt (+274)
/Nincs friss adat/ 1920347 (689392) kapott oltást (,)
4.576.398 mintavétel (+18.455)
55280 hatósági házi karanténban (-231)
És ez min változtat?És megtörtént, a háromszász halott.
Anyóspajtást oltották vele egyszer. Semmi mellékhatás eddig.Pfizerrel oltottak itt valakit? Milyenek a tapasztalatok? Bár full Izraelt ezzel oltották, és vsz a zsidók önerőből csak nem pusztítanák el magukat, a kismamákat is ezzel oltják, de tényleg érdekelne, pro és kontra. Lehet vele később gond, vagy sem? Nem olvastam róla túl jókat, de annyi mindent olvas az ember ...
Azt jósoltam, hogy legvalószínűbb a háromszáz környékén tetetőzés a számok alapján. A lélegeztetőn és kórházban lévő számai is azt jelzik, hogy talán most áll meg a növekedés. Ugyanakkor ez a szám tartós lehet a húsvéti szabadjáraeresztés miatt. Ha nem lesz az ünnepekre utazási (megyehatárátlépés tilalma pédlául) és huszonnégyórás kijárási tilalom (csak munkáltatóival), akkor heteken át visszatérhetünk ehhez a számhoz! A fegyelemnek gyakorlatilag vége lett a jóidővel a lakosság, különösen a fiatalok körében és a húsvéti ünnepek komoly fertőzéshullámot fognak hozni emiatt. Nemcsak, hogy elmennek az emberek majd tömegesen találkozni az ismerőseikkel és rokonaikkal, de maszkot is csak a legszükségesebb esetben hordanak, a rendőr vagy ellenőr szeme láttára például.És ez min változtat?
Most már a találati arány trendszerűen csökken. Talán a kórházi esetek csökkenéséből is trend lesz. A halottak még 250-300 között fognak 1 hétig tetőzni. Ez a késő februári lezárások hatása. Érdekes, hogy akkor szinte konszenzus volt a nyitásról, én is amellett voltam, és még a változatlan korlátozásokból is botrány volt.... Viszont a kollektív emlékezet rövid!652433 fertőzött (+6700)
12346 kórházban (-207)
1492 lélegeztetőgépen (-37)
224761 aktív eset (+2427)
406935 gyógyult (+3971)
20737 elhunyt (+302)
2011029 (753187) kapott oltást (+90682, +63795 //két nap alatt)
4609152 mintavétel (+32754)
55287 hatósági házi karanténban (+7)
2599ft?
nalunk, ha atszamolom forintba az itteni patikaba 15.000 meg 24000ft jon ki egy hasonloert
Ausztria áprilisban 1 millió adag orosz Sputnik V koronavírus vakcina vásárlását tervezi Oroszországtól - közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár. „Az oltások kérdésében nem szabad, hogy geopolitikai okok legyenek. Csak az számít, hogy a vakcina hatékony-e és biztonságos-e, nem pedig attól, ahonnan származik. Február óta jó párbeszédet folytatunk az orosz féllel, amiért nagyon hálás vagyok ”- idézi Kurz nyilatkozatát a TASS. Elmondása szerint, ha Ausztria további 1 millió adag oltást kap, akkor az ország korábban visszatérhet a normális életbe, sok életet és munkahelyet menthet meg.
Szerintem a németek is fognak venni külön.
Most már a találati arány trendszerűen csökken. Talán a kórházi esetek csökkenéséből is trend lesz. A halottak még 250-300 között fognak 1 hétig tetőzni. Ez a késő februári lezárások hatása. Érdekes, hogy akkor szinte konszenzus volt a nyitásról, én is amellett voltam, és még a változatlan korlátozásokból is botrány volt.... Viszont a kollektív emlékezet rövid!
Nem, én emlékszem. Igaz, annyi előnyöm van, nem azért írtam a nyitásról, mert jól álltunk, hanem azért, mert a rezsim alkalmatlan és nem tudott oltásról gondoskodni, úgyhogy a korlátozó intézkedése jelenleg is a rezsim alkalmatlanságából született harmadik hullám következményei, ami ellen az állampolgár jogosan lázad, mert hacsak valami természeti erő lenne az még csak-csak, de hogy a kormány miatt szar minden, az már sok. Már akkor írtam, hogy a jóidő ezért véget vet a lakossági fegyelmezettségnek, aztán a márciusi hideg ezt kicsit kitolta, de gyakorlatilag megszűnt. Nemcsak ami a parkokban meg az utcán zajlik. A vonaton is egyre többen csak a kalauz előtt veszik fel a maszkot. A lakosság elvesztette az együttműködési kedvét. Ha nem kezdődik a korlátozó intézkedések látványos felszámolása húsvét után az oda fog vezetni, hogy a lakosság engedetlenséggel számolja fel azokat.Most már a találati arány trendszerűen csökken. Talán a kórházi esetek csökkenéséből is trend lesz. A halottak még 250-300 között fognak 1 hétig tetőzni. Ez a késő februári lezárások hatása. Érdekes, hogy akkor szinte konszenzus volt a nyitásról, én is amellett voltam, és még a változatlan korlátozásokból is botrány volt.... Viszont a kollektív emlékezet rövid!
nalunk is lehet a netten talalni olcsobban, de itt az emberek 1/4 (kullonosen ara lent a hegyekbe) indormatikai analfabeta + van az a sok oreg ami biztosan nem a netten keres hanem a patikaba vesz meg mindent, mert nincs is lehetosege masra.Patikákban nálunk is drágább, de 5 ezerért lehet kapni valamilyet (nem tudom milyen típust). Mondjuk szállítási díjjal együtt ez sem sokkal kevesebb.
Miért ülne fordítva a lovon te vonod kétségbe a maszk használatot és te idéztél számokat.Fordítva ülsz a lovon. NEKED kell számokkal bizonyítani, hogy mi lett volna ha nincs kötelező maszkviselés.. De nem tudod, mert ez csak teória. Ezzel szemben tény, hogy a kötelező maszkviselés megléte semmit nem változat a járvány elleni védekezés eredményességén. Amelyik országban hamarabb és szigorúbb maszkviselés van (pl. Szlovákia) nincs előrébb mint pl. Magyarország. Ahol pedig nincs maszkviselés (pl. Svédország, Oroszország, South Dakota), ott pedig jobbak az eredmények. Ezek a tények. A kötelező maszkviselést pedig ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a sámán dobolással próbálja meg elűzni az esőfelhőket. Ez az elmúlt 1 év tapasztalat. És tény.
Nem, én emlékszem. Igaz, annyi előnyöm van, nem azért írtam a nyitásról, mert jól álltunk, hanem azért, mert a rezsim alkalmatlan és nem tudott oltásról gondoskodni, úgyhogy a korlátozó intézkedése jelenleg is a rezsim alkalmatlanságából született harmadik hullám következményei, ami ellen az állampolgár jogosan lázad, mert hacsak valami természeti erő lenne az még csak-csak, de hogy a kormány miatt szar minden, az már sok. Már akkor írtam, hogy a jóidő ezért véget vet a lakossági fegyelmezettségnek, aztán a márciusi hideg ezt kicsit kitolta, de gyakorlatilag megszűnt. Nemcsak ami a parkokban meg az utcán zajlik. A vonaton is egyre többen csak a kalauz előtt veszik fel a maszkot. A lakosság elvesztette az együttműködési kedvét. Ha nem kezdődik a korlátozó intézkedések látványos felszámolása húsvét után az oda fog vezetni, hogy a lakosság engedetlenséggel számolja fel azokat.