Ezért viszont téged is lehetne bannolni ! Senki se járványtagadó és oltásellenes ! Ez csak nektek a vesszőparipátok mert nem tűrtök más véleményt és csakis nálatok lehet a bölcsek köve !járványtagadó, oltásellenes kemény maggal együtt
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezért viszont téged is lehetne bannolni ! Senki se járványtagadó és oltásellenes ! Ez csak nektek a vesszőparipátok mert nem tűrtök más véleményt és csakis nálatok lehet a bölcsek köve !járványtagadó, oltásellenes kemény maggal együtt
Hát igen, ez is egy lehetséges nézőpont.Ezért viszont téged is lehetne bannolni ! Senki se járványtagadó és oltásellenes ! Ez csak nektek a vesszőparipátok mert nem tűrtök más véleményt és csakis nálatok lehet a bölcsek köve !
És akinek más a véleménye azt bannolni kell mint egy diktatúrában ? Akkor ki kell írni a Fórum főoldalára , hogy aki eltérő véleményen van mint a fősodor az ne is kommenteljen mert törlik a véleményét mint a legsötétebb diktatúrákban ! Még jó , hogy nem jön éjszaka a nagy fekete autó és viszi az olvtársat a Markóba !De.miert csak merleg? Vannak nála sokkal durvább esetek.is.
Nem magát az oltást tagadta, hanem annak szükségességét firtatta, illetve veszélyeire hivatkozott, no meg a háttérvizsgálatok/tanulmányok/idő hiányát boncolgatta.És akinek más a véleménye azt bannolni kell mint egy diktatúrában ? Akkor ki kell írni a Fórum főoldalára , hogy aki eltérő véleményen van mint a fősodor az ne is kommenteljen mert törlik a véleményét mint a legsötétebb diktatúrákban ! Még jó , hogy nem jön éjszaka a nagy fekete autó és viszi az olvtársat a Markóba !
De te honnan veszed a bátorságot , hogy leminősíts/ledegradálj bármit is és azt amit te képviselsz azt szent és sérthetetlen véleménynek tekintsd ? Ez tudod mi ? Ez pont az mint ami szent inkvizíció képviselt ! Attól , hogy tanultál és hiszel valamiben az csak a te történeted és vélt igazad !Azért szögezzünk már le egy dolgot: egy dolog a véleménynyilvánítás szabadsága és egy másik dolog, hogy tudományos eredményeket folyamatosan, hónapok óta tagad, kiforgat, hogy a saját vélt igazát bizonygassa vele. Mert amíg az egyik oldalon kísérleti adatokkal, laborvizsgálatokkal, statisztikával alátámasztott eredmények vannak, addig a másikon - nevezzük így - járványszkeptikus, oltásszkeptikus oldalakra hivatkoznak, amik jellemzően bárminemű tudományos igényességet nélkülöznek.
Azért ez így ebben a formában nem állja meg a helyét.Azért szögezzünk már le egy dolgot: egy dolog a véleménynyilvánítás szabadsága és egy másik dolog, hogy tudományos eredményeket folyamatosan, hónapok óta tagad, kiforgat, hogy a saját vélt igazát bizonygassa vele. Mert amíg az egyik oldalon kísérleti adatokkal, laborvizsgálatokkal, statisztikával alátámasztott eredmények vannak, addig a másikon - nevezzük így - járványszkeptikus, oltásszkeptikus oldalakra hivatkoznak, amik jellemzően bárminemű tudományos igényességet nélkülöznek.
És ez bűn ? Mindenkinek szükséges egy olyan oltás (legyen bármelyik) ami csak vészhelyzeti engedéllyel rendelkezik ? Nincsen egyik oltásnak se veszélye ? 1 év elég , hogy biztonságosnak minősítsenek bármilyen gyógyszert ? Az 1 év mire elég ? Etc.etc............Nem magát az oltást tagadta, hanem annak szükségességét firtatta, illetve veszélyeire hivatkozott, no meg a háttérvizsgálatok/tanulmányok/idő hiányát boncolgatta.
