Ezt a "nem szezonális" munkahipotézist talán felül kéne vizsgálni...Egy hetes késéssel, szinte 1:1-ben másoljuk a tavalyi 2. hullámot. (a lefelé huplik a piros vonalon a hétvégi nem jelentések miatt vannak)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt a "nem szezonális" munkahipotézist talán felül kéne vizsgálni...Egy hetes késéssel, szinte 1:1-ben másoljuk a tavalyi 2. hullámot. (a lefelé huplik a piros vonalon a hétvégi nem jelentések miatt vannak)
Lehet, hogy a nagy gyártók nem engedik őket a húsosfazékhoz? Meg fog ez változni. Egyre-másra jelennek meg majd az újdonságok, csak általában az innovációt felvásárolják a nagyok.Na jó, csak egyetlen kérdés.
Tételmondat: A gyógyszergyártás, különösen a generikum gyártás erősen megérős, ezért rengeteg kis üzem gyárt ilyet. Itt E kies hazában is tudok mondani kapásból 10et.
A vakcinagyártás, bár alig van nem generikum, viszont kb 5 céget jelent. Az egész világon.
Kérdés: Ha akkora üzlet, hol vannak a kis gyártók?
Lehet, sőt biztos. Hiszen minden kis gyártónak csak úgy feleslegben áll a malac perselyben az 1-2 mrd euró a gyógyszerfejlesztésre.Lehet, hogy a nagy gyártók nem engedik őket a húsosfazékhoz? Meg fog ez változni. Egyre-másra jelennek meg majd az újdonságok, csak általában az innovációt felvásárolják a nagyok.
Lehet hogy a védőoltás gyártás korábban nem volt nagy üzlet, de most nagy üzlet. Legalábbis annak, aki sokat tud gyártani. Ilyen a piacgazdaság. Nem volt nagy üzlet, sokan abbahagyták, hiány keletkezett, jó üzlet lett.Na jó, csak egyetlen kérdés.
Tételmondat: A gyógyszergyártás, különösen a generikum gyártás erősen megérős, ezért rengeteg kis üzem gyárt ilyet. Itt E kies hazában is tudok mondani kapásból 10et.
A vakcinagyártás, bár alig van nem generikum, viszont kb 5 céget jelent. Az egész világon.
Kérdés: Ha akkora üzlet, hol vannak a kis gyártók?
Látom a szövegértés nem erős oldalad...Jól olvasom, azon fanyalogtok, hogy a Óóóbááán megint ellopja a píízt a zemberektő, oszt pofátlanul vakcinagyárat épített? Komolyan, nektek mi elég jó? Elcsodálkozom néha rajtatok, felmerül bennem, hogy itt egy páran inkább a vírusnak szurkolnak...
Vagy csak itt néhányunknak - veled ellentétben - van némi előképzettsége, ami alapján tud releváns véleményt alkotni.Azért modern az mRNS oltás, mert előtte soha nem alkalmazták embereken, na most igen Ja sejtes immunitás sem alakul ki, dobálhatjátok újra magatokba amikor lecsökken az antitest szintetek Előnye, hogy gyorsan, olcsón gyártható. Más nem fog gyártani mert termékszabadalom védi 20 évig. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell isteníteni, a többi vakcina meg szar, mert az mind a média terméke, amit itt egyesek rendesen becumiznak
Erről kérdezd meg a Sanofit vagy a GSK-t...Lehet hogy a védőoltás gyártás korábban nem volt nagy üzlet, de most nagy üzlet. Legalábbis annak, aki sokat tud gyártani. Ilyen a piacgazdaság. Nem volt nagy üzlet, sokan abbahagyták, hiány keletkezett, jó üzlet lett.
A korreláció nem jelent ok okozatot.Ezt a "nem szezonális" munkahipotézist talán felül kéne vizsgálni...
Ha Orbán Viktor azt mondja, hogy "merjünk kicsik lenni", akkor én hiszek neki.Tisztázzuk egy két dolgot az mRNS vakcináknak a 2020-ban világjárványt okozó koronavírus adott "nagy lökést" szerinted másfél év alatt hogyan is terjed volna el a technológia? Amikor a hagyományos vagy vektor vakcinát előállító gyártósoraid vannak? És az azokon előállított vakcinákra a covid miatt nagy kereslet volt?Biztos nem fognak átállni ilyen gyorsan az mRNS vakcinákra ilyen gyorsan ilyen körülmény között.De ennek ellenére a kínaiak és az oroszok is gőzerővel fejlesztik mind az mRNS oltóanyag gyàrtókapacitásukat mind az mRNS alapú pl covid vakcináikat, és mivel Debrecenben a nulláról építünk fel egy vakcinagyárat kézenfekvő lett volna a legmodernebb mRNS alapú vakcinák gyártásának a bevezetése....
