Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 596
3 813
113
Nem vég nélkül csorbítanám
Szia,

De. Most is igen kemenyen korlatozva vannak a nok jogai a terhesseguk utolso 3 honapjaban.
Pl. ok es az elmebetegek nem mondhatnak le az orvosi ellatasrol.

Te viszont kezdet es veg nelkul csorbitanad a jogaikat.

Az elso 3 honapban nagyon-nagyon nyilvanvalo, hogy onalloan teljesen eletkeptelen a magzat - ennek megfeleloen nem is lehet elolenynek tekinteni. Marpedig miert kellene egy embert megfosztani a jogaitol, egy nem eloleny kedveert. Innen csak egy lepes megtiltani a fulbevalokat (szegeny szerencsetlen, teljesen artatlan testreszt at kell szurni hozza).

Az utolso 3 honapban elofordulhat olyan helyzet, hogy az anya nelkul is eletkepes a magzat (a fejlodo orvostudomany kovetkezteben egyre tobbszor), ezert ott logikus az anya jogfosztasa.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Blitz97

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 697
5 672
113
Szia,

De. Most is igen kemenyen korlatozva vannak a nok jogai a terhesseguk utolso 3 honapjaban.
Pl. ok es az elmebetegek nem mondhatnak le az orvosi ellatasrol.

Te viszont kezdet es veg nelkul csorbitanad a jogaikat.

Az elso 3 honapban nagyon-nagyon nyilvanvalo, hogy onalloan teljesen eletkeptelen a magzat - ennek megfeleloen nem is lehet elolenynek tekinteni. Marpedig miert kellene egy embert megfosztani a jogaitol, egy nem eloleny kedveert. Innen csak egy lepes megtiltani a fulbevalokat (szegeny szerencsetlen, teljesen artatlan testreszt at kell szurni hozza).

Az utolso 3 honapban elofordulhat olyan helyzet, hogy az anya nelkul is eletkepes a magzat (a fejlodo orvostudomany kovetkezteben egyre tobbszor), ezert ott logikus az anya jogfosztasa.
Mint mondottam volt, a vége az önrendelkezési jogoknak ott van, ahol a gyermek élete kezdődik.

Hogyne lenne élőlény. Él. Ha megölöd, akkor meg elhal.

A féléves gyereked is életképtelen - önállóan.
Rakd ki a hóra, majd meglátod.

De láthatóan beletenyereltem valamibe és ez vezetett ehhez a kirohanáshoz.
Hát bocs.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Na az a d pont az, ami nem lenne szabad, hogy így benne legyen.
Kész szerencse, hogy benne van.
Tehát a súlyos jogegyenlőtlenség neked megfelel...
Értem, hogy miről beszélsz. De lássuk be, a férfi addig kell a terhességhez, hogy egyszer sikeresen szolgáltat spermát a megtermékenyüléshez. Innentől fogva nem létszükséglet a közreműködése. Míg egy nőnek ezt 9 hónapon át menedzselni kell. Ez szerinted egyenlő?
Szerintem nem, így a jogegyenlőtlenség teljesen korrekt az én szememben.
Látható, valóban, hogy nem érted.

Van a gyerek, a magzat, aki nem tehet arról, hogy egy olyan testbe került, aminek a “tulajdonosa” nem hogy csak nem vállalja fel, eltaszítja magától őt, de esze ágában sincs megadni neki a lehetőséget, hogy leéljen egy ilyen-olyan, de teljes életet, hanem az elpusztítására törekszik.

Ez a magzat nem tudja megvédeni magát, kiszolgáltatott, mindenben az édesanyjától függ és ha a társadalom nem vállalja fel a védelmét, hanem asszisztál az elpusztításához, akkor az egy velejéig gonosz és önző társadalom.

Van ezzel szemben az anya, aki tevőlegesen tett azért - az élvezet kedvéért -, hogy a gyerek létrejöjjön, majd ilyen-olyan kifogásokkal igyekszik meg nem történtté tenni a kis balesetet.

Mi azt gondoljuk, hogy ebben a szituációban a gyereket illetné meg a védelem, mert egyrészt ő ezt nem tudja megtenni, másrészt ennek a helyzetnek a kialakulásáért semmilyen felelősség nem terheli, ő nem akar/akart az édesanyjának szenvedést okozni. Ezzel szemben az anyja (és az apja) tevőlegesen tett a kialakult helyzetért és az ő intenciójuk nem
más, mint megölni ezt az élőlényt.

Úgy gondoljuk, hogy perverz az, hogy állatkínzásért börtön jár, magzatgyilkossághoz meg segítő kéz.
Örülök, hogy teljesen hülyének nézel. :) De a valóság az, hogy ezt eddig is sikeresen felfogtam.

Ami szerinted/szerintetek gyilkosság, szerintem marhára nem az. A magzat 12 hetes korig kvázi egy nyomokban emberre emlékeztető sejthalmaz. Nem önálló lény, az anya teste tartja életben.

Az egész diskurzus a fenti mondat körül zajlik. És nem baj, hogy nagyon eltérően látjuk a helyzetet. Szerencsére a jelenlegi szabályozás (még) lehetővé teszi, hogy a résztvevők belátásuk szerint döntsenek róla.

