Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 208
33 634
113
Pár órája frissítettem a francia miatt basszus!
AZ.jpg
Ujra leht frissiteni :( szlovenia is bealt a sorba...
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 035
113

Van rá bármilyen bizonyíték, hogy a vakcina okozta mellékhatások lennének ezek?
A válasz: nincs. Az Európai Gyógyszerügynökség jelenlegi álláspontja szerint nincs arra utaló tudományos jel, hogy a vakcina okozta volna az akár halálos véralvadási, vérrögképződési, embóliás mellékhatásokat. Az oltottak körében nem magasabb ennek az előfordulása, mint az oltáson át nem esettek körében.

Az AstraZeneca mai közleménye felidézi: az Európai Unió és az Egyesült Királyság területén a vakcinával már beoltottak közül (17 millió fő) a március 8-ig beérkezett adatok szerint 15 trombózisos és 22 tüdőembóliás eseményt jelentettek.

EZ A SZÁM LÉNYEGESEN ALACSONYABB ANNÁL, MINT AZ AZ ÁLTALÁNOS GYAKORISÁGI ADATOK ALAPJÁN VÁRHATÓ LENNE EGY EKKORA NÉPCSOPORTBAN, S HASONLÓ AHHOZ, AMIT MÁS TÖRZSKÖNYVEZETT COVID-19 VAKCINÁK ESETÉN IS ÉSZLELTEK.
Vegyük át az AstraZeneca-kat, és vizsgáljuk be beadás előtt!
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 208
33 634
113
Egyebkent feltunt masnak is hogy az emberek nem hasznalnak annyi kezfertotlenitot mint tavaj tavasszal/nyaron? Akkor csomoszor lattam hogy a bevasarlo kocsi fogantyujat is lefertotlenitettek eleg sokan mielott tolni kezdtek. Manapsag meg a kis tubusost sem latom hasznalni. /de lehet csak en jarok rossz helyeken./kesztyut meg tenyleg nagyon ritkan tavaj az is ment.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 377
7 860
113
Egyebkent feltunt masnak is hogy az emberek nem hasznalnak annyi kezfertotlenitot mint tavaj tavasszal/nyaron? Akkor csomoszor lattam hogy a bevasarlo kocsi fogantyujat is lefertotlenitettek eleg sokan mielott tolni kezdtek. Manapsag meg a kis tubusost sem latom hasznalni. /de lehet csak en jarok rossz helyeken./kesztyut meg tenyleg nagyon ritkan tavaj az is ment.
Sajnos amire rávilágítól az igaz. Már én is megfigyeltem a környezetemben.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 195
113

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 377
7 860
113
Hasonló történet háziorvostól:

