Nem az van az első helyen. De mist a használata is egy szempont.
Attól még hogy hordasz maszkot, azt csinálhatsz amit akarsz.
Most úgy látom abban az irányban megyünk, mivel minden ország felkészültebb a járványra, mint marciusban, nem lesz teljes határzár, negatív tesztekkel szabad lesz.
Én is igy oldottam meg a nyaralásom.
Én azt érzem, ti azt gondoljátok, hogy aki maszkot hord az fosik. Pedig sztem nem, csak felelősen jár el.
Sztem pont forditva van. Aki nem hord maszkot, az fosik, a többi ember vélemenyétől. Sokan azért nem hordanak maszkot, mert mit szól a szomszéd , a haverok, a boltos. Azt gondolják beszari hülyegyerek vagyok.
Nálam ez qrvára nem szempont, mit gondolnak, nektek sem legyen az.
Én pl. nem azért nem hordom mert tartok bárki véleményétől, vagy hogy "keménynek" látszódjak. Hanem egyszerűen azért nem, mert nem vagyok beteg.
Nem köhögök, nem tüsszögök. Nem cigizek, nem vagyok szénanáthás stb. Ha úgy esik, hogy fogok, akkor majd felteszem.
..
Szerintem az hordja, aki beteg és érzi, hogy bujkál benne valami!
Ha nem lógsz bele a másik aurájába amúgy, akkor nem fogod megfertőzni. Beszélgetni is lehet kulturáltan, úgy hogy nem mászol bele a másik arcába!
..
Amúgy aki ismerősöm beteg volt és említettem már nektek, annak az élettársa nem kapta el. Pedig a nővel igen szoros kontaktus volt. Közös hálószoba, közös ágy, közös autókázás ide-oda úgy hogy ő meg erősen köhögött, mindez legalább másfél héten át mielőtt bekerült a kórházba. És ez biztos, mert csináltatott vérvételes antitest tesztet később, mert kíváncsi volt, hogy ő átesett-e vajon már rajta!
..
Szóval kizártnak tartom, hogy ez a koronavírusnak elnevezett akármi, ez így terjedjen, ahogy azt a hírekben előadják nekünk.
Na meg milyen influenza az, ami 30+ fokos száraz nyári időben így fertőz!??
..
Nem akarok megint konteózni (mert nem tudom a válaszokat), de vegyünk észre legalább annyit, hogy ez az egész sztori nem erről szólhat eredendően!
Ha ugyanis nem lett volna cél, hogy hetekre takaréklángra tegyék a világot, akkor ezt a zárlatot nem tették volna meg velünk! Még akkor sem, ha felbukkan egy újfajta influenza ágens! Ha azt akarták volna, akkor eltussolták volna, és be sem került volna a hírekbe jószerével!
De nem ezt akarták valamiért...
Kínában pl. két-három tucat eset van ma, ennek ellenére nincs napirenden, hogy több tízmillió embert bezárjanak újra, mint az attrakció elején január 22-én!
Akkor még el kellett ezt játszani valamiért, most már nem!
..
De tegyük fel, hogy igaz a sztori, úgy ahogy a média előadja az elejétől és nincs itt semmilyen oldalsó szándék, meg machináció. Hanem ez tényleg egy újfajta influenzavírus csak, ami a denevérektől jött. De itt lesz már velünk évtizedekig!
Na most akkor szétverjük erre az emberi civilizációt - még akkor is, ha amúgy egy sz@rkupac sok tekintetben az egész - és ősztől-tavaszig megállítjuk az életet?
Gallyra vágjuk százezrek, milliók egzisztenciáját? Romba döntünk országokat, ami miatt majd háborúk indulnak, konfliktusok keletkeznek?
Látjuk, hogy mi lesz Dél-Európával, mert megszűnt az idegenforgalom?