Jön a 3ik oltás. 2 Pfizer után mit ajánlotok, ha a szívem eddig bírta az oltást.
Én kicsit sem értek hozzá, de a Sinopharm-nak kb. nincs mellékhatása. Mutációk ellen is elvben az a legjobb.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jön a 3ik oltás. 2 Pfizer után mit ajánlotok, ha a szívem eddig bírta az oltást.
ha azt feltételezed hogy privát információt adok ki családomról vagy ismerősünk családtagjáról egy idiótán viselkedő idegennek az interneten vagy azt feltételezed hogy hazudok, mert nem tetszik a véleményem neked, akkor keress más palit öregem. S fejezd be hogy minősíthetetlenül beleszállsz másokba, egyes emberek sajnálatos halálát felhasználva.
Véleményedhez jogod van, cenzúrázáshoz nincs.
Szerintem politikai elvben. De ez csak magánvélemény.Én kicsit sem értek hozzá, de a Sinopharm-nak kb. nincs mellékhatása. Mutációk ellen is elvben az a legjobb.
Én maradnék a Pfizernél.Megyünk a trendekkel. Én egy dologban reménykedek, hogy a kórházi esetek száma jelentősen csökken a negyedik hullámban az oltások hatására.
Jön a 3ik oltás. 2 Pfizer után mit ajánlotok, ha a szívem eddig bírta az oltást. Nem viccből irom, sajnos 2 ismerősömnek is lett a Pfizertől kisebb, másik kettőnek nagyobb gondja. Az utóbbiak közül az idosebbnek korábban is volt, de valszeg felerősítette a szívproblémáit. Viszont a huszoniksz évesnek semmi gondja korábban nem volt, most éjszakánként nem tud aludni úgy ver a szíve.
Azért xar ügy, mert nem tudom azt modani, hogy ne oltassunk, hisz harminciksz éves ismerősöm meghalt kronikus betegség nélkül, 2 5x-es rokonom is alig kerulte el oltás nélkül az intenzívet és a lélegeztetőt.
Én is.Én maradnék a Pfizernél.
Megkérdezhetem, hogy mi a kifogásod a többivel?2x sinopharm volt, a harmadik is az lesz vagy semmi.
Én maradnék a Pfizernél.
Nem jó ötlet a keverés amit mondanak?? Látok benne logikus indokot. A nyugati utazgatások miatt az AZ és aModerna játszik. Esetleg a Jansen, de az 1 dózisú, nemtom mennxire kell egy lórúgás.
Jelen esetben (meg úgy általában is) nagyon jó ötlet a keverés. Ami miatt én nem feltétlen javaslom a keverést az esetedben az az, hogy egy mRNS alapú oltás egyrészt már önmagában is kimagasló hatékonyságú, másrészt pedig nincs semmi ellenjavallata a 3. azonos dózisnak.Nem jó ötlet a keverés amit mondanak?? Látok benne logikus indokot.
Egy AstraZeneca és egy Pfizer a kutatások szerint (bár ott 1. adag: AZ, 2. adag: Pfizer) elég hatékony volt. A Pfizer a humorális (~ellenanyag), az AZ pedig a celluláris (sejtes) immunitás kialakításában erős.A nyugati utazgatások miatt az AZ és aModerna játszik. Esetleg a Jansen, de az 1 dózisú, nemtom mennxire kell egy lórúgás.
Amíg meg nem jelentek a szenzációhajhász cikkek az AZ által kiváltott vérrögképzési problémákkal, addig senki sem problémázott miatta. Most, hogy a Pfizerről jöttek negatív hírek (ahol egyébként döntő többségében 25 év alatti férfiak voltak az érintettek), ettől kezdenek hisztizni az emberek.A Pfizerrel ismétléssel 1 bajom van, hogy több ismerősnél rövid időn belül szívptobléma lett. Még ha nem is mind tartós. Lehet néhány csak pánik volt.
Nem olvastam róla, hogy ilyen korban okozott volna szívproblémákat. De ha ennyire tartotok tőle, akkor kérjetek neki egy Janssent. (Egy 3. Sinopharmnak nem igazán lenne értelme.)De fateromnak tuti nem ajánlom. A Sinopharmmal mellékhatás nélkül megúszta, bár lehet legkevésbé hatékony, de oltás után az ellenreakció se lenne jó ha megrángatná 80 körül sok, de korlátok között tartott problémánál. Ő úgyis betart mindent kis esély van rá, hogy elkapja.
Megkérdezhetem, hogy mi a kifogásod a többivel?