Nyugodtan kezelhetik gyilkosságként, aki úgy akarja, találni fog rá megoldást, hogy a saját tetszése szerint megszabaduljon a magzattól (lásd pár hsz-szel feljebb).
Nem. Nem jó. A szemeben sosem lesz jó. Legfeljebb kevéssé rossz.
Elfogadom.
Ezt senki sem vizsgálja alaposan. Aszon'gya hogy ez van, akkor ez van.
Nem voltam olyan naiv, hogy valós vizsgálatot képzeljek bele.
Ez a pont teszi lehetővé a szabad választást. Amit elvenni, hogy is mondjam, igazi g@ciség lenne.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Kész szerencse, hogy benne van
Miért szerencse?
De lássuk be, a férfi addig kell a terhességhez, hogy egyszer sikeresen szolgáltat spermát a megtermékenyüléshez.
Oké, akkor mostantól vegyük el a társadalmi hálót, az ezt valló nők mögül, és beszéljük át ezt újra.

Míg egy nőnek ezt 9 hónapon át menedzselni kell. Ez szerinted egyenlő?
Hmm, nem, ez így nem egyenlő. Az egyenlő, hogy ugyanezen időszak alatt (normális esetben) a férfi tartja el a családot? Sőt igazából a gyerek 2 éves koráig?

Szerintem nem, így a jogegyenlőtlenség teljesen korrekt az én szememben.
Csak az alaptörvényt köpi szemben. De mondjuk nem ez az egyetlen ilyen. Elég sok helyen van totális jogegyenlőtlenség. Nagyon sok esetben a gyerek jogait is semmibe véve.
Nem önálló lény, az anya teste tartja életben.
2 évesen is. Akkor akkor is megölhető?
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
36. HÉT – MEGFORDULT A TREND, ISMÉT ENYHÉN EMELKEDIK A SZENNYVÍZ KORONAVÍRUS KONCENTRÁCIÓJA

2022_COVID-SZENNYV%C3%8DZ-2022-36.jpg

 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 395
3 632
113

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 115
45 422
113
Bíram az arcot.
Pontosan ezt a felelősségvállalási deficitet írtam le én is...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
2.058.847 fertőzött (+10.300, az előző héten)
832 kórházban (-146)
17 lélegeztetőgépen (-6)
34.672 aktív eset (-3.886)
1.976.808 gyógyult (+14.110)
47.367 elhunyt (+76)
6.416.883 kapott oltást (+520)
3.895.295 kapott harmadik oltást (+853)
337.097 fő már a negyedik oltását is felvette (+2.227)
2.070.443 fertőzött (+11.596, az előző héten)
831 kórházban (-1)
10 lélegeztetőgépen (-7)
34.275 aktív eset (-397)
1.988.759 gyógyult (+11.951)
47.409 elhunyt (+42)
6.417.307 kapott oltást (+424)
3.895.939 kapott harmadik oltást (+644)
338.689 fő már a negyedik oltását is felvette (+1.592)
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Szerintem az alázza meg magát, aki az abortuszért, mint minden akadály nélküli alapjogért kampányol. Aki meg tesz azért, hogy kevesebb a legyen az abortusz, az meg a sátán? Na ne már. Nem tiltják be, de kötelezik a nőket, hogy jobban gondolják át. Ennyi. Ez most ennyire elítélendő lenne?
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Szerintem az alázza meg magát, aki az abortuszért, mint minden akadály nélküli alapjogért kampányol. Aki meg tesz azért, hogy kevesebb a legyen az abortusz, az meg a sátán? Na ne már. Nem tiltják be, de kötelezik a nőket, hogy jobban gondolják át. Ennyi. Ez most ennyire elítélendő lenne?
Igen, szerintem elítélendő. Mert egy amúgy is nehéz kérdést bonyolít meg feleslegesen...
Egyébként van egy rossz hírem, az EU-ban alapjoggá kívánják tenni az abortuszt.
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Igen, szerintem elítélendő. Mert egy amúgy is nehéz kérdést bonyolít meg feleslegesen...
Egyébként van egy rossz hírem, az EU-ban alapjoggá kívánják tenni az abortuszt.
Szerintem meg túl egyszerű. Ott biztosan, ahol 4-10 abortusza volt már a "hölgynek".
Huh, mondom én, hogy ez a világ a végzetébe tart... :(
El kéne gondolni, mi lett volna, ha mi is a kórbonctanon végezzük anyánk alapjoga és problémái miatt... Mert nekünk ("túlélőknek") is van alapjogunk az élethez.
Annál jobb az abortusz, hogy a nő megölje magát gyerekestül, vagy megölje a gyerekét születés után. De ennyi. Mi az, hogy alapjog?
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Szerintem meg túl egyszerű. Ott biztosan, ahol 4-10 abortusza volt már a "hölgynek".
Én elsősorban nem róluk beszélek.
Huh, mondom én, hogy ez a világ a végzetébe tart... :(
El kéne gondolni, mi lett volna, ha mi is a kórbonctanon végezzük anyánk alapjoga és problémái miatt... Mert nekünk ("túlélőknek") is van alapjogunk az élethez.
Annál jobb az abortusz, hogy a nő megölje magát gyerekestül, vagy megölje a gyerekét születés után. De ennyi. Mi az, hogy alapjog?