Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 209
113
Két hónapja kezdték a tömeges oltást. Akkor volt 1.5 -2 millió regisztrált, aki várta az oltást. Azóta beoltottak közel 2 millió embert, de a regisztrált, vakcinára várók száma alig csökkent.

Amikor az emberek látják, hogy a szomszédot beoltották és nem lett semmi baja, ők is kedvet kapnak hozzá. :D

Egyébkén meg rendeltünk annyi oltást, hogy ha mindet leszállítják, akkor még a 2030 -ban születő gyerekenek is jut. :D Vagyis biztosan lesz olyan oltás, amire nem lesz szükségünk.

Most írták, hogy beigazolódott, hogy harmadik --ismétlő/emlékeztető-- oltással nagyobb marad a védettség és tovább!
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 638
5 590
113
Édes jó Istenem:):). És ennek van 1,2 millió követője van a Facebookon.Nem hiába Einsteinek tökéletesen igaza volt:)

"A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos."

Albert Einstein aláírása



Schobert Norbi: A leheletünktől és a baktériumoktól fonalférgek keletkeznek a maszkban​


Telex

Schobert Norbi egy húsvét előtti élő videóban beszélt arról, hogy a maszkokban fonalférgek lehetnek, amik tüdőgyulladást okozhatnak.

A nemrég életre kelt összeesküvés-elmélet szerint a koronavírus ellen használt orvosi maszkokban apró férgek élnek. Az elmélet szerint ha valaki meleg víz alá helyezi az orvosi maszkokat, akkor erős zoommal vagy mikroszkóppal láthatja az előbújó férgeket. Mindez persze tévedés, ebben a cikkben le is írtuk, hogy miért, és hogy pontosan mit láthatunk a mikroszkóp alatt: egyszerű szövetszálakat, amelyek semmiféle gondot nem okoznak a szervezetünknek.

Ezek az elméletek azóta tovább fejlődtek, illetve más tévedésekkel is összekötötték őket, ahogy tette ezt Norbi is, szerinte a maszkokba a leheletünktől, illetve baktériumoktól kerülnek a fonalférgek, amiket forró vízzel, főzéssel el lehet onnan távolítani, ellenkezdő esetben „férges tüdőgyulladást” okozhatnak.
„Ami jó tanács és most láttam a neten 1-2 dolgot, és mindenképp azt javaslom nektek, hogy a maszkokat minden este tegyétek bele egy pohár lobogó, forró vízbe, és főzzétek ki, vagy akár a mikrosütő is alkalmas erre (…), egy pohárban három percet benn van a mikróban, mert



aztán lehet hogy nem is a covidban patkolunk el, hanem egy maszkból visszalélegzett ilyen férges tüdőgyulladásban.”

- vélekedett a fitneszguru, akinek több mint 1,2 millió követője van a Facebookon.
Keletkeznek? A semmiből?

ISTEN VAGYOK! Vagyunk!
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 652
5 437
113
Mint a lélegeztetőgép...
A vakcina túlrendelése sokkal racionálisabb döntés, mint a lélegeztetőgép beszerzés. Ott tudni lehetett, hogy hiába veszünk ennyi lélegeztető gépet, nincs hozzá személyzet.

A vakcinánál meg nem lehetett tudni, hogy melyik lesz előbb kész. Hát rendeltünk mindegyikből. Az EU tagországok nagy része ugyanezt csinálta. Aki meg nem, az rosszul is áll az oltással.
 
