Járványok, fertőzések

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 051
92 106
113
Hát azért csínján ezekkel.

Tényszerűen:

COVID-19-VAKCINÁK HATÁSOSSÁGA

Pfizer/BioNTech - 95%
Moderna - 94,5%
Szputnyik V - 91,6%
Sinopharm - 79,4%
Johnson & Johnson - 67%
Convidecia (CanSino) - 65,3%
AstraZeneca/Oxford, Covishield - 62%

Szóval ha Kunetz Zsombor szerint a Sinopharmmal oltottakat ne tekintsük védettnek mi legyen az Astrát kapottakkal?
Kunetz DK-s propagandista, nem véletlen a kínait támadja, mert a főnöke az ellen gyűjtött aláírást.
 

winter

Active Member
2011. november 19.
104
188
43
Na látod ez a személyeskedés! Nyilván ezt is jobban tudod. Nyilván a diagnosztizált enyhe figyelemzavaros, és diszlexiás gyerekem magától és a drága iskolai rendszer miatt 4-5-ös tanuló.... Nem attól, hogy minden nap külön volt foglalkozva vele.
Tudod mit Havas John? Nem tudsz te semmi! :)
Sajnálom, ha személyeskedésnek vetted, szerintem egy kérdést tettem fel, és nem minősítgettelek.
Mivel ezzel sem vagy tisztában, ezért megsúgom neked, hogy minden tanár ingyenesen jut hozzá a MS Office-hoz. Aminek alap része a Teams is, ami egy tök elfogadható keret rendszer. Csak használni kellett volna megtanulni 1,5 év alatt....
Igen, a tanár ingyen jut hozzá. És a diák is? Mert az egyetemistáknak ingyen jár a teljes Office csomag, általános iskolában pedig nem hiszem. Afölött még mindig elsiklasz, hogy 50+os emberekkel szeretnéd megtaníttatni, ami nem feltétlen úgy megy, ahogy te azt elgondolod. Persze nekik support sem jár, mert az iskola nem egy multi, ahol telefonálsz, hogy a fizetett szoftvered nem úgy megy, ahogy te azt elvárod, és egy hetük van megoldani. Az iskolai informatikus pedig legtöbbször olyan is, mint az oktatásügy.
Egyébként az online felületeken vekengés helyett sokkal nagyobb probléma szerintem sok helyen a normális hálózat és a számítógépek hiánya, mert most az van feltételezve, hogy minden személynek saját PC-je van, ami nyilván nem biztos, hogy 3 kisgyerekes családban megvalósul.
Minden regisztrált és érintett tanár be lesz oltva minimum 12 nappal a 19-ei iskolakezdés előtt. Akkor mégis mire várjunk? Június közepére?
Tényleg? Mesélj még. Ismerek tanárt, aki ma kapta meg az 1., azaz az első adagját. 8 nap múlva 19-e. Május 14-re van kiírva 2. adagra. Tehát majdnem jól mondtad, június elejére kellene várni, hogy meglegyen a kellő védelem.
Értem, tehát innentől ha be is van oltva, gyerek közelébe sem mehet, csak mert idősebb?
Te honnan veszed azt a blődséget, hogy a Covid el fog tünni? Mert ha nem tűnik el, akkor innentől minden 50 feletti tanár elmegy horgolgatni otthon? Vagy ezt hogyan képzelted?
Nem, nem fog eltűnni, még mindig annyit írtam, hogy idő előtt fognak nyitni, mert egyértelműen nem lesz meg azon embereknek a védettsége, akiknek szüksége van rá. Meg amúgy mi értelme van beoltani soron kívül nagyon sok embert, majd úgy nyitni, hogy nincs ideje kialakulni a védettségnek? Nagyon visszás, hogy harsog a net attól, hogy az oltottak is vigyázzanak, meg 2 adag kell, plusz 2 hét míg kialakul, sőt, inkább 3 adag, majd hugyoznak egyet széllel szemben, és az ellenkezőjét teszik.
Csak szólok, hogy jelenleg szemészek, és pszichiáterek visznek komplett Covid részlegeket ügyeletben.
És ez jó így, ismételjük meg az élet más területén is, ha nem muszáj, akkor is?
Most per pillanat a szülőkkel pótolják a "sorokat".
Ha mehetne a levesbe, akkor eddig vajon miért kellett többször komplett lezárni az iskolarendszert? A középiskolástól felfelé vajon miért kellett mindenkinek ezt az évet távoktatásban letudni?
Amennyire a tanárok soha nem voltak prioritásai a rendszernek, ki is lett mondva, úgy kétlem, hogy az iskolarendszer védelmében lett bezárva elsősorban. Szerintem azzal, hogy akit csak lehetett, házi őrizetbe száműztek, azzal az egészségügyre való tömeges rázuhanást próbálták (igazából a harmadik hullámig viszonylag hatásosan) megakadályozni. De lehet, hogy egyszer figyelembe vették az ő félelmeiket is. Ez baj? Vagy mennie kellett volna a show-nak, és most a tanárok a gimnazistákkal egyetemben feküdnének a kórházi folyosókon, és a vírus miatt összezuhan az oktatás is, meg néhány 14-18-as évfolyam is megritkul? Csak mert már onnan is betegek az emberek, ha a feleséged látja is, akkor te is tudod.
 