Azt írtam, hogy annak jó üzlet, aki sokat tud gyártani. Ők nem tudtak megfelelő vakcinát előállítani. Persze hogy nekik csak vitte a pénzt.Erről kérdezd meg a Sanofit vagy a GSK-t...
Nem erre gondoltam. Ők a legnagyobb kötelező védőoltás gyártók, érdemes lenne megkérdezni őket, hogy mennyi hasznuk van rajta. (Nem sok. Nem annyi, amennyi elvárt lenne.)Azt írtam, hogy annak jó üzlet, aki sokat tud gyártani. Ők nem tudtak megfelelő vakcinát előállítani. Persze hogy nekik csak vitte a pénzt.
Dehogyisnem adnak el mRNS technológiát csak ki kell fizetnünk a licencet.....Ha Orbán Viktor azt mondja, hogy "merjünk kicsik lenni", akkor én hiszek neki.
Az inaktivált és a vektor vírus vakcina előállítása lényegesen elterjedtebb technológiával történik. Sokkal könnyebb technológiát venni hozzá, mint az mrns -hez. Egyenlőre szerintem nem is nagyon adnak el működő mrns technológiát. A saját fejlesztés meg drága, és bizonytalan a végeredmény.
Nekem nagyon sok döntése nem tetszik ennek a kormánynak, de az hogy itt maradtak a bevált technológiáknál, szerintem az teljesen racionális és korrekt döntés.
Mind a 2 ami a covid előtt forgalomban volt?vektor vírus vakcina
Nálam a "merjünk kicsi lenni" nem úgy kezdődik, hogy álljunk neki 0-ról vakcinát csinálni, főleg nem olyat, amit már 6-an Magyarországon is forgalmaznak. Logikusabb venni egy modern gyársort és vakcinakicence-t vagy tárgyalni egy gyárral, hogy hozzánk is telepítsen gyártókapacitást.Ha Orbán Viktor azt mondja, hogy "merjünk kicsik lenni", akkor én hiszek neki.
Az inaktivált és a vektor vírus vakcina előállítása lényegesen elterjedtebb technológiával történik. Sokkal könnyebb technológiát venni hozzá, mint az mrns -hez. Egyenlőre szerintem nem is nagyon adnak el működő mrns technológiát. A saját fejlesztés meg drága, és bizonytalan a végeredmény.
Nekem nagyon sok döntése nem tetszik ennek a kormánynak, de az hogy itt maradtak a bevált technológiáknál, szerintem az teljesen racionális és korrekt döntés.
Mind a kettő lesz. És ez a logikusabb.Nálam a "merjünk kicsi lenni" nem úgy kezdődik, hogy álljunk neki 0-ról vakcinát csinálni, főleg nem olyat, amit már 6-an Magyarországon is forgalmaznak. Logikusabb venni egy modern gyársort és vakcinakicence-t vagy tárgyalni egy gyárral, hogy hozzánk is telepítsen gyártókapacitást.
Mert a Gam vagy a Beijing az évekre szóló magas protekktív antitestszinttel és sejtes immunitással jár. Vannak vakcinák, amiról mindenki publikál, mert hozzáférhetők az adatok. És vannak, amikről kevéssé. Azért mert kevés kevéssé hízelgő adat jelenik meg egy vakcináról, azért még nem biztos, hogy jobb.Azért modern az mRNS oltás, mert előtte soha nem alkalmazták embereken, na most igen Ja sejtes immunitás sem alakul ki, dobálhatjátok újra magatokba amikor lecsökken az antitest szintetek Előnye, hogy gyorsan, olcsón gyártható. Más nem fog gyártani mert termékszabadalom védi 20 évig. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem kell isteníteni, a többi vakcina meg szar, mert az mind a média terméke, amit itt egyesek rendesen becumiznak
Jaja. Jó alaposan kitért megint arra hogy is néz ki ez a természetes folyamatként átesettek esetében.@milagro @PPE @merleg @Pogány :
Van remény! Nem kell lemondani a védettségi igazolványról.
Készítsétek a KRUMPLIT!!!!
Beszélgetés onnan kezdődött, hogy miért nem mrns vakcina gyárat építünk, hanem egy hagyományosabb technológiával működőt. OV erre mondta, hogy azért, mert erre vagyunk képesek.Nálam a "merjünk kicsi lenni" nem úgy kezdődik, hogy álljunk neki 0-ról vakcinát csinálni, főleg nem olyat, amit már 6-an Magyarországon is forgalmaznak. Logikusabb venni egy modern gyársort és vakcinakicence-t vagy tárgyalni egy gyárral, hogy hozzánk is telepítsen gyártókapacitást.