Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vektor vakcinával azt juttatsz be amit akarsz. Ebből a szempontból az mrns is csak egy vektor vakcina. Nem az rns része a lényeg, hanem a kapszid burok, amivel bejuttatod. De technikailag az is csak vektor.Valóban nem dőlt el teljesen, hogy a vektor vakcináké vagy az mRNS vakcináké a jövő de pl akikkel én beszéltem erről a debreceni egyetemen illetve a klinikán azért gondolják az mRNS technológiájú vakcinákat "modernebbnek" mivel ezekkel a vakcinákkal lehet a leggyorsabban reagálni pl egy új covid mutáció felbukkanására....
Hogy hogy nem vektor vakcinát adattál be,nem volt az oltóponton?.Amúgy a két Sinopharm után én is mRNS vakcinát (Modernát) kértem én a beadás után másnap éreztem, hogy "dolgozik" az oltás "éreztem" a karomat és minden tagom fájt egy kis hőemelkedés kíséretében, de az oltás után két nappal már megszűntek a tünetek....Vektor vakcinával azt juttatsz be amit akarsz. Ebből a szempontból az mrns is csak egy vektor vakcina. Nem az rns része a lényeg, hanem a kapszid burok, amivel bejuttatod. De technikailag az is csak vektor.
Debrecenben nyilván ezzel foglalkoztak, ezt érzik modernebbnek. És nem is gondolom, hogy tévednek, mert vannak előnyei. A fehérjeburok immunsemleges, a vírusvektor meg nem. De hátránya is, pont ugyanez.
Btw jelentem megkaptam a harmadik oltást. A kínai mikrochip mellé, most már amerikai is van bennem (pfizer). Iszonyat kegyetlen mellékhatásként viszket a beadás helye.
A vektorvakcináknál lehet kéne egy nem immunogén hordozóvírus...Valóban nem dőlt el teljesen, hogy a vektor vakcináké vagy az mRNS vakcináké a jövő de pl akikkel én beszéltem erről a debreceni egyetemen illetve a klinikán azért gondolják az mRNS technológiájú vakcinákat "modernebbnek" mivel ezekkel a vakcinákkal lehet a leggyorsabban reagálni pl egy új covid mutáció felbukkanására....
"A pedagógusok többsége már múlt héten megkapta a kötelező oltásról szóló felszólító levelet. A mohácsi pedagógusok egy csoportja ezt követően döntött úgy, hogy demonstrációt szervez, a szerda esti rendezvényre pedig a két nagy pedagógus-szakszervezetet is meghívták. Időközben egészségügyi dolgozók, és más, a védettséget elváró cégek alkalmazottjai is jelezték részvételi szándékukat.""..a tanárok 3-5%-a sem a kijelölt határidőig, vagyis december 15-ig, sem pedig a következő 15 napos türelmi időszakban nem fogja felvenni az oltást. Ez több ezer oktatót jelent."
Kötelező oltás: leállnak az iskolák?
Hiába nagy, 90%-os országos átlagban a tanárok átoltottsága, egyes területeken ennél jóval több oktató nem vette még fel a védőoltást, ezért egyes iskolák működésképtelenné válhatnak - írja a Népszava.www.portfolio.hu
Harmadik oltásnak nem volt, csak pfizer és sino, ill moderna, ha pfizert kaptál,és nem akartad a sinot. Elsőnek lehetett kapni csak vektort. De ezzel sincs amúgy bajom.Hogy hogy nem vektor vakcinát adattál be,nem volt az oltóponton?.Amúgy a két Sinopharm után én is mRNS vakcinát (Modernát) kértem én a beadás után másnap éreztem, hogy "dolgozik" az oltás "éreztem" a karomat és minden tagom fájt egy kis hőemelkedés kíséretében, de az oltás után két nappal már megszűntek a tünetek....