 • Tetszik
Reactions: Wilson

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 543
5 183
113
Hát azért csínján ezekkel.

Tényszerűen:

COVID-19-VAKCINÁK HATÁSOSSÁGA

Pfizer/BioNTech - 95%
Moderna - 94,5%
Szputnyik V - 91,6%
Sinopharm - 79,4%
Johnson & Johnson - 67%
Convidecia (CanSino) - 65,3%
AstraZeneca/Oxford, Covishield - 62%

Szóval ha Kunetz Zsombor szerint a Sinopharmmal oltottakat ne tekintsük védettnek mi legyen az Astrát kapottakkal?
Azért ez nem ennyire egyszerű. Különböző országokban végzett vizsgálatok során különböző eredményeket kapnak.
A hatásosság ráadásul függ az elterjedt mutánsoktól, az oltás óta eltelt időtől, attól hogy átlagosan hány éveseket oltanak. stb.

Mostanában az Astránál pl. 80 % körüli értékeket publikálnak. Jobb a hatásossága, ha nagyobb a két oltás között eltelt idő. És ezeket már nem néhány tízezer beoltott ember alapján mondják, hanem néhány tízmillió alapján.

A Sinopharm oltásnál pedig a hírek szerint az idősebbeknél vannak gondok. Amikor bejelentették hogy veszünk belőle, pont azzal támadták, hogy kínában csak 60 év alattiakon tesztelték. Lehet hogy nem véletlenül. :(
 

silversisko

Active Member
2011. december 15.
159
161
43
Szerda este néztem itt az aktuális dolgokat, mivel hazarendeltek péntek délelőttre a 2. oltásra (Pfizer). Hát volt/van mit olvasni :oops::rolleyes::confused:

A saját tapasztalataim:

Az első alkalommal semmi tünet nem volt- leszámítva az oltás helyén egy kis bőrpírt, a másodiknál szombat hajnalban (16. óra) hidegrázásra ébredtem, Algopyrin (itt köszönöm meg annak aki ezt itt javasolta, öreg vagyok már nem emlékszem ki volt - már este bevettem 1-t, hidegrázásnál +2) használva reggel gond nélkül ébredtem. Picit nyamvadtnak érzetem magam egész nap, de nem volt idő a sebeket nyalogatni, vissza kellett indulni ~ 1. nap 800 km, 2. nap ~ 600 km 2 fő/1 szgk. Röszkénél a szerb oldalon a határőrrel beszélgetve mondja, hogy Astrával oltották, két napig volt lázas, fájt a karja, de harmadnapra úgy ébredt, mint aki lebontja a házat is ha kell.