A mai napon elértem azt a pontot, amikor nem bírok már csendben őrlődni a dühömmel és a gondolataimmal…
2021.01.01-jén 1 éves kisfiam mellől jöttem vissza dolgozni az alapellátásba, mert Magyarországon egy háziorvos anyuka nem teheti meg, hogy 1 éven túl otthon marad a gyermekével. Visszajöttem, és bár a lelkem nem ezt kívánta volna (inkább a gyermekem mellett szerettem volna még lenni a nap 24 órájában), tudtam, a praxisomnak most nagy szüksége van rám. Szerencsére drága szüleim és férjem maximálisan támogatott/támogat ebben, így a kisfiam akkor is a legjobb kezekben van, amikor én dolgozom.
Január óta folyamatos csalódások érnek a munkában. Ez a munka már nem az, mint amit ott hagytam 1 éve. Nem a pandaemia közvetlen következményei miatt, nem arra gondolok, hogy minden a telemedicina irányába tolódott, hogy emberéletekért kell küzdeni most még jobban, mint eddig, és nem arra, hogy a munka mennyisége megsokszorozódott. Ezt hozta az élet, ezt az ember próbálná legyűrni és megoldani.
Amire gondolok, az a növekvő és szinte maximumot elérő oltási kedv, a médiatartalmak nem túl magas valóságtartalma és az emberekben való félelem olyan reakciókat vált ki a betegekből, amiket nagyon nehéz kezelni. Ezek a reakciók egyre inkább támadások a praxis ellen, heves érzelmi kitörések. Folyamatosan kapjuk a telefonban: „Nagyon csalódott vagyok…”. Csalódottak az emberek, hogy ők még nincsenek beoltva. Csalódtak bennem. „Pedig a szomszéd már be van oltva, az összes rokonom is….” Azt hiszik, mi nem oltunk… mi nem akarunk oltani… Mai napon (szombat van) rengeteg telefon: „oltanak ma? neeeeeem??????? hogy képzelik!!! a Média azt mondja oltani kell”. Jön a magyarázkodás: Igen. Oltanék. De nem oltok. Jelenleg az 1 éves gyermekemmel sétálok, szombat révén, a heti munka után, ahol a napi munkavégzés bőven meghaladta a napi 8 órát… sétálnék, de nem tudok, mert percenként csörög a telefon, hibáztatva engem, hogy nem oltok ma. Oltanék még így is, mennék én a szabadidőmben is, minden erőmön felül, azért, hogy végre valami jobb irányba forduljon végre a pandaemia kapcsán… de annyit tudok oltani, amennyi oltóanyagot a rendelkezésemre bocsájtanak. Egy darabbal sem tudok többet oltani; és azokat tudom oltani, akikre utasítást kapok. A héten a rengeteg 80 év feletti betegem oltását próbáltam befejezni, mert erre utasítottak. Sajnos nem hangzik el a médiában, hogy borzasztó nagy különbségek lehetnek praxisok között. Ahol sok az idős beteg, ott az ő oltásuk zajlott még. Egy olyan faluban, ahova javarészt fiatalok költöztek ki lakni, már bőven a fiatalok oltása zajlik. Az oltóanyagok elosztása pedig nem arányos ezen számokkal, bár némi korrekció azért van. A heti oltásaink száma sem magas. Sőt. Kifejezetten alacsony. Ezen a héten 20 oltást kaptunk, és oltópontra egyetlen beteget sem tudtunk irányítani. Ez a 4-500 neves várólistához viszonyítva nagyon kicsi szám, és ebben a 4-500 főben még nincsenek benn a 60 év alattiak.
Nyilván, így érkezik az oltóanyag, ez rendben van. Csak ezt tudatni kéne az emberekkel. Nemcsak egy magas számot mondani, hogy mekkora mennyiség érkezett az országba, hanem azt is, hogy ez praxisonként hány darab oltást jelent. Értjük és értem a félelmüket, értjük, azt, hogy mihamarabb szeretnék az oltást felvenni, és értjük, hogy nagyon rossz lehet megélni, ha a szomszéd, akinek kevesebb betegsége van és fiatalabb, már megkapta az oltást…De higgyék el, mi a végeken, a praxisban, biztosan azon vagyunk, hogy minél mihamarabb eloltsuk azt a mennyiséget, ami rendelkezésünkre áll. Én legalább ugyanannyira szeretném azt, hogy Önök mind be legyenek már oltva, mint saját maguk.
Nem térek ki a többi dologra most, amik még negatívan érintenek. Ám ha már oltás…szeretnék még egy gondolatot ide leírni, ami sehol soha nem hangzik el. Még a háziorvosi nyilatkozatokban sem… Nem egyszerű a praxisokban való oltás. Míg az oltópontra egy napra kirendelt személyzet feladata aznap csak az oltások lebonyolítása. A praxisban ez sose lesz így. Oltunk, de mellette ott van az aznapi rengeteg COVID és ott vannak azok a betegségek, amik amúgy is egy egész napos elfoglaltságot jelentettek a pandaemia előtti időszakban. Szóval ha nem érnek el bennünket telefonon, nem a lábunkat lógatjuk, hanem épp egy betegtársuk problémáját igyekszünk megoldani. Nem kérünk több vádat, hogy nem vesszük fel a telefont!
Vigyázzanak magukra, jó egészséget kívánok!


Gyermekorvos az emberi felelőtlenségről:
Emlékszem még arra mikor polgár védelmisekkel anno még a 2000 es évek elején gyakoroltuk a különböző "katasztrófa" helyzeteket. Pl oltó sátor felállítása il oltópont létrehozása. Ami akkor "viccesnek" mert sokat ökörködtünk és teljen már az idő el tűnt. Mára visszagondolva már másképp gondolok rá.
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Egyebkent feltunt masnak is hogy az emberek nem hasznalnak annyi kezfertotlenitot mint tavaj tavasszal/nyaron? Akkor csomoszor lattam hogy a bevasarlo kocsi fogantyujat is lefertotlenitettek eleg sokan mielott tolni kezdtek. Manapsag meg a kis tubusost sem latom hasznalni. /de lehet csak en jarok rossz helyeken./kesztyut meg tenyleg nagyon ritkan tavaj az is ment.
Jogos, én is utálom a különböző löttyökkel összekenni magam. Igaz, a munkahelyemre érkezve vagy hazaérve első dolgom a kézmosás...!

