Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mondjuk valahol igazad van, hiszen oldalak százain mondták el a lényegi érveiket és álláspontjukat a 'tagadók', de te újra rákérdezel ugyanabból kiindulva, mint egy szenilis nénike aki nem tudja mikor jön haza az amúgy halott fia.Nem, ez a világ az anyagi javak tekintetében egyre jobb hely lesz az értelem tekintetében meg egyre rosszabb...
Nem, mert az egy logikus és értelmes (igaz nem túl erkölcsös) módja a profitszerzésnek.Ahha. Mi értelme is van egy mágneses rezonancia matracnak 1000000-ért hitelre nénike?
Hát igen, ha az anyagfelhasználás hasznosságát nézzük, maga az értelem. Egy csomó ember munkaerejét leköti a kibányászás, szövetelkeszítés, réztekercsek legyártása, elektronikai alkatrészek és fröccsöntött műanyagelemek elkészítése, fakivágás és papíripari munka és nyomdai kezelés és egy használati útmutató tudományosan alátámasztott axiomális igazságokkal hogy gyártsunk egy faszságot és technikailag és ismeretanyagukban múltbeli szintet képviselő hiszékeny öregembereknek áruljuk a tudomány, orvoslás és fejlettség jegyében. Gratulálok a tudományos és ezért fantasztikus társadalomnak.Nem, mert az egy logikus és értelmes (igaz nem túl erkölcsös) módja a profitszerzésnek.
Nincs semmi gond, midenki olyan hülye lehet, amilyen csak akar, ha betartja a kötelező szabályokat (totál fügetlenül a járványtól), Egyébként megbüntet(he)tik. Ennek elég nagy társadalmi támogatottsága van és egyidős az élettel. De lehet ez ellen prédikálni, csak minek.Mondjuk valahol igazad van, hiszen oldalak százain mondták el a lényegi érveiket és álláspontjukat a 'tagadók', de te újra rákérdezel ugyanabból kiindulva, mint egy szenilis nénike aki nem tudja mikor jön haza az amúgy halott fia.
Ez idáig ok, azonban megemlíteném a megtévesztést is mint egy féle harc-módot (hogy mondják ezt szépen magyarul?).ennek a topicnak a címe "Járványok, fertőzések". Most meg már összeskövés elméletek topiccal össze lehetne vonni...
Mióta világ a világ, a gyengébbet lenyomja az erős. Folyik a harc az élőlények közt az ennivalóért, innivalóért, helyért, biztonságért. Közben kialakultak nagy és bonyolult szervezetek meg van, amelyik kicsi és egyszerűbb marad. Ezek is küzdenek egymással, mikor a kicsi támad, az a fertőzés, esetleg ételmérgezés, vagy hasonló mikor a nagy, az a fertőtlenítés, esetleg az élőhyely felszámolása, meg egyebek.
Na mármost ha a kicsi úgy fejlődik, hogy képes sikeresen megtámadni a nagyot és az egyik nagyról a másikra terjdni, akkor az úgy hívjuk, hogy járvány. Eddig van ellenvetés?
szerinted tehát értelmes dolog becsapni az embereketNem, mert az egy logikus és értelmes (igaz nem túl erkölcsös) módja a profitszerzésnek.
Büntetni a törvény ellen cselekvőket szokták(bizonyos százalékban), mert a valós erkölcsi ítéleteket többnyire felváltotta a római jog. Lehet erre jóként vagy rosszként tekinteni ahogy a matracárusra is, csak ettől még maga a matrac ugyanúgy egy halom pazarló faszság marad.Nincs semmi gond, midenki olyan hülye lehet, amilyen csak akar, ha betartja a kötelező szabályokat (totál fügetlenül a járványtól), Egyébként megbüntet(he)tik. Ennek elég nagy társadalmi támogatottsága van és egyidős az élettel. De lehet ez ellen prédikálni, csak minek.
Haja,úgy nevezik kamuflázs. Rengeteg élőlény alkalmazza..
Ez idáig ok, azonban megemlíteném a megtévesztést is mint egy féle harc-módot (hogy mondják ezt szépen magyarul?).
Ezerszer átrágtuk már, felesleges bármelyik oldalnak erőlködnie, mindenki akit érdekel a téma elfoglalta már pozícióját.
.
szerinted tehát értelmes dolog becsapni az embereket
Ok, csak egy társadalmi cselekvést igénylő probléma kezelését nem biztos, hoggy logikus és hasznos a (hozzá többbé-kevéssé nem értő de nagyon magabiztos) egyén megítélésére bízni.Büntetni a törvény ellen cselekvőket szokták(bizonyos százalékban), mert a valós erkölcsi ítéleteket többnyire felváltotta a római jog. Lehet erre jóként vagy rosszként tekinteni ahogy a matracárusra is, csak ettől még maga a matrac ugyanúgy egy halom pazarló faszság marad.