A 22 oldal átolvasása alapján azt hiszem, tényleg létező jelenség a VAKCINAIRIGYSÉG és a KARANTÉNFÁRADSÁG is. Kérek mindenkit ne hergelje bele magát senki mással szembe olyan helyzetbe, ami utána az egyéb topikokban a normális párbeszédet kizárja.

2 példa ide-oda a semlegesség jegyében.

1. Az első oltást március 13-án vehettem volna fel, de a Pfizer 5 hetes oltásközi szünetével számolva a rendszer kellőképpen rugalmas volt, hogy csak március 18-án kapjam meg, hogy április 22-én hazaérkezésemkor megkaphassam napra pontosan 5. hétre. Az oltás folyamata gördülékeny volt. A 2. oltásnál valahol a 13. kerületben kitalálták, hogy mindenkinek aki kint van és megkapta az 1. oltást haza kell menni április 09-ére, oda utaztatták az állományt több irányból, módon majd 2 óra várakozás után pörgösen mindenkit beoltottak. Bajcsy kórház sok fiatal nem volt, idősek javarészt akiknek egy részének nem volt elég ülőhely, kicsit agyhalott útbaigazító-irányító/lázmérő személlyel. Szóval az idősek tortúráját elnézve van homokszem a gépezetben nem kevés.

2. Hogy a háziorvos oltásra küldheti/beolthat 23 évest (akiről ugyan nem tudhatjuk, hogy van e baja) nem csak idehaza fordulhat elő. A nagylányom Philadelphiában tanul/sportol (vízilabdázik) az egyik skype beszélgetésnél szóba került az oltás és mondja, hogy a fiúk (20-24 évesek) közül többen vannak akik már bevannak oltva sőt van aki már a 2. oltásán is túl van. Ismerve a sportággal járó terhelést azt gondolom sok krónikus beteg nem nagyon fordul elő odaát sem a versenyszerűen sportolok között.

Mindenesetre én mindenkinek (és mindenkiért) szorítok, hogy aki oltást szeretne megkapja, aki nem szeretné annak ne kelljen felvenni (bár talán erről nincs is szó). Ha pedig a szórakozóhelyek/színházak/könyvtárak/uszodák/stb. csak úgy fogadhatnak látogatókat/vendégeket, hogy apróbetűs oltási igazolványt kell nézegetni, akkor boldogan fogják nézegetni csak már nézhessék :D. Aki pedig visszaél vele arra meg majd jól lesújt a törvény teljes szigora (a'la rokkantkártya - Közokirathamisítás)...

Mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra.... :):);)
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 642
3 233
113
A Weimari bíróság döntése (már ha tényleg volt ilyen) nem történelmi hanem végtelenül ostoba és felelőtlen:). Felesleges ezzel érvelned.
Az általad linkelt oldalon lévő videóban szereplő másik állításra miszerint a pcr teszt feltalálója szerint a pcr teszt nem alkalmas a koronavírus kimutatására itt a cáfolat "nyugodtan kattints a facebook postban szereplő Full Fact nevű brit tényellenörző oldalra ők utána jártak ennek az állítólagos kijelentésnek.

Nem érveltem, pusztán közöltem egy hírt. Az persze igaz, hogy természetesen egyetértek a bíróság igen bölcs és meglepően bátor döntésével.
Jajj ez a netes oldal már megint. Egyébként a bíróság nevében a sorsa.
Ez a netes oldal az egyike volt azoknak, amely először közölte, hogy a halottakat nem jól számolják. Ma már a Hír Tv-ben is ezt mondják, tehát az alternatív médiából beszivárgott a mainstreambe is az igazság: https://hirtv.hu/magyarorszageloben...N5Cjc-wATBEkNrAtZPMV5oFkzM2YV52EufchlAF7jGEME

Biztos vagyok benne, hogy a PCR- tesztekkel is így lesz. Először még csak az alternatív oldalak közlik le, de aztán előbb-utóbb kiesik az a bizonyos csontváz a szekrényből, és eljut a nagyközönséghez is az igazság.
 