És még 1: A tavaly elipszilonos jé!!! - Édes anyanyelvünk...!!!
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 132
113
A Bukovonában azonosított mutáns a brit egyik változatán alapul, ám karakterisztikája attól eltér, hasonlóságokat mutatva a dél-afrikai és brazil törzsekhez.
Nos ismét az újságírói félreértések zavartak be a képbe, mivel ahogy Oleg Ruban (helyi tisztifőorvos) fogalmazott nem egy új mutánsról, hanem a brit majd az dél-afrikai törzsek terjedéséről beszélt, szó sincs kifejezett ukrán mutánsról (egyelőre).

Mondjuk pozitív, hogy legalább ez vaklárma volt. Viszont megint oda lyukadunk ki, hogy újságíró drágáknak fingjuk sincs miről van szó és feleslegesen keltenek feszültséget/pánikot.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 388
8 593
113
Egyebkent feltunt masnak is hogy az emberek nem hasznalnak annyi kezfertotlenitot mint tavaj tavasszal/nyaron? Akkor csomoszor lattam hogy a bevasarlo kocsi fogantyujat is lefertotlenitettek eleg sokan mielott tolni kezdtek. Manapsag meg a kis tubusost sem latom hasznalni. /de lehet csak en jarok rossz helyeken./kesztyut meg tenyleg nagyon ritkan tavaj az is ment.

Gondolom belefáradtak már az emberek. Unják. Plusz a kormányzati kommunikáció miatt nem is érzik az emberek mekkora a baj, nincs bennük az az egészséges félsz.

Emlékszem még arra mikor polgár védelmisekkel anno még a 2000 es évek elején gyakoroltuk a különböző "katasztrófa" helyzeteket. Pl oltó sátor felállítása il oltópont létrehozása. Ami akkor "viccesnek" mert sokat ökörködtünk és teljen már az idő el tűnt. Mára visszagondolva már másképp gondolok rá.

Azért az elég szomorú, hogy még korábban gyakorolták is az oltópontok felállítását, most meg mégsem állítják fel őket.
 
  • Tetszik
Reactions: bel
W

Wilson

Guest
Olyan sok az új, kórházi ápolást igénylő koronavírus-fertőzött, és annyira sokan vannak már kórházban, hogy vannak intézmények, ahol csak az utolsó ágyakat sikerül elcsípni – mondta a Metropolnak Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi és Covid-osztályán dolgozó orvos, aki mentősként is dolgozik.

Zacher egy másik hasonlattal is érzékeltette, mennyire felfutóban van még mindig a harmadik hullám:

Nem arról van szó, hogy korábban ne találkoztunk volna légzési elégtelennel vagy súlyos sérülttel, de most olyan sok a beteg, mintha minden nap egy tömegbaleset történne. Máskor csak ritkán történik olyan eset, amelyben egyszerre száz ember sérül meg.

Az orvos arra számít, bő egy hét múlva, március 24-én tetőzhet a harmadik hullám, mindenkitől fokozott óvatosságot, fegyelmezett magatartást kér.

Mások későbbre teszik a harmadik hullám tetőzését, olyan agresszívan terjed a brit mutáns.

Hir24
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 502
5 052
113
...
Vegyük át az AstraZeneca-kat, és vizsgáljuk be beadás előtt!
Igen! Az orosz és a kínai oltásnál is megvizsgálunk minden tételt. Ezzel végképp beelőznénk mindenkit Európában. Az AZ európai szinten keveset szállít, de nekünk 1-2 heti mennyiség megoldaná az ország vakcina ellátását.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Azért az elég szomorú, hogy még korábban gyakorolták is az oltópontok felállítását, most meg mégsem állítják fel őket.
Az oltópont csak 1 dolog, mert kell még hozzá oltóanyag, orvos, asszisztens + 2-3 katona, akik ügyelnek, hogy rendben, távolságot tartva várjanak az emberek. Ja és kellene 1 normális regisztrációs rendszer, ahol mindenki ELLENŐRIZHETI a jelentkezését...!

