"Szóval.
Egyrészt, ilyen fotókat még én is rittyentek photoshopban, pedig nem vagyok grafikus.
Másrészt, ha nem a fotó manipulált, akkor gond nélkül lehet pl. a dobozt manipulálni. Egy jó kis felbujtó fotó erejéig mondjuk.
Azért nem kicsit kell konteósnak lenni ahhoz, hogy azt gondold, miután az egész fejlesztés, tesztelés, engedélyeztetés dokumentálva van nem egy ember által, eközben igazából már rég kész volt minden, és csak arra vártak, hogy jöjjön a vírus. Ja, és annyira hülyék lennének ezek után, hogy még a dátumot is elszarják a világot behálózó és mindent manipuláló átverés közben.
Szóval na.
És ha már a tej szóba került, egy személyes tapasztalat:
Anno, mielőtt programozóvá lettem, elvégeztem egy két éves iskolát, amely során bolti eladói képzettséget szereztem. Ennek keretein belül volt nekünk gyakorlatunk is, különböző ABC áruházakban. Ott voltak ugye tejek, joghurtok, stb. Rájuk nyomtatott lejárattal, illetve a zacskós tejeken a forrasztásnál kilógó kis fülön volt mindez, belepréselve. Amikor a zacskós tej lejárt, kaptuk az utasítást, hogy vagdossuk le a dátumos füleket, és egy erre előkészített kis pecsételővel tegyünk új dátumot a tejekre. A joghurtoknál és egyéb dobozos termékeknél, ahol ez nem volt lehetséges, amennyire lehetett, olvashatatlanná kellett tenni a dátumot, illetve matricázással új dátumot tenni rá.
És ez csak egy átlagos magyar ABC finoman szólva nem túl kifinomult csalási módszere volt.
Szerinted mennyire bonyolult csinálni egy olyan oltásos dobozt, amelyre ráírják azt, amit az ebben hinni akarók látni szeretnének, hogy szítsák a feszültséget? Már persze ha akarnak ilyenekkel vesződni, és nem írják rá a dobozra photoshoppal egyszerűen a dátumot. Mert én inkább ezt tenném, már csak a lustaság miatt is. Ja, és olyan videót is tudok csinálni akár már ma, amin van egy nyomtatott tábla, ráírva, hogy 2020 január 20-án nyomtattam"
---
A dobozvitáról annyit, hogy oké, bármi lehet!
Ahonnan a hírt hoztam, az jónagykonteós!, nem véletlenül kérdeztem meg tőletek!
..
Ami tejet illeti, én nem is a frissessége vagy állottsága miatti bizonytalanság miatt nem fogyasztom, hanem amiatt, ami benne van (hormonmaradványok, vegyi anyagok stb.). Ha jól tudom már tejital is van, ami tehenet belülről nyomokban látott! Szóval az vele a gond, hogy ez egy élelmiszervegyészeti produktum ma már, s nem élelmiszer! Egyedül a sajt az ami jöhet, ha minőségi, s nem zsiradékkal van felütve meg ballasztanyaggal.
..
(és sajnálom, hogy törlik a kommented)