...valami rejtélyes okból.Ott a beadás akadozott...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
...valami rejtélyes okból.Ott a beadás akadozott...
És szerinted kitől lenne érdemes beszereznünk?8 engedélyezett oltóanyag ván nálunk, illetve a Novavxxal együtt most már lassan 9 lesz és 21 db van a világon. Folyamatosan nő a számuk. A felfutott gyártás mellet most már nem valószínű, hogy minden olyan gyártót milliárdos megrendelésekkel találnak meg előttünk, akitől nekünk érdemes lenne beszereznünk.
Most dolgoznak rajta, addig simán befejezhetik, bár tény, hogy nem biztos. (Ugyanakkor mi akadálya lenne? A technika adott, alapanyag van, innentől elvileg tiszta sor.)Amit most megrendelünk jövő évi szállítással az még mindig ugyanaz lenne, mint amit tavaly kifejlesztettek. Mivel egyelőre nincs más.
Így van, de ez nem jelenti azt, hogy mi különutasként nem tudnánk megoldani (a különcködés úgyis erősség itthon). Én csak mint egy potenciális, ám nem az egyetlen beszerzési forrásra próbáltam felhívni a figyelmet.Csak az a bibi, hogy az EU közös beszerzés pont nem a diverzifikációról szól.
Tiszta sor. Amúgy a Novavax vakcinájára kíváncsi vagyok, a fehérjealegység vakcina egy üdítő színfolt lesz az eddigi palettán.Eddig is a gyakorlatban átlag 2/3 részben Pfizer érkezett azokba az országokba, ahol az EU közös beszerzés volt az egyedüli. Jövőre pedig már se Astra, se Janssen, de szép csendben még a Modernát is elfelejtették. Szputnyikot és Sinopharmot az idők végezetéig vizsgálgatják. De ha egyszer esetleg engedélyezné az EMA, akkor sem fognak a közös beszerzésben ezekre szerződni, mint ahogy más keleti oltóanyagra sem. Ezt világossá tették. A 900 + 900 milliós Pfizer beszerzés mellett a 100 + 100 milliós Novavax beszerzés belengetése és még két fejlesztés alatt álló oltóanyag esetleges jövőbeni beszerzésének elméleti lehetősége csak szépségtapasz. Valójában kvázi monopolhelyzetet biztosítanak a Pfizer számára.
Ha jól emlékszem, Izrael szinte csak ezzel oltott!
Israel COVID - Coronavirus Statistics - Worldometer
Israel Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current active cases, recoveries, trends and timeline.www.worldometers.info
Ismerkedjetek meg velük! 88NA SZERINTETEK???
/Mondom én, hogy Világkorszakot váltunk! Meg dimenziót!/
Mivel csak Szputnyik és a Sinopharm szerződések nyilvánosak, igy a Pfizernél nem tudhatjuk. Sajnos Brüsszel nem nolyan transzparens a beszerzés területén mint Budapest. Ez komoly korrupciós kockázat. Csodálom, hogy a civil szervezetek eddig ez ügyben nem emelték fel a hangjuk.A szerződés nem pont arról szól, hogy mindig az elérhető legfrissebbet kell szállítaniuk?
Számomra semmi meglepő nincs abban, hogy nem alakít ki sejtes immunitást és hogy relatíve gyorsan veszít a hatékonyságából. Ez mind-mind a technológiából adódik. (Ja amúgy nem fair egy adjuvánst tartalmazó vakcinát egy mRNS alapúval összehasonlítani sejtes immunitás megléte/hiánya szempontjából. )
Kezd úgy festeni a betegségen átesés adja a legjobb védelmet ami akár élethosszig is tarthat:
Elbeszélések szerint ez van a szerződésben.Mivel csak Szputnyik és a Sinopharm szerződések nyilvánosak, igy a Pfizernél nem tudhatjuk.
Én sosem mondtam, hogy olyan extrán érdemes antitestvizsgálatokat végezni. Hogy a média mit ír, arról nem én tehetek...Ez azért erdekes, mert a Sinopharmnál folyamatosan az antitestet mérjük címlapon, annál fair ezt számonkérni, mikor tudjuk, hogy másképpen fejti ki a védelmet a vírus ellen??
Nem tudod máshogy kifejteni a védelmet. Ha nincs antitest válasz nincs celluláris válasz seMivel csak Szputnyik és a Sinopharm szerződések nyilvánosak, igy a Pfizernél nem tudhatjuk. Sajnos Brüsszel nem nolyan transzparens a beszerzés területén mint Budapest. Ez komoly korrupciós kockázat. Csodálom, hogy a civil szervezetek eddig ez ügyben nem emelték fel a hangjuk.
Ez azért erdekes, mert a Sinopharmnál folyamatosan az antitestet mérjük címlapon, annál fair ezt számonkérni, mikor tudjuk, hogy másképpen fejti ki a védelmet a vírus ellen??
Merkely kutatása azt igazolta, hogy a nem elégséges antitetsvédelmű Sinopharmos oltottak 75%-ánál is kialakult védettség a covid ellen. Így összeségében 94%-os védettség alakukt ki.Elbeszélések szerint ez van a szerződésben.
Én sosem mondtam, hogy olyan extrán érdemes antitestvizsgálatokat végezni. Hogy a média mit ír, arról nem én tehetek...
A Sinopharm - gyártástechnológiájából adódóan - elsősorban szintén antitestes választ ad. Ugyanis tudniillik, hogy inaktivált vakcinák esetén korlátozott a sejtes immunválasz indukálása, szinte minimális a sejtes védelem. Szóval nem, nem fejti ki annyira másképpen a hatását.
Ezzel most mit szeretnél alátámasztani? Mert kb semmiben sem mond ellent annak, amit leírtam.Merkely kutatása azt igazolta, hogy a nem elégséges antitetsvédelmű Sinopharmos oltottak 75%-ánál is kialakult védettség a covid ellen. Így összeségében 94%-os védettség alakukt ki.
Szerinted.Semmi másról nem szól ez csak az apartheidről!
Sok-sok millióan így gondoljuk!Szerinted.
Valahol a csillagállások és az ősi sumér, mezopotámiai istenségek házatáján biztos megleled a választ.Sok-sok millióan így gondoljuk!
Logikusan gondold végig, s ha így jársz el, akkor rá kell jöjj, hogy ennek közegészségügyi szempontból NULLA értelme van! Ergó a magyarázat máshol keresendő!
Gúnyolódhatsz, de akkor fejtsd már ki, hogy 12. életév alatt miért nem adható át a koronavírus egy étteremben?Valahol a csillagállások és az ősi sumér, mezopotámiai istenségek házatáján biztos megleled a választ.