És látva az elmúlt napok, hetek történéseit, lehetővé kell tenni, hogy más országokhoz hasonlóan VÁLASZTHATÓ LEGYEN AZ OLTÓANYAG...!!!

Végül kellene 1 normális kiértesítő rendszer, melynek végén mindenki a megadott helyen és időben megkapja a megfelelő oltást, de elfoglaltság esetén telefonon vagy e-mailben kérhessen más helyet és időpontot is.
 
  • Tetszik
Reactions: teglasi80 and bel

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Ma voltam a helyi oltóponton. Hát a 2 m távolság nem volt meg, a szakrendeló boldogabbik végén volt, a folyosón meg a többi szakrendelésre váró is ott zsúfolódott össze, szabad szék csak a másik várakozó mellett közvetlenül. Nem lenne hülyeság külön oltópont, külön szabadtéri váró (már ha nem esik), különálló székek... Az oltandók átlagéletkora volt vagy 80 év. És kísérő mindenkivel, mert önálló helyváltoztatásra nem volt mind képes.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
524196 fertőzött (+7706)
9300 kórházban (+536)
1008 lélegeztetőgépen (+3)
152296 aktív eset (+4649)
354817 gyógyult (+2926)
17083 elhunyt (+131)
1334595 (398962) kapott oltást (+15329, +6259)
4104415 mintavétel (+27472)
45605 hatósági házi karanténban (-2724)
fc6f5e04d9a526b467aca6a139e45673.png
529122 fertőzött (+4926)
9844 kórházban (+544)
1067 lélegeztetőgépen (+59)
155217 aktív eset (+2921)
356679 gyógyult (+1862)
17226 elhunyt (+143)
1347073 (399505) kapott oltást (+12478, +543)
4122541 mintavétel (+18126)
43553 hatósági házi karanténban (-2052)
435be616173e021ee1d8deb4b876e1c8.png
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 298
113
Az oltópont csak 1 dolog, mert kell még hozzá oltóanyag, orvos, asszisztens + 2-3 katona, akik ügyelnek, hogy rendben, távolságot tartva várjanak az emberek. Ja és kellene 1 normális regisztrációs rendszer, ahol mindenki ELLENŐRIZHETI a jelentkezését...!

És látva az elmúlt napok, hetek történéseit, lehetővé kell tenni, hogy más országokhoz hasonlóan VÁLASZTHATÓ LEGYEN AZ OLTÓANYAG...!!!

Végül kellene 1 normális kiértesítő rendszer, melynek végén mindenki a megadott helyen és időben megkapja a megfelelő oltást, de elfoglaltság esetén telefonon vagy e-mailben kérhessen más helyet és időpontot is.
B+! Nem tufom, hol èlsz, de pl. se Németorszâgban, se Ausztriâban nem lehet választani az oltòanyagok közt. Mâr csak azert sem, mert NINCS elèg oltóanyag egyenlöre.
Tisztâban vagy te egy ilyen tömeges oltâs logisztikai problémáival? Nyilvânvalóan nem.
Lassan ott tartok, hogy oltsanak az ábc szerint, mert soha senki nem elegedett és mindenki csak okoskodni tud.:(
 
M

molnibalage

Guest
Hasonló történet háziorvostól:

A mai napon elértem azt a pontot, amikor nem bírok már csendben őrlődni a dühömmel és a gondolataimmal…
2021.01.01-jén 1 éves kisfiam mellől jöttem vissza dolgozni az alapellátásba, mert Magyarországon egy háziorvos anyuka nem teheti meg, hogy 1 éven túl otthon marad a gyermekével. Visszajöttem, és bár a lelkem nem ezt kívánta volna (inkább a gyermekem mellett szerettem volna még lenni a nap 24 órájában), tudtam, a praxisomnak most nagy szüksége van rám. Szerencsére drága szüleim és férjem maximálisan támogatott/támogat ebben, így a kisfiam akkor is a legjobb kezekben van, amikor én dolgozom.
Január óta folyamatos csalódások érnek a munkában. Ez a munka már nem az, mint amit ott hagytam 1 éve. Nem a pandaemia közvetlen következményei miatt, nem arra gondolok, hogy minden a telemedicina irányába tolódott, hogy emberéletekért kell küzdeni most még jobban, mint eddig, és nem arra, hogy a munka mennyisége megsokszorozódott. Ezt hozta az élet, ezt az ember próbálná legyűrni és megoldani.
Amire gondolok, az a növekvő és szinte maximumot elérő oltási kedv, a médiatartalmak nem túl magas valóságtartalma és az emberekben való félelem olyan reakciókat vált ki a betegekből, amiket nagyon nehéz kezelni. Ezek a reakciók egyre inkább támadások a praxis ellen, heves érzelmi kitörések. Folyamatosan kapjuk a telefonban: „Nagyon csalódott vagyok…”. Csalódottak az emberek, hogy ők még nincsenek beoltva. Csalódtak bennem. „Pedig a szomszéd már be van oltva, az összes rokonom is….” Azt hiszik, mi nem oltunk… mi nem akarunk oltani… Mai napon (szombat van) rengeteg telefon: „oltanak ma? neeeeeem??????? hogy képzelik!!! a Média azt mondja oltani kell”. Jön a magyarázkodás: Igen. Oltanék. De nem oltok. Jelenleg az 1 éves gyermekemmel sétálok, szombat révén, a heti munka után, ahol a napi munkavégzés bőven meghaladta a napi 8 órát… sétálnék, de nem tudok, mert percenként csörög a telefon, hibáztatva engem, hogy nem oltok ma. Oltanék még így is, mennék én a szabadidőmben is, minden erőmön felül, azért, hogy végre valami jobb irányba forduljon végre a pandaemia kapcsán… de annyit tudok oltani, amennyi oltóanyagot a rendelkezésemre bocsájtanak. Egy darabbal sem tudok többet oltani; és azokat tudom oltani, akikre utasítást kapok. A héten a rengeteg 80 év feletti betegem oltását próbáltam befejezni, mert erre utasítottak. Sajnos nem hangzik el a médiában, hogy borzasztó nagy különbségek lehetnek praxisok között. Ahol sok az idős beteg, ott az ő oltásuk zajlott még. Egy olyan faluban, ahova javarészt fiatalok költöztek ki lakni, már bőven a fiatalok oltása zajlik. Az oltóanyagok elosztása pedig nem arányos ezen számokkal, bár némi korrekció azért van. A heti oltásaink száma sem magas. Sőt. Kifejezetten alacsony. Ezen a héten 20 oltást kaptunk, és oltópontra egyetlen beteget sem tudtunk irányítani. Ez a 4-500 neves várólistához viszonyítva nagyon kicsi szám, és ebben a 4-500 főben még nincsenek benn a 60 év alattiak.
Nyilván, így érkezik az oltóanyag, ez rendben van. Csak ezt tudatni kéne az emberekkel. Nemcsak egy magas számot mondani, hogy mekkora mennyiség érkezett az országba, hanem azt is, hogy ez praxisonként hány darab oltást jelent. Értjük és értem a félelmüket, értjük, azt, hogy mihamarabb szeretnék az oltást felvenni, és értjük, hogy nagyon rossz lehet megélni, ha a szomszéd, akinek kevesebb betegsége van és fiatalabb, már megkapta az oltást…De higgyék el, mi a végeken, a praxisban, biztosan azon vagyunk, hogy minél mihamarabb eloltsuk azt a mennyiséget, ami rendelkezésünkre áll. Én legalább ugyanannyira szeretném azt, hogy Önök mind be legyenek már oltva, mint saját maguk.
Nem térek ki a többi dologra most, amik még negatívan érintenek. Ám ha már oltás…szeretnék még egy gondolatot ide leírni, ami sehol soha nem hangzik el. Még a háziorvosi nyilatkozatokban sem… Nem egyszerű a praxisokban való oltás. Míg az oltópontra egy napra kirendelt személyzet feladata aznap csak az oltások lebonyolítása. A praxisban ez sose lesz így. Oltunk, de mellette ott van az aznapi rengeteg COVID és ott vannak azok a betegségek, amik amúgy is egy egész napos elfoglaltságot jelentettek a pandaemia előtti időszakban. Szóval ha nem érnek el bennünket telefonon, nem a lábunkat lógatjuk, hanem épp egy betegtársuk problémáját igyekszünk megoldani. Nem kérünk több vádat, hogy nem vesszük fel a telefont!
Vigyázzanak magukra, jó egészséget kívánok!