W

Wilson

Guest

Így lett vakcinahatalom Szerbia​


K EPA20200708317


Index

A Szputnyik V és a Sinopharm-vakcinákat is gyárthatják Szerbiában, ráadásul mindkét olótanyag esetében bődületes kapacitást emlegetnek az érintett felek. A Balkánon és az Európai Unióban is eredményesen védekező Aleksandar Vučić ezzel nagy diplomáciai sikert arat, az Indexnek nyilatkozó szakértő azonban hozzátette: nem egyértelmű, hogy mindez anyagilag is megéri-e Szerbiának.
„A világ olyan most, mint a Titanic. A gazdagok akarják maguknak a csónakokat″

– ezzel a gondolattal vezette fel Aleksandar Vučić szerb elnök még januárban egy Szputnyik V oltóanyag-szállítmány beérkezését. Vučić akkor a vakcinák elosztása körüli, globális léptékű igazságtalanságról beszélt, aminek következtében a szegény országok akár hosszú időre oltóanyag nélkül maradhatnak. Szakértők utólag úgy látják, hogy a hangzatos bejelentés egy vakcinadiplomáciai stratégia előszele volt. Szerbia gyakorlatilag regionális vakcinahatalommá vált, ráadásul európai kitekintésben is irigylésre méltó statisztikákat vonultat fel.

Nagy-Britanniát követően a balkáni országban adták be eddig lakosságarányosan a legtöbb koronavírus elleni oltást a kontinensen, közel 2,5 millió ember kapta meg. Közülük ráadásul több ezer külföldi is. Ahogyan az Index a hétvégén megírta, a Balkánon elindult a tömeges vakcinaturizmus, elsősorban a környező országokból, Bosznia-Hercegovinából, Montenegróból, Észak-Macedóniából és Albániából érkeztek Szerbiába.



Mindez morális fölénnyel kecsegtet Belgrád számára, Vučić ráadásul hosszú távra tervez. Februárban a szerb elnök Yuri Borisov orosz miniszterelnök-helyettessel abban állapodott meg, hogy Szerbiában is gyártani fogják a Szputnyik V oltóanyagot. Egy hónappal később el is készült az erre irányuló stratégia, majd a múlt hét végén megszületett a megállapodás, mely szerint a belgrádi Torlak Intézet megkapta az oltóanyag sorozatgyártásához szükséges engedélyeket. A tervek szerint május 20-tól elindul a gyártás, és mivel addigra a lakosság nagy részét Szerbiában beoltják, a célpiac elsősorban a környező országok lesznek.

Nemcsak az orosz, de a kínai vakcina regionális gyártója is Szerbia lehet. Vučić március elején, az Egyesült Arab Emirátusban jelentette be, hogy a Sinopharm-vakcina gyártását is vállalnák, Kínával és az öböl menti országgal összehangoltan. A tervek szerint októberig egy zöldmezős beruházás valósulna meg Szerbiában, a gyártási volumen az egész régiót ellátná a gyógykészítménnyel.

A megállapodásról ugyanakkor még kevés a konkrétum, egyelőre csak szóbeli megállapodásról van szó

– mondta el az Indexnek Duško Dimitrijević, a belgrági külügyi intézet (IIPE) igazgatója. A kutató szerint mindez általános bizalmatlanságot szül a szerb társadalomban, miközben Vučić vakcinadiplomáciáját általánosan támogatja a lakosság. Ezt támasztja alá, hogy az elmúlt időszakban nőtt a kormányba vetett bizalom. Azt a képet erősíti ugyanis, hogy az államfőnek kiterjedt kapcsolati rendszere van a világban, eredményesen egyensúlyoz keleti és nyugati érdekek között. Erősödik ugyanakkor az ügyletek gazdasági vetülete körüli kétely. Dimitrijević szerint a külföldi gyártók kétségkívül komoly piachoz jutnak majd, valószínűleg az Európai Uniót is beveszik Szerbia segítségével.

A balkáni régióban nincsenek olyan szigorú minőségbiztosítási szabályok, mint az Európai Unióban, miközben az itt gyártott termékeikre várhatóan uniós országok is rászorulnak majd

– folytatta a szakértő. Hozzátette: bár az egyelőre nem világos, mindez miért éri meg Szerbiának, a vakcinadiplomácia frontján Vučić máris nagy győzelmet könyvelhet el.
 