Anyóspajtás, 70+, kínai, 685 antitest. Szóval 3.ra kínai.Nem jó ötlet a keverés amit mondanak?? Látok benne logikus indokot. A nyugati utazgatások miatt az AZ és aModerna játszik. Esetleg a Jansen, de az 1 dózisú, nemtom mennxire kell egy lórúgás.
A Pfizerrel ismétléssel 1 bajom van, hogy több ismerősnél rövid időn belül szívptobléma lett. Még ha nem is mind tartós. Lehet néhány csak pánik volt.
De fateromnak tuti nem ajánlom. A Sinopharmmal mellékhatás nélkül megúszta, bár lehet legkevésbé hatékony, de oltás után az ellenreakció se lenne jó ha megrángatná 80 körül sok, de korlátok között tartott problémánál. Ő úgyis betart mindent kis esély van rá, hogy elkapja.
Az a baj, hogy már mindent meg az ellenkezőjét is lehetezz olvasni. Talán Merkely mondta, hogy a Sinopharm a mutációk ellen hatékonyabb lehet. Persze itt nagyfokú ködszurkálás van. Ami engem elgondolkodtatott az izraeli taoasztalat. A Delta ellen2 Pfizer kevés, illetve jelentős a hatékonyságromlás. Ha jól ertem, ők harmafik Pfizerben gondolkodnak.Jelen esetben (meg úgy általában is) nagyon jó ötlet a keverés. Ami miatt én nem feltétlen javaslom a keverést az esetedben az az, hogy egy mRNS alapú oltás egyrészt már önmagában is kimagasló hatékonyságú, másrészt pedig nincs semmi ellenjavallata a 3. azonos dózisnak.
Ez a csimpanzos sztori annyira nem hat meg, hogy azt sem tudom melyik vakcinafejlesztésnél alkalmazták.Egy AstraZeneca és egy Pfizer a kutatások szerint (bár ott 1. adag: AZ, 2. adag: Pfizer) elég hatékony volt. A Pfizer a humorális (~ellenanyag), az AZ pedig a celluláris (sejtes) immunitás kialakításában erős.
(De ha tartasz a csimpánz adenovírustól, akkor egy Janssen sem lehet rossz 3. dózisnak.)
Egyébként 2 huszonikszes férfi kollégámnál alakultak ki szívproblémák a Pfizer után. 1 sajnos tartós.... Ez nem segíti elő a bizalmat a harmadik Pfizer iránt.Amíg meg nem jelentek a szenzációhajhász cikkek az AZ által kiváltott vérrögképzési problémákkal, addig senki sem problémázott miatta. Most, hogy a Pfizerről jöttek negatív hírek (ahol egyébként döntő többségében 25 év alatti férfiak voltak az érintettek), ettől kezdenek hisztizni az emberek.
80 körül senkinél sem alakít ki szívbetegséget egy oltás sem, addigra már rég megvan, max. teker rajta egyet.Nem olvastam róla, hogy ilyen korban okozott volna szívproblémákat. De ha ennyire tartotok tőle, akkor kérjetek neki egy Janssent. (Egy 3. Sinopharmnak nem igazán lenne értelme.)
Az inaktivált vírust tartalmazó vakcinák általában sokkal ellenállóbbak a mutációkkal szemben, éppen azért, mert nem csak egy kitüntetett célpont ellen készíti fel a szervezet, hanem kvázi az egész vírus ellen. De éppen itt jön a csavar a történetben, mert hogy hiába van a SARS-CoV-2 vírusnak mondjuk 40 epitópja (azon része, amit képes lehet felismerni az immunrendszer), ha csak 2-3 ellen képes valamilyen ellenanyagot készíteni.Az a baj, hogy már mindent meg az ellenkezőjét is lehetezz olvasni. Talán Merkely mondta, hogy a Sinopharm a mutációk ellen hatékonyabb lehet. Persze itt nagyfokú ködszurkálás van. Ami engem elgondolkodtatott az izraeli taoasztalat. A Delta ellen2 Pfizer kevés, illetve jelentős a hatékonyságromlás. Ha jól ertem, ők harmafik Pfizerben gondolkodnak.
Az AstraZeneca vektor (hordozó) vírusa a csimpánz adenovírus.Ez a csimpanzos sztori annyira nem hat meg, hogy azt sem tudom melyik vakcinafejlesztésnél alkalmazták.