Gyermekorvos az emberi felelőtlenségről:
Nagyon szomorú mindez. De hát ezt látom energetika és más téren is. Olyan marhák húzzák az ívet nagy hangon, akikre egy üveg tejes sem bíznék, nemhogy gyereket.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 195
113
...

Igen! Az orosz és a kínai oltásnál is megvizsgálunk minden tételt. Ezzel végképp beelőznénk mindenkit Európában. Az AZ európai szinten keveset szállít, de nekünk 1-2 heti mennyiség megoldaná az ország vakcina ellátását.
Pedig fölösleges...
„Minden előállított ampulla nagyon szigorú, többlépcsős ellenőrzésen megy keresztül, beleértve a WHO akkreditációval rendelkező laboratóriumokat is. Ezért a vakcinák ellenőrzésének és minőségének szintje ma példátlan ”- mondta Murashko.

Megj.: Murasko az orosz egészségügyi miniszter
 
W

Wilson

Guest
Merkely Béla szerint a legdrámaibb hét előtt állunk

Index

Több mint egy éve tart a járvány, még emlékszem az első két megfertőződött betegre, gyakorlatilag akkor kezdődött a küzdelem – mondta Merkely Béla a Kossuth rádió kedd reggeli adásában.

A Semmelweis Egyetem rektora elmondta: ez a járvány mindannyiunkat érint, mindenki számára nagyon megterhelő.

A legmagasabb számok ezen a héten lesznek. A kórházba kerülő betegek hosszú ideig fognak számunkra feladatot adni: úgy gondolom, ez az emelkedett szám nagyjából három hétig megfigyelhető lesz

– közölte a professzor, hozzátéve, hogy valamennyi betegellátó intézménynek át kellett szervezni a betegellátást. Vasárnap reggel a Semmelweis Egyetemen is 1200-ra emelték a Covid-ellátó helyeket, ebből 150 beteget tudnak intenzív osztályon kezelni. Mint Merkely Béla mondta, ha szükség lesz rá, ezt a számot tovább emelik.

Három héten át számítunk megterhelésre, a fellélegzést valahogy május közepére teszem. A lélegeztetett betegek számát maximum 1400 körül várom, onnan ez vissza fog menni. Folyamatosan oltunk, illetve az átesett betegek is hozzátesznek a nyájimmunitáshoz. Egyelőre nagyon sok a beteg, azon belül is a középkorúak és a fiatal páciensek, hiszen ők mozognak, nekik van több kapcsolatuk. Jelenleg nagyon sok 40-50 év körüli ember van lélegeztetőgépen

– mondta Merkely Béla. Az átoltottsággal szerinte jól haladunk, azt javasolja a pácienseknek, hogy fogadják el az első vakcinát, amit felajánlanak. Hozzátette:

Öt év kell, hogy elmondjuk, melyik vakcina a jobb. Most azonban a lényeg, hogy oltva legyünk, hiszen az oltástól számítva védettek vagyunk.

A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke eközben arról beszélt, hogy a teljesítőképessége határán van a magyar egészségügyi rendszer. Daróczy-Gaál Ágnes szerint a kórházak már alig tudnak új betegeket fogadni, és az ellátottak kezelése is veszélyben van. Az InfoRádiónak a szervezet alelnöke azt is hozzátette: egy hete gyakorlatilag azt történik az intenzív osztályokon, hogy az orvosok – döntéshelyzetbe kényszerülve – próbálják a lehető legtöbb eséllyel rendelkező pácienseket a legmagasabb szintű ellátásban biztosítani.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 562
11 136
113

 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
B+! Nem tufom, hol èlsz, de pl. se Németorszâgban, se Ausztriâban nem lehet választani az oltòanyagok közt. Mâr csak azert sem, mert NINCS elèg oltóanyag egyenlöre.
Tisztâban vagy te egy ilyen tömeges oltâs logisztikai problémáival? Nyilvânvalóan nem.
Lassan ott tartok, hogy oltsanak az ábc szerint, mert soha senki nem elegedett és mindenki csak okoskodni tud.:(
Én Szerbiára gondoltam, mert gyakran mutatja a TV, és ott ránézésre a logisztikával is sokkal jobban boldogulnak, mint nálunk... :)