[Kantin] Számítógépes játékok - általános topik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
Elcsöppentem
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 685
2 294
113
Squad gyalogság része kap egy ránc felvarrást, jól néz ki szerