Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hazugság. Mármint nem a kollektivista társadalom, és azt is elhiszem, hogy megfogták a járványt, de a számaik pofátlanul elhazudják.Kollektivista társadalom.
Valószínűleg. De ezen miért pörögsz ennyit?Hazugság. Mármint nem a kollektivista társadalom, és azt is elhiszem, hogy megfogták a járványt, de a számaik pofátlanul elhazudják.
Mert szánalmasnak érzem, hogy mindenhol ez az érvelés megy, hogy bezzeg kína. Nincs bezzeg kína, nincsenek csodák.Valószínűleg. De ezen miért pörögsz ennyit?
Itthon lényegében GMO-mentes minden élelmiszer.Génmódosított szereket eszünk (lásd a különbséget egy USA KFC és egy magyar KFC között!), egy kóla, rb olyan anyagokkal van tele ..., mellé nem tudod mit eszel egy étteremben, ill. mit okoz jó pár technikai újítás. Stb.
Olyan szempontból van bezzeg Kína, hogy ha olyan keményen betartatnák itt a szabályokat, mint ott, akkor valószínűleg nem lenne járvány. Minden valószínűség szerint ott sem 10-15 eset van egy nap, de azt azért biztosra lehet venni, hogy nem csúszott ki a kontroll alól a járvány.Mert szánalmasnak érzem, hogy mindenhol ez az érvelés megy, hogy bezzeg kína. Nincs bezzeg kína, nincsenek csodák.
Igen, úgy tudom, hogy az EU-ban is talán csak egy génmódosított kukorica fajtát lehet termeszteni, semmi mást, Mo-n meg minden GMO cucc tiltott.Itthon lényegében GMO-mentes minden élelmiszer.
Kivéve a sertés hús, baromfi hús, tojás. Merthogy a takarmányban van import szójadara, ami nagyrészt Dél-Amerikából származik. Mint ahogy egész Európában is. Ezért is van külön támogatása Magyarországon a fehérje növény természtésnek, hogy nagyobb arányban legyen GMO mentes szója az élelmiszer láncban.Itthon lényegében GMO-mentes minden élelmiszer.
Romániában pl. lehet GMO növényeket termeszteni. Volt is évekkel ezelőtt egy incidens, amikor a magyar piacra is érkezett GMO kukorica vetőmag Romániából. A magyar hatóságok ezt észlelték - vetőmag ellenőrzése során - és megsemmisítették az ezzel vetett állományokat.Igen, úgy tudom, hogy az EU-ban is talán csak egy génmódosított kukorica fajtát lehet termeszteni, semmi mást, Mo-n meg minden GMO cucc tiltott.
Hidd el Ogre, fogalmad sincs mit eszel egy nem gyorsétteremben. Ha tudnád csak otthon ennél a jövőben!Látod Junge itt egy óriási tévedés vagyon ! Én és családom pontosan tudom/tudjuk , hogy mit eszünk és pont ezért sosem eszünk gyorsétteremben és qrvára oda figyelek a GMO mentességre is ! A lányom 10 éves koráig (amíg az ASP miatt tiltott lett a vaddisznó) 3 évvel ez előttig csak vadhúst evet !
Ismerve az ukrán mentalitást, kilopták az igazi vakcinát, eladták egy fejlődőnek, és valami szarral oltanak.Ukrajnában a 4. halálesetet jelentették közvetlenül Covishield(indiai AZ) beadása után.
Hát, azt nem tudom, hogy a dél-amerikai importot mennyire nézik, de az agrárminisztérium honlapján ez van:Romániában pl. lehet GMO növényeket termeszteni. Volt is évekkel ezelőtt egy incidens, amikor a magyar piacra is érkezett GMO kukorica vetőmag Romániából. A magyar hatóságok ezt észlelték - vetőmag ellenőrzése során - és megsemmisítették az ezzel vetett állományokat.
A dél-amerikai szójadara importon nincs mit nézni, mert az összes tartalmaz GMO-t, és jelejelenleg nincs alternatívája.Hát, azt nem tudom, hogy a dél-amerikai importot mennyire nézik, de az agrárminisztérium honlapján ez van:
Az Európai Unióban eddig két géntechnológiával módosított növényt engedélyeztek termesztésre: a MON810 GM kukoricát és az Amflora GM burgonyát. Utóbbit két év után visszavonták a piacról a Magyarország által indított, és megnyert európai bírósági per ítélete alapján. Magyarországon mindkét GM fajta termesztése tilos, ahogy minden GM növény termesztése is.
A dél-amerikai szójadara importon nincs mit nézni, mert az összes tartalmaz GMO-t, és jelejelenleg nincs alternatívája. Esetleg a több tíz százalékkal magasabb hús árak lennének azok, csakhogy az ugye nem eurokonform. Bár szerintem ha egyáltalán nem engedték a GMO szójadarát az EU-ban, akkor akár sokszorosára nönének az árak. Mivel Európában jelenleg nem tudunk elegendő növényi fehérjét előállítani az állatállománynakHát, azt nem tudom, hogy a dél-amerikai importot mennyire nézik, de az agrárminisztérium honlapján ez van:
Az Európai Unióban eddig két géntechnológiával módosított növényt engedélyeztek termesztésre: a MON810 GM kukoricát és az Amflora GM burgonyát. Utóbbit két év után visszavonták a piacról a Magyarország által indított, és megnyert európai bírósági per ítélete alapján. Magyarországon mindkét GM fajta termesztése tilos, ahogy minden GM növény termesztése is.
Ha jól emlékszem, a jelenleg hatályos szabályozás szerint a GMO-takarmányt fogyasztó állatokból készített végtermék nem minősül genetikailag módosítottnak (szerintem elég logikusan).Kivéve a sertés hús, baromfi hús, tojás. Merthogy a takarmányban van import szójadara, ami nagyrészt Dél-Amerikából származik. Mint ahogy egész Európában is. Ezért is van külön támogatása Magyarországon a fehérje növény természtésnek, hogy nagyobb arányban legyen GMO mentes szója az élelmiszer láncban.
A kínai egy hiperindividualista társadalom.Kollektivista társadalom.
Mert szánalmasnak érzem, hogy mindenhol ez az érvelés megy, hogy bezzeg kína. Nincs bezzeg kína, nincsenek csodák.