W

Wilson

Guest
Biztos vagyok benne, hogy a PCR- tesztekkel is így lesz. Először még csak az alternatív oldalak közlik le, de aztán előbb-utóbb kiesik az a bizonyos csontváz a szekrényből, és eljut a nagyközönséghez is az igazság.
Tiszteletbe tartva a véleményedet,azért megkérdezem, hogy mégis miből gondolod,hogy a pcr teszt nem alkalmas a fertőző betegségek azon belül a covid kimutatására?
 
 • Tetszik
Reactions: Blitz97
W

Wilson

Guest
Ez a netes oldal az egyike volt azoknak, amely először közölte, hogy a halottakat nem jól számolják. Ma már a Hír Tv-ben is ezt mondják, tehát az alternatív médiából beszivárgott a mainstreambe is az igazság: https://hirtv.hu/magyarorszageloben...N5Cjc-wATBEkNrAtZPMV5oFkzM2YV52EufchlAF7jGEME
Pontositanék nem rosszul számolják hanem eltérőképpen számolják a különböző országok a covidban elhunytak számát nagy különbség:).
 
 • Tetszik
Reactions: Blitz97 and BJani
W

Wilson

Guest
Lassan csak kiborul az a bizonyos bili :
https://www.szeretlekmagyarorszag.h...-a-komoly-betegsegtol-100-szazalekban-megved/

"Dr. Boldogkői Zsolt virológus szerint

igen valószínű, hogy ez a vakcina a halált és a komoly betegséget 100 százalékban megelőzi.
Ugyanakkor úgy vélekedik, hogy előnye is lehet a Sinopharmnak, mert van rá esély, hogy a mutáns vírusok ellen jobban fog védeni."
 
 • Tetszik
Reactions: laiki

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 658
46 641
113
Mert az egyetemistáknak ingyen jár a teljes Office csomag, általános iskolában pedig nem hiszem.
Háát ezt is rosszul tudod. MINDEN iskolásnak és tanárnak ingyen jár az intézményi Microsoft csomag. Illetve nem ingyen, de az állam veszi meg helyettük.
Afölött még mindig elsiklasz, hogy 50+os emberekkel szeretnéd megtaníttatni, ami nem feltétlen úgy megy, ahogy te azt elgondolod.
Szerintem ne nagyon akard nekem elmagyarázni, hogy ki mire képes a gépével az életkorától függően.
A munkámból kifolyólag napi szinten nyújtok desktop user supportot. És érdekes módon sok 60-70+-os embernek is. Van amelyik adatbázist épít, van amelyik facebookon videotelefonál, van aki maga vágja a saját videóit. A Teams alap szintű használatának (az ehhez elég!) elsajátítása a legkomolyabb digitális analfabétának is maximum fél-egy óra.

Persze nekik support sem jár, mert az iskola nem egy multi, ahol telefonálsz, hogy a fizetett szoftvered nem úgy megy, ahogy te azt elvárod, és egy hetük van megoldani.
Ez szép és jó, azonban itt olyan szoftverekről beszélünk, mint a Word. Ha valami nem megy, akkor azzal nem kell a komplett fejlesztői gárdát követelni a Microsofttól. Szimplán csak meg kell tanulni használni - meg a hibáival együtt élni.

Tényleg? Mesélj még. Ismerek tanárt, aki ma kapta meg az 1., azaz az első adagját. 8 nap múlva 19-e. Május 14-re van kiírva 2. adagra. Tehát majdnem jól mondtad, június elejére kellene várni, hogy meglegyen a kellő védelem.
És mikor regisztrált?