W

Wilson

Guest

Az egydózisúnak ígért kínai vakcinából valószínűleg mégis két adag kell​

Liner,hu


cQgktkpTURBXy82MDFlYTQyNzU2NzQ1OThkNTIwNjAzYzRhZDQyNjhiYy5qcGeSlQMAH80D6M0CMpUCzQNSAMLD.jpg


A kínai fejlesztésű és Magyarország által jóváhagyott CanSino vakcinából eredetileg csak egy adag kellett volna, ám ez valószínűleg két adagra módosul majd.

A legfrissebb kutatások alapján a CanSino oltóanyag hatékonysága idővel lecsökken, az első dózis beadását követő ötödik hónapban ugyanis már csak 50 százalékos védelmet képes biztosítani. Mivel ez arány igen alacsony, egy második adag oltással jelentősebb védelmet lehet kialakítani.

Zhu Tao, a CanSino Biologics tudományos vezetője úgy fogalmazott, amennyiben az első oltást követő hatodik hónapban egy második adag vakcinát is megkap az érintett, úgy akár 90 százalékos is lehet az oltóanyag hatékonysága.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján tehát a vakcina az első adag beadása után 68,83 százalékos hatékonyságot képes biztosítani, mely négy héttel az oltást követően már csak 65,28 százalékra tehető, ezt követően pedig tovább csökken.

Ahogy arról a HVG is beszámolt, a CanSino oltóanyagot eddig csak Kínában, Pakisztánban, Mexikóban és Magyarországon hagyták jóvá, a vállalat azonban rövidesen klinikai tesztekkel vizsgálja az általuk kifejlesztett inhalációs verziót is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 099
88 145
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 099
88 145
113
Nálam a tegnapi Pfizer után szinte minden mellékhatás kijött. Du volt egy pont, amikor már minden bajom volt. Akkor azt mondtam, hogy elég, és lefeküdtem. Olyan volt, mint a Das Bootban, amikor mélyvízi bombákkal szórják a tengeralattjárót. A srác nem bírja, és elmegy a priccsére, és a kimerültségtől elalszik. Mire felébred, minden rendben. Ns velem is pont így volt. Amint eltelt 24 óra az oltás után, én is rendbejöttem. Kicsi gyengeség maradt, de ennyi. A láz és hidegrázás ébredés után nem volt tapasztalható.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
A nagyvárosokban nyolvan százalékos átoltottság fölött fog csak komoly eredményeket hozni az oltás hozzávetőleg.

Az egydózisúnak ígért kínai vakcinából valószínűleg mégis két adag kell​

Liner,hu


cQgktkpTURBXy82MDFlYTQyNzU2NzQ1OThkNTIwNjAzYzRhZDQyNjhiYy5qcGeSlQMAH80D6M0CMpUCzQNSAMLD.jpg


A kínai fejlesztésű és Magyarország által jóváhagyott CanSino vakcinából eredetileg csak egy adag kellett volna, ám ez valószínűleg két adagra módosul majd.

A legfrissebb kutatások alapján a CanSino oltóanyag hatékonysága idővel lecsökken, az első dózis beadását követő ötödik hónapban ugyanis már csak 50 százalékos védelmet képes biztosítani. Mivel ez arány igen alacsony, egy második adag oltással jelentősebb védelmet lehet kialakítani.

Zhu Tao, a CanSino Biologics tudományos vezetője úgy fogalmazott, amennyiben az első oltást követő hatodik hónapban egy második adag vakcinát is megkap az érintett, úgy akár 90 százalékos is lehet az oltóanyag hatékonysága.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján tehát a vakcina az első adag beadása után 68,83 százalékos hatékonyságot képes biztosítani, mely négy héttel az oltást követően már csak 65,28 százalékra tehető, ezt követően pedig tovább csökken.

