Nem vagyok kettyós, de úgy néz ki az eredmény ismert. Most tették közzé.
Vagyis a ma közzétett számadatok még hajmeresztőbbek, hiszen a koronavírus mortalitása alacsonyabb, ezek a számok meg közzé lettek téve, s akárhogy csűröm-csavarom ez biza 0.02%! S csak a mindkét oltást kapottakra vetítve!
Bizonyos dolgok látszanak így is...
Mondom, ha az első oltást követően hoszpitalizáltak között is volt 250+ haláleset, akkor mi is folyik itt?
A és B verzió, fentebb írtam!
Tudsz jobb magyarázatot? /Mondom, a szokásos, nem oksági összefüggést mutató halálozást gondolom kiszedték ebből már./
Hajmeresztő!
A hajmeresztő a hülyeséged.
Egyszerűen elvégezhető művelet, csak eddig telefonról nem nem tudtam excel táblákból begyűjteni az adatokat.
A bemutatott időszakra vetítve kell megvizsgálni mindkét esetet. Az oltottak mortlitását, és a teljes lakosság koronás mortalitását.
/Igazság szerint nem, de egyszerűsítettem, hogy te is megértsd...
/
2020.12.26 és 2021.04.20 között összesen 16.836 áldozata volt a koronavírusnak.
Ezt egy 9,6M-ós lakosságra vetítve 0,1754%-os mortalitást eredményez.
Ugyan ebben az időszakban a duplán oltott személyek között (a közölt táblázat alapján: közelítőleg 1,4M fő) 273 volt az elhunytak száma.
Azaz a mortalitás: 0,0195%
Tulajdonképpen csak egy nagyságrend van a kettő között.
És akkor a következő faktorokat még nem vettük számításba:
Az oltási stratégia alapján a vakcinációt a hatványozottan veszélyeztetett csoportokon kezdték. (Ezt nehezményezte prof. Dr. Karikó is!)
Az oltások döntő többségét 65 év felettiek, vagy annál fiatalabb krónikus betegek, vagy a fertőzésnek kiugróan kitett csoportok (eü dolgozók, rendőrök, pedagógusok) kapták meg az említett időszakban.
Az első két csoport a halálozások náluk kimagasló értékével míg utóbbiak az átfertőzési aránnyal nyomják meg a mortalitás számait.
A teljes vakcina hatékonyságot ez alapján az időszak alapján mérni súlyosan torzító hatású, mivel a vakcinák hatása csak most kezdi el jelentősen megmutatkozni.
Nem véletlenül szabták a szakemberek a minimális 2,5-3-3,5-4 milliós határokat!
A táblázaton csak annyi szerepel, hogy 2 vakcina beadásán átesettekről szól, holott a második oltás másnapján is történhet simán fertőzés, és ott még kisebb a vakcina hatékonysága. Ezzel együtt egy 80+-os többszörösen krónikus beteg esetén egy alapból enyhébb lefolyású betegség is lehet végzetes.
Az elején a döntött zárójeles részt azért is írtam bele, mert az egyszerűsítésnél azt is figyelembe kell venni, hogy az időszak határainak megadása egy eléggé mesterséges választás.
Szeretném hangsúlyozni, hogy sosem csináltam komolyan statisztikát, de egy hétköznapi józan paraszti ész elég ahhoz, hogy a fentieket belássa az ember.
Ha neked ezzel problémád van, akkor nincs semmi gond, de a hajmeresztő marhaságaidat ne egy nyilvános fórumon terjeszd, mert kimeríti a rémhírterjesztés tényállását.
Csak szólok....