Nem, nem fog eltűnni, még mindig annyit írtam, hogy idő előtt fognak nyitni, mert egyértelműen nem lesz meg azon embereknek a védettsége, akiknek szüksége van rá. Meg amúgy mi értelme van beoltani soron kívül nagyon sok embert, majd úgy nyitni, hogy nincs ideje kialakulni a védettségnek? Nagyon visszás, hogy harsog a net attól, hogy az oltottak is vigyázzanak, meg 2 adag kell, plusz 2 hét míg kialakul, sőt, inkább 3 adag, majd hugyoznak egyet széllel szemben, és az ellenkezőjét teszik.
Ne menjünk már el amellett sem, hogy a tanárok SOS oltása mellett azért folyik a pór nép oltása is. Ráadásul az iskolák nem egy össznépi cuppanós puszival fognak indulni, hanem a szigorú higiéniás intézkedések továbbra is érvényben lesznek a sulikban.
 
 • Tetszik
Reactions: zeal
M

molnibalage

Guest
Ha tényleg igaz, amit SilvioD írt, hogy 60év alatt a háziorvos rangsorol, akkor ha nem jársz gyakran a dokidhoz, nem vagy jóban vele, nem hordasz süteményt, piát, borítékot neki, akkor várhatunk még a sorunkra jó sokáig...
Miért tenném bármelyiket?
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 246
20 407
113
molnibalage said: ...

Aki úgy gondolja, hogy őt már rég be kellett volna oltani, az a körzeti orvos macerálásán túl még 2 dolgot tehet:
 • ír az operatív törzsnek, ahol persze le kell írni, hogyha a 6 éves Piroskát már igen, akkor engem miért nem - emil címük ott van a koronavírus gov oldalon, ők persze ezt jó eséllyel leküldik a megyei kormányhivatalnak,
 • lehet írni közvetlenül is a megyei kormányhivatalnak.

Én úgy látom, az oltás alapvetően szervezetten megy, időnként/helyenként hibákkal.
Sumákok, csalók, aljasok, korruptak viszont mindenfelé akadnak és erről a felsőbb szintű szervezők legfeljebb akkor értesülnek, ha valaki(k) ezt jelzik.
Hát tessék jelezni! Ez nem spicliskedés hanem a gazemberek lebuktatása. Feltéve, hogy a bejelentés ellenőrizhető módon igaz.
 
W

Wilson

Guest
Ne menjünk már el amellett sem, hogy a tanárok SOS oltása mellett azért folyik a pór nép oltása is. Ráadásul az iskolák nem egy össznépi cuppanós puszival fognak indulni, hanem a szigorú higiéniás intézkedések továbbra is érvényben lesznek a sulikban.
Persze de azt te is beláthatod, hogy az osztálytermekben nem lesz maszk használat a távolságtartási szabályokat gyakorlatilag nem lehet betartani a gyerekek napi több alkalommal 40 percekre össze lesznek zárva az osztálytermekben, gyakorlatilag semmi sem akadályozza meg,hogy elkapják illetve vírushordozóként tovább adják a fertőzést és a mai adatok alapján ez a harmadik hullám még egyáltalán nem csengett le sőt a vírus még mindig erősen fertőz.Gyakorlatilag ezt az állítást mindenben megerősíti Iván Kristóf, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának dékánja a vele készült interjúban.

https://www.valaszonline.hu/2021/04...DiQUlAmaEVsbvgesgHi2dfNmFwoS6PQwJDo8Zpa-wh72k
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 661
5 440
113
Miért tenném bármelyiket?