Mimikri. Kamuflázsnak a katonák nevezik.kamuflázs
Hozzanak törvényt rá de reálisat, az alaptörvénynek megfelelőt. Jelenleg erről én dönthetek, mert nem köteleztek rá. Ha köteleznének és úgy látnám, hogy nem vetem alá magamat, akkor is megvan ez a döntési jogom, de akkor számolnom kell a közösség szabályozó jogrendjéből származó hátrányokkal és üldöztetéssel. Jelenleg a meglévő döntési jogomat jogtalanul mégha esetleges erkölcsi aggállyal is kérdőjelezed meg, mint én a matracot. Nincsen különbség. A megfogalmazott kívánalmaid egyéni vágyálomnak számítanak, ugyanúgy mint ahogyan az én egyénieskedésemet igyekszel megfogalmazni. Csak míg nekem jelenleg van döntési jogom a kérdésben a nézőpontom szerint és önmagamra vonatkoztatva és akár másoknak beszélve erről, neked is csak ennyi van a kérdésben önmagadra vonatkoztatva és masoknak beszélve erről, kötelezésre, általánosításra nincs.Ok, csak egy társadalmi cselekvést igénylő probléma kezelését nem biztos, hoggy logikus és hasznos a (hozzá többbé-kevéssé nem értő de nagyon magabiztos) egyén megítélésére bízni.
Na akkor folytatás:ennek a topicnak a címe "Járványok, fertőzések". Most meg már összeskövés elméletek topiccal össze lehetne vonni...
Mióta világ a világ, a gyengébbet lenyomja az erős. Folyik a harc az élőlények közt az ennivalóért, innivalóért, helyért, biztonságért. Közben kialakultak nagy és bonyolult szervezetek meg van, amelyik kicsi és egyszerűbb marad. Ezek is küzdenek egymással, mikor a kicsi támad, az a fertőzés, esetleg ételmérgezés, vagy hasonló mikor a nagy, az a fertőtlenítés, esetleg az élőhyely felszámolása, meg egyebek.
Na mármost ha a kicsi úgy fejlődik, hogy képes sikeresen megtámadni a nagyot és az egyik nagyról a másikra terjdni, akkor az úgy hívjuk, hogy járvány. Eddig van ellenvetés?
Az alaptörvényt bármikor módosíthatja a parlament egy egyszerű bár 2/3-os többséget igénylő szavazással. Ami vezető politikai erőnknek rendelkezésére áll koalíció szükségssége nékül.Hozzanak törvényt rá de reálisat, az alaptörvénynek megfelelőt. Jelenleg erről én dönthetek, mert nem köteleztek rá. Ha köteleznének és úgy látnám, hogy nem vetem alá magamat, akkor is megvan ez a döntési jogom, de akkor számolnom kell a közösség szabályozó jogrendjéből származó hátrányokkal és üldöztetéssel. Jelenleg a meglévő döntési jogomat jogtalanul mégha esetleges erkölcsi aggállyal is kérdőjelezed meg, mint én a matracot. Nincsen különbség. A megfogalmazott kívánalmaid egyéni vágyálomnak számítanak, ugyanúgy mint ahogyan az én egyénieskedésemet igyekszel megfogalmazni. Csak míg nekem jelenleg van döntési jogom a kérdésben a nézőpontom szerint és önmagamra vonatkoztatva és akár másoknak beszélve erről, neked is csak ennyi van a kérdésben önmagadra vonatkoztatva és masoknak beszélve erről, kötelezésre, általánosításra nincs.
(Hm...tegnap voltam ellenanyag vizsgálaton, pont ki akartam kérni mások véleményét is...,most pl. hol tegyem meg?)
Köszi. Pont ezért akartam róla pár szót váltani a megfelelő topikban, mert nekem az IgG S értékem 1861,0 U/ml volt... 2 Pfizer után...Hát kicsit off. Nekem a 2. oltás után, kb 2 hónappal volt az ellenanyag tesztem. 53.14 volt az enyém. Astrát kaptam, első kettőre. Azon munkatársaimé, akik nem oltatták be magukat, 0.0004, meg hasonló jött ki eredménynek. Tehát nekem saccra 50-szeres volt az ellenanyagszintem, mint azon kollégáké, akik oltatlanok voltak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Szerintem jó és logikus döntést hoztál (hoztatok) amikor ilyen feltételek mellett újranyitottátok a topikot...A topic megnyitásra került, ugyanakkor kiegészítő házirendet kapott. Ezt permanens jelleggel a topic címe alatt megjelenő értesítőben olvashatjátok, de szerepeljen itt is:
Kérek mindenkit, hogy ezek figyelembe vételével szóljon hozzá. Vagy ne szóljon hozzá, ha ezen feltételek mellett nem megy.
Nyilvánvalóan ahogy eddig, a későbbiekben is felmerülhetnek normálisan megfogalmazott kételyek, felvetések. Ezek továbbra is jöhetnek. Az oltások, mint a jelenlegi legjobb megoldás elleni offenzíva nem.