Én meg már több hónapja "védett " vagyok !Azért ez így ebben a formában nem állja meg a helyét.
Én is ellenérzésel tekintek a nagy vírus kampány/oltatásra késztetítési hercehurcára, de mivel közösségi érdeknek is tekintem, meggyőződésem ellenére a múlt héten beadattam az kínnyai elsőt. Ismétlem, mint a közösségért felelős személy. Amúgy nem tettem volna...De a szkepticizmusom töretlen, az más kérdés, hogy megtartom magamnak.
Egyet értek...nem bűn.És ez bűn ? Mindenkinek szükséges egy olyan oltás (legyen bármelyik) ami csak vészhelyzeti engedéllyel rendelkezik ? Nincsen egyik oltásnak se veszélye ? 1 év elég , hogy biztonságosnak minősítsenek bármilyen gyógyszert ? Az 1 év mire elég ? Etc.etc............
Már bocsánat... amit ezen a fórumon képviselek, az NEM hit kérdése. Tetszik vagy sem, de az ideírt gondolataim a tudomány jelenlegi állását képviselik. Ezzel lehet egyet nem érteni, de akkor ne csodálkozzon senki sem, ha felhívom a figyelmet a problémákra. (A vallást kár idekeverni szerintem, mert az tényleg csak hit kérdése..)De te honnan veszed a bátorságot , hogy leminősíts/ledegradálj bármit is és azt amit te képviselsz azt szent és sérthetetlen véleménynek tekintsd ? Ez tudod mi ? Ez pont az mint ami szent inkvizíció képviselt ! Attól , hogy tanultál és hiszel valamiben az csak a te történeted és vélt igazad !
Pontosan ez a lényeg. Hogy a szkepticizmusod ellenére felvállaltad, hogy a társadalom érdekét kvázi a "sajátod elé" helyezed. Ezért pedig le a kalappal előtted!Azért ez így ebben a formában nem állja meg a helyét.
Én is ellenérzésel tekintek a nagy vírus kampány/oltatásra késztetítési hercehurcára, de mivel közösségi érdeknek is tekintem, meggyőződésem ellenére a múlt héten beadattam az kínnyai elsőt. Ismétlem, mint a közösségért felelős személy. Amúgy nem tettem volna...De a szkepticizmusom töretlen, az más kérdés, hogy megtartom magamnak.
De ez nyilvánvaló. Hiszen közösségben élünk. A többi már "Társadalmi folyamatok"Már bocsánat... amit ezen a fórumon képviselek, az NEM hit kérdése. Tetszik vagy sem, de az ideírt gondolataim a tudomány jelenlegi állását képviselik. Ezzel lehet egyet nem érteni, de akkor ne csodálkozzon senki sem, ha felhívom a figyelmet a problémákra.
(A vallást kár idekeverni szerintem, mert az tényleg csak hit kérdése..)
Pontosan ez a lényeg. Hogy a szkepticizmusod ellenére felvállaltad, hogy a társadalom érdekét kvázi a "sajátod elé" helyezed. Ezért pedig le a kalappal előtted!
Mondjuk a társadalmi felelősség vállaláshoz az is hozzátartozik, hogy nem próbál az ember másokat lebeszélni, eltántorítani a társadalmi érdeknek való megfeleléstől. Szerintem.De ez nyilvánvaló. Hiszen közösségben élünk. A többi már "Társadalmi folyamatok"
@ogretankHU is megtette.
808.393 fertőzött (+55)808.338 fertőzött (+44)
80 kórházban (-8)
17 lélegeztetőgépen (-4)
37.804 aktív eset (-165)
740.535 gyógyult (+208)
29.999 elhunyt (+1)
5.519.495 (5.102.847) kapott oltást (+6.168, +30.823)
6.173.422 mintavétel (+5.087)
1.778 hatósági házi karanténban (-74)