Ezt hívják protekciónak.. Ha tényleg a doki dönt, szerinted kit fog behívni előbb oltásra? Aki nyalja a s...ét és jól ismer, vagy akit kb 2 éve látott utoljára? Nálunk vidéken vannak olyanok, akik még takarítani is jártak a doki házába, nem is kellett várniuk semmilyen vizsgálatra... :D
 

teglasi80

Active Member
2020. július 17.
57
114
33
Persze de azt te is beláthatod, hogy az osztálytermekben nem lesz maszk használat a távolságtartási szabályokat gyakorlatilag nem lehet betartani a gyerekek napi több alkalommal 40 percekre össze lesznek zárva az osztálytermekben, gyakorlatilag semmi sem akadályozza meg,hogy elkapják illetve vírushordozóként tovább adják a fertőzést és a mai adatok alapján ez a harmadik hullám még egyáltalán nem csengett le sőt a vírus még mindig erősen fertőz.Gyakorlatilag ezt az állítást mindenben megerősíti Iván Kristóf, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának dékánja a vele készült interjúban.

https://www.valaszonline.hu/2021/04...DiQUlAmaEVsbvgesgHi2dfNmFwoS6PQwJDo8Zpa-wh72k

Két kapcsolódó idézet egy csütörtöki cikkből:

"Nagyon komoly tényezők a járvány terjedése szempontjából a gyerekek, ők a vektorai a járványnak – mondta Merkely Béla a Semmelweis Egyetem (SE) rektora. A fiatal felnőttek gyakran otthon gyerekeitől kapják meg a fertőzést. "

"Merkely Béla szerint szinte biztos, hogy a brit variáns mindenkit megfertőz, akit eddig még nem oltottak be és nem esett át a fertőzésen. Az SE rektora szerint, ha ezt a nagyon fontos üzenetet sikerül megértetni a lakossággal, és minél többen választják a védőoltást, akkor a nyájimmunitás hamar kialakulhat. Véleménye szerint nagyjából ötmillió oltás kell ahhoz, hogy biztosítva legyen a nyájimmunitás. Ugyanakkor a lakosság 35 százaléka tartozik az úgynevezett szürke zónába, aki bizonytalan az oltással kapcsolatban – mondta Szekanecz Zoltán. Körülbelül 2-2,5 millió bizonytalan embert kell meggyőzni ahhoz, hogy a nyájimmunitás meglegyen – hangzott el a KOVIDők webináriumán."

 
 • Tetszik
Reactions: Blitz97 and Wilson

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 178
5 037
113
Azért ez nem ennyire egyszerű. Különböző országokban végzett vizsgálatok során különböző eredményeket kapnak.
A hatásosság ráadásul függ az elterjedt mutánsoktól, az oltás óta eltelt időtől, attól hogy átlagosan hány éveseket oltanak. stb.

Mostanában az Astránál pl. 80 % körüli értékeket publikálnak. Jobb a hatásossága, ha nagyobb a két oltás között eltelt idő. És ezeket már nem néhány tízezer beoltott ember alapján mondják, hanem néhány tízmillió alapján.

A Sinopharm oltásnál pedig a hírek szerint az idősebbeknél vannak gondok. Amikor bejelentették hogy veszünk belőle, pont azzal támadták, hogy kínában csak 60 év alattiakon tesztelték. Lehet hogy nem véletlenül. :(
Mondjuk kíváncsi lennék a szerbiai adatokra. Ott bárkinek beadták kortól függetlenül. Ha jól tudom a magyar járványügy megkapja ezeket az adatokat, szerintem ha rossz tapasztalataik lettek volna mi sem az öregek nem adjuk.

A tapasztalatok alapján a 70 év feletti férfiaknál van hogy nem lesz antitest termelés. Egyszerüen le kell tesztelni és akinek nincs annak adni egy harmadikat
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 093
32 636
113
molnibalage said: ...

Aki úgy gondolja, hogy őt már rég be kellett volna oltani, az a körzeti orvos macerálásán túl még 2 dolgot tehet:

Vagy kijelentkezik a háziorvosától és átjelentkezik másikhoz. Egyébként persze jó lenne, ha a nagy cégek megszerveznék a saját dolgozóik oltását, pl. Balázsé is, persze állami közreműködéssel. Főleg ha még a kritikus infrastruktúra is ráhúzható.
 
 • Tetszik
Reactions: bel and Wilson