Úgy, hogy az emberi hülyeség határtalan.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Úgy, hogy az emberi hülyeség határtalan.
Azt hiszem eddig 8 PCR-em volt (meg egy gyorsteszt) 5 pozitív és 3 negatív. 19.500 forintjával ez 156.000 körül van. Ebből 1 volt védőoltás után egy köhögős megfázás miatt. Sajna itt a védőoltás (meg a kiállt betegség) nem véd meg a főnök aggodalmától...2. Az oltás sokkal egyszerűbb, olcsóbb, gyorsabb, mint a tesztelés. A tesztelés csak drága, fölösleges többlet kockázatot hordozó időhúzás akkor, ha egyébként lehetőség van az oltás felvételére is.
Elég a fekete himlő vissza. Lassan a 2. generáció is felnőtt korba lép akit már nem oltottak. Kb a brit mutáns szintű az r0-ja. És 10% körüli volt a végén a halálozása. De te ezt nyilván jobban tudod mint én.Spanyolország? Anglia? Tavaly nyáron USA? Oroszország?
Kíváncsi lennék, mi történne ezzel a világgal, ha jöne egy könnyen terjedő ebola vagy fektehimlő szerű vírus...
Ez honnan jön, hogy az a legjobb? De tényleg érdekelne.Én kicsit sem értek hozzá, de a Sinopharm-nak kb. nincs mellékhatása. Mutációk ellen is elvben az a legjobb.
Nekem nagyon gyanús, hogy a mutáns nem az S fehérjét változtatja antitest-rezisztenssé hanem simán a nyálkahártyán szaporodik és terjed helyi immunitás hiányában (IgA), szisztémásan nem nagyon tud labdába rúgni a keringő antitestek miatt. Itt a betegségen átesettek előnyben vannak a csak oltottakkal.Ez honnan jön, hogy az a legjobb? De tényleg érdekelne.
A nincs mellékhatás meg gyanús kéne hogy legyen. Mert alaptétel: aminek nincs mellékhatása, annak hatása se.
809.262 fertőzött (+161, 3 nap alatt)809.101 fertőzött (+85)
67 kórházban (+5)
9 lélegeztetőgépen (-1)
33.804 aktív eset (-478)
745.277 gyógyult (+563)
30.020 elhunyt (0)
5.588.272 (5.357.511) kapott oltást (+5.457, +13.388)
6.284.811 mintavétel (+10.007)
1.376 hatósági házi karanténban (-8)
Járvány idején oltáskampány=mutálódott vírus=még vadabb járvány, veszélyesebb mutációkkal, amire még oltáskampányolnak=....Udvariasan előre engedlek!
Szóval elő a logikus magyarázattal akkor, mert én csak egy egyszerű libapásztor vagyok...
Szóval?
..
a) Ez nem olyan vírus, vagy nem úgy vírus, ahogy azt elhitetik velünk (lásd pl. hullámgenetika, orosz tudósok).
b) Nem sikerült hatékony vakcinát megalkotni, csak ezt nem lehet kommunikálni.
c) Hamisak a mostani számok.
d) Nem vírus váltja ki a megbetegedéseket, hanem valamilyen más tényező.
e) Beoltottak szórják a tüskefehérjét.
f) A megbetegedéseket mellékhatások okozzák.
g) Egyéb.
Ez honnan jön, hogy az a legjobb? De tényleg érdekelne.
A nincs mellékhatás meg gyanús kéne hogy legyen. Mert alaptétel: aminek nincs mellékhatása, annak hatása se.
Fekete himlő, TBC, járványos gyermekbénulás, torokgyík, szamárköhögés... ezek ellen vajon nem járvány alatt oltottak?Járvány idején oltáskampány=mutálódott vírus=még vadabb járvány, veszélyesebb mutációkkal, amire még oltáskampányolnak=....
Általánosan ökölszabálynak igaz, de hátrányai is vannak, és ugye most csak a covidra kéne vizsgálni. És sztem a Sanoffi vakcinájának folyamatos alacsony hatékonysága is pont abból jön, hogy jelen esetben nagyon kevés támadási pont van, és abból szinte csak a spike a valódi hatékony. Persze lehet jönni a celluláris válasszal, de 1. az is ezek miatt a pontok miatt aktivizálódik.mivel teljes elölt vírust tartalmaz, ezért a mutációk kevésbé tudnak kifogni rajta.