Ahogy arról a HVG is beszámolt, a CanSino oltóanyagot eddig csak Kínában, Pakisztánban, Mexikóban és Magyarországon hagyták jóvá, a vállalat azonban rövidesen klinikai tesztekkel vizsgálja az általuk kifejlesztett inhalációs verziót is.
Ja, de én voltam a hülye följebb, hogy ez egy hulladék egy dózisban és a J&J egydózisúja is az, mert a hatásfoka lepkefing egy rendes vakcinához képest.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
670776 fertőzött (+9055)
11747 kórházban (-315)
1467 lélegeztetőgépen (-45)
236144 aktív eset (+5983)
413370 gyógyult (+2805)
21262 elhunyt (+267)
2156680 (863195) kapott oltást (+90732, +75988)
4689589 mintavétel (+39993)
57800 hatósági házi karanténban (+1885)
75a98b6cf6a184c922697b81bd5bc6b8.png
679413 fertőzött (+8637)
11383 kórházban (-364)
1437 lélegeztetőgépen (-30)
242308 aktív eset (+6164)
415601 gyógyult (+2231)
21504 elhunyt (+242)
2235731 (891002) kapott oltást (+79051, +27807)
4726187 mintavétel (+36598)
55056 hatósági házi karanténban (-2744)
e9e5d9aa891de198009fe9c40a4f4294.png
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 289
16 071
113
„A legelhízottabb társadalmak közé tartozunk, a világ elsői közé tartozunk alkoholizmusban, nikotinfüggésben, depresszióban, kedélybetegségben, egészségtelen táplálkozásban” – sorolta a volt Jobbik-elnök az ATV-n.



Ismét igaza van.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 597
94 032
113
  • Tetszik
Reactions: bel and laiki

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 597
94 032
113
679413 fertőzött (+8637)
11383 kórházban (-364)
1437 lélegeztetőgépen (-30)
242308 aktív eset (+6164)
415601 gyógyult (+2231)
21504 elhunyt (+242)
2235731 (891002) kapott oltást (+79051, +27807)
4726187 mintavétel (+36598)
55056 hatósági házi karanténban (-2744)
e9e5d9aa891de198009fe9c40a4f4294.png
Talán megindul lefelé a görbe
korona1-442922.png


korona2-442924.png

korona3-442926.png


korona4-442928.png


korona5-442930.png

A napi első oltások száma magasabb szintre kapcsolt.

 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
857
4 725
93
Nálam a tegnapi Pfizer után szinte minden mellékhatás kijött. Du volt egy pont, amikor már minden bajom volt. Akkor azt mondtam, hogy elég, és lefeküdtem. Olyan volt, mint a Das Bootban, amikor mélyvízi bombákkal szórják a tengeralattjárót. A srác nem bírja, és elmegy a priccsére, és a kimerültségtől elalszik. Mire felébred, minden rendben. Ns velem is pont így volt. Amint eltelt 24 óra az oltás után, én is rendbejöttem. Kicsi gyengeség maradt, de ennyi. A láz és hidegrázás ébredés után nem volt tapasztalható.
Az erős reakciók azt jelzik, hogy a vakcina rendesen beindult, dolgozik, működik, szóval, ha nem is kellemes az ilyen állapot, de legalább hasznos.
;)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
„A legelhízottabb társadalmak közé tartozunk, a világ elsői közé tartozunk alkoholizmusban, nikotinfüggésben, depresszióban, kedélybetegségben, egészségtelen táplálkozásban” – sorolta a volt Jobbik-elnök az ATV-n.



Ismét igaza van.
Dohányzás okozta halálozás: tizenegyedik a világon
Alkohol fogyasztás: huszonhetedik a világon
Alkoholizmus: harmincötödikek a világon
Elhízottság: negyvenkettedik a világon
Depresszió: százhetvenkilencedikek a világon

Nincs. Egyszerűen csak rosszak a magyar számok nagyon, de messze vagyunk világelsőségtől!