Ezt meg is tudom érteni. Ilyenkor viszont egy sokat ismételt frázis jut eszembe: amelyik gyógyszernek/vakcinának nincs mellékhatása, annak sajnos hatása sincs.Egyébként 2 huszonikszes férfi kollégámnál alakultak ki szívproblémák a Pfizer után. 1 sajnos tartós.... Ez nem segíti elő a bizalmat a harmadik Pfizer iránt.
Akkor mondom másképp, nem hallottam róla, hogy a meglévő betegség fellángolását okozná.80 körül senkinél sem alakít ki szívbetegséget egy oltás sem, addigra már rég megvan, max. teker rajta egyet.
Ne legyen igazam.
A hétfői új fertőzésszám 300 körül várható, vagyis napi száz, mivel ez ugye 3 napra vonatkozó adat. Ami egyértelmű jelzés lesz arra, hogy a 4. hullám már bekopogott.
A hétvége effektus persze közbeszólhat, tehát a szerda reggeli adatig várni kell a bizonyossággal.
És akkor nincs kegyelmi idő a nyár végéig. Augusztus közepére tombolni fog.
Megyünk a trendekkel. Én egy dologban reménykedek, hogy a kórházi esetek száma jelentősen csökken a negyedik hullámban az oltások hatására.
Jön a 3ik oltás. 2 Pfizer után mit ajánlotok, ha a szívem eddig bírta az oltást. Nem viccből irom, sajnos 2 ismerősömnek is lett a Pfizertől kisebb, másik kettőnek nagyobb gondja. Az utóbbiak közül az idosebbnek korábban is volt, de valszeg felerősítette a szívproblémáit. Viszont a huszoniksz évesnek semmi gondja korábban nem volt, most éjszakánként nem tud aludni úgy ver a szíve.
Azért xar ügy, mert nem tudom azt modani, hogy ne oltassunk, hisz harminciksz éves ismerősöm meghalt kronikus betegség nélkül, 2 5x-es rokonom is alig kerulte el oltás nélkül az intenzívet és a lélegeztetőt.
Szerintem csináltass tesztet. Ha van elég ellenanyagod, nem kell oltás.
Nem jó ötlet a keverés amit mondanak?? Látok benne logikus indokot. A nyugati utazgatások miatt az AZ és aModerna játszik. Esetleg a Jansen, de az 1 dózisú, nemtom mennxire kell egy lórúgás.
Nem egyszerű elkülöníteni, hogy egy oltás utáni panasz az az oltástól van, vagy csak úgy. Placebo hatás és egyéb egészségügyi problémák is léteznek. Meg szemléletbeli dolgok is. Ha oltás után hazafelé elüti az autó, azt is rá lehet fogni az oltásra, mert ha nem megy oda, akkor nem lesz ott, ahol elütötték.Nem jó ötlet a keverés amit mondanak?? Látok benne logikus indokot. A nyugati utazgatások miatt az AZ és aModerna játszik. Esetleg a Jansen, de az 1 dózisú, nemtom mennxire kell egy lórúgás.
A Pfizerrel ismétléssel 1 bajom van, hogy több ismerősnél rövid időn belül szívptobléma lett. Még ha nem is mind tartós. Lehet néhány csak pánik volt.
De fateromnak tuti nem ajánlom. A Sinopharmmal mellékhatás nélkül megúszta, bár lehet legkevésbé hatékony, de oltás után az ellenreakció se lenne jó ha megrángatná 80 körül sok, de korlátok között tartott problémánál. Ő úgyis betart mindent kis esély van rá, hogy elkapja.
Véd majd az is vagy fél évig-évig, közben kijön egy-egy újabb variáns, mert mutálódik, és a Pfizernek megvan a következő 100 évre a biztos bevételforrása.Új Pfizer-vakcina készül
A Pfizer új védőoltáson dolgozik Amerikában, amely még nagyobb hatékonyságot biztosít a koronavírus delta (indiai) variánsával szemben - nyilatkozta Falus András Széchenyi-díjas immunológus az ATV Híradójának. Az új technológiának köszönhetően akár őszre elkészülhet a vakcina, ám a tömeges...www.portfolio.hu
Aggódott a 3.-ik oltás miatt. Ezért javasoltam, hogy akkor előbb csináltasson tesztet.2. Az oltás sokkal egyszerűbb, olcsóbb, gyorsabb, mint a tesztelés. A tesztelés csak drága, fölösleges többlet kockázatot hordozó időhúzás akkor, ha egyébként lehetőség van az oltás felvételére is.
3. A tesztelés senki semmitől nem véd meg, csak az oltás.