Pedig bőven voltak. Nálam és minden általam ismert kínaival oltottnál: a többihez képest sokkal hosszabb izomfájdalom az oltás helyén, gyakorlatilag mindenkinél megjelenő fáradság és fejfájás. Többektől levertségérzetet is hallottam. Nekem leesett a vérnyomásom. Hogy csak így hírtelen hézzak párat.A Sinopharm kapcsán még nem hallottam senkitől, hogy bárkinek is akár rövid, akár hosszabb távra lett volna bármi mellékhatása
Pedig majdnem biztos, hogy voltak, csak legfeljebb nem kellemetlen, vagy általad nem észrevett mellékhatások.Igen, ezt sokszor szeretitek itt beidézni, de azért szerintem nem 100%-ban igaz ez sem.
Na most tekintve, hogy szerintem a Szputnyik az abszolút best, nem nevezném magam nyugati oltásfannak. És amúgy a sinopharm ellen se tiltakozom, ami zavar az a sikerpropaganda amit vele kapcsolatban nyomnak, miközben egyre másra jönnek a zavaró (és várható) hírek a gondokról. Amiket most még lehetne orvosolni, ha nem csinálnánk szakmai kérdésekből politikát. Ennek első jele lenne, hogy pl drága pártunk és kormányunk elrendeli, hogy vizsgáljuk meg, mennyire is hatékony a delta variáns ellen.ti nyugati oltás fanok
Távol álljon tőlem, hogy beleszóljak, mert nem vagyok orvos, de bennem az is felmerült, hogy pont abban az izraelben esett le a megelőzési hatékonyság, és maradt a jósolt szinten a súlyos esetek megelőzése, ahol hónapokkal ezelőtt végeztek az oltáskampánnyal. (tudom, teljesen most se, de az oltottak esetében na, rem érthető) nem lehet, hogy az antitest színt már lecsökkent, és a memóriasejtekből induló másodlagos immunválasz ilyen szintű fertőzőképesség ellen már nem elég a megelőzéshez?Nekem nagyon gyanús, hogy a mutáns nem az S fehérjét változtatja antitest-rezisztenssé hanem simán a nyálkahártyán szaporodik és terjed helyi immunitás hiányában (IgA), szisztémásan nem nagyon tud labdába rúgni a keringő antitestek miatt. Itt a betegségen átesettek előnyben vannak a csak oltottakkal.
Jöhetne már egy orrspray élő gyengített vírussal...
Akkor viszont évente fertőzés felfutás+oltás. Az oltóanyag gyártók évente kijöhetnek a "spec. formula", "hagyományos oltás", "tíz fogorvosból 9 ezt ajánlja" fordulatokkal. Majd áttérnek az "oltásfrissítés" szakkifejezésre. A memóriánkat ugyan nem, de a DNS-t akár frissíthetik is. A "rendszerhibák" pedig majd tizedelik az antivaxokat. "Brave new World".Távol álljon tőlem, hogy beleszóljak, mert nem vagyok orvos, de bennem az is felmerült, hogy pont abban az izraelben esett le a megelőzési hatékonyság, és maradt a jósolt szinten a súlyos esetek megelőzése, ahol hónapokkal ezelőtt végeztek az oltáskampánnyal. (tudom, teljesen most se, de az oltottak esetében na, rem érthető) nem lehet, hogy az antitest színt már lecsökkent, és a memóriasejtekből induló másodlagos immunválasz ilyen szintű fertőzőképesség ellen már nem elég a megelőzéshez?
Szia,Eddigi életem során azért pár készítményt már volt szerencsém szedni, és elég kevésnek volt bármi mellékhatása, pedig a nagy részük biztosan hatott.
Eins nach anderem.Újabb halálos kór ellen fejlesztenek vakcinát Karikó Katalinék
Újfajta mRNS-vakcina fejlesztésén dolgozik a német BioNTech, amely a malária ellen nyújtana védelmet – írja a CNBC.www.portfolio.hu
Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor azt kell mondjam, hogy itt már nagy dolga nincs a fejlesztő brigádnak. Adott a technológia, már csak az adott variánsra kell kihegyezni a végterméket és kész is.Eins nach anderem.
Először ezen legyünk, köszi!
Léguti meg enterovírusokkal mindig van proléma.Távol álljon tőlem, hogy beleszóljak, mert nem vagyok orvos, de bennem az is felmerült, hogy pont abban az izraelben esett le a megelőzési hatékonyság, és maradt a jósolt szinten a súlyos esetek megelőzése, ahol hónapokkal ezelőtt végeztek az oltáskampánnyal. (tudom, teljesen most se, de az oltottak esetében na, rem érthető) nem lehet, hogy az antitest színt már lecsökkent, és a memóriasejtekből induló másodlagos immunválasz ilyen szintű fertőzőképesség ellen már nem elég a megelőzéshez?
Legyünk igazságosak:Járvány idején oltáskampány=mutálódott vírus=még vadabb járvány, veszélyesebb mutációkkal, amire még oltáskampányolnak=....