– olvasható a bejegyzésben.A sors iróniája, hogy a tegnapi sajtótájékoztatómon szigorúbb járványügyi korlátozásokra szólítottam fel a kormányt, miközben tegnap este a gyorstesztem azt mutatta, hogy covidos lettem. Ma megcsinálják a PCR-tesztet, de ugyanez az eredmény várható. Három oltásom van, remélem, hogy gyenge tünetekkel megúszom a fertőzést. Mindenkinek javasolom az oltást és hogy minden zárt térben hordjon maszkot
Nálunk 2 Pfizerre nyugodtan lehetett kérni Janssent, de 2 Sinopharmra általában Pfizer volt vagy Moderna.Harmadik oltásnak nem volt, csak pfizer és sino, ill moderna, ha pfizert kaptál,és nem akartad a sinot. Elsőnek lehetett kapni csak vektort. De ezzel sincs amúgy bajom.
Hát, holnap meglássuk. De a viszketés nem vicces
Ez a csippes marhaság honnan jött? Ember, a személyautók önvezetését nem tudják megoldani nem hogy miliméter nagyságú hardverrel, de szinte aktatáskányival sem úgy, hogy a világ vezető ipari konszernjei öntik bele a fejlesztési erőforrásokat számolatlanul. És az önvezetés komplexitása sehol nincs az emberi pszichéhez/tudathoz/agyhoz képest. Mégis hogyan van ez elképzelve? Mint a Star Trek borgjai vagy mi?Tudod, ha én vagy más közönséges ember mer említést tenni a CHIP-ről, egyből összeesküvés hívők vagyunk. Ha Schwab mondja ezt (szoktatás okán) akkor csend van. Ő nem "bolond", mint én.
ahhoz képest hogy tavaj ilyenkor már a kijárási tilalom elöl pucoltak haza az emberek a közterületekről.Egy hetes késéssel, szinte 1:1-ben másoljuk a tavalyi 2. hullámot. (a lefelé huplik a piros vonalon a hétvégi nem jelentések miatt vannak)
Hozzátette: „Igencsak meglepődne az a Facebookon önképzett, oltást ellenző ember, amikor valamilyen sürgős vagy akár tervezett műtétje előtt megkérdezné az őt operálni készülő sebészt, hogy hol végzett, és azt a választ kapná: együtt jártam önnel az élet iskolájában”.A járványügy egy szakma. Az álhírek hatására sületlenségeket terjesztő embereket viszont nem lehet meggyőzni. (...) A szakemberek ezerszer kifejtették érveiket, mégsem hisznek nekik” – írta a polgármester.
Hát ja, hányszor magyaráztam én ezt már más területen...Hozzátette: „Igencsak meglepődne az a Facebookon önképzett, oltást ellenző ember, amikor valamilyen sürgős vagy akár tervezett műtétje előtt megkérdezné az őt operálni készülő sebészt, hogy hol végzett, és azt a választ kapná: együtt jártam önnel az élet iskolájában”.
Egy hetes késéssel, szinte 1:1-ben másoljuk a tavalyi 2. hullámot. (a lefelé huplik a piros vonalon a hétvégi nem jelentések miatt vannak)
Te félreérted a dolgokat jelenleg (bármit is mondott OV) meg van Magyarországon az a szakmai tudás amely lehetővé tenné, hogy mRNS vakcinákat gyártsunk, (nem kellenek hozzá külfödről haza települő magyar szakemberek) ehhez csak annyi kell, hogy a magyar kormány úgy döntsön, hogy a debreceni oltóanyag gyárban mRNS vakcinákat gyártsanak és ennek megfelelően kell a beruházást megvalósítani.
Btw még mindig azt kéne megérteni, hogy a védőoltás minden csak nem nagy üzlet.
Na jó, csak egyetlen kérdés.A koronavírus egyik nagy nyertese - Csaknem négymilliárd euró nyereségre tett szert a vakcinafejlesztő
Csaknem négymilliárd euró profitot termelt 2021 első felében a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat, amely a Pfizer amerikai gyógyszeripari óriáscéggel kifejlesztette az Európai Unióban elsőként engedélyezett védőoltást az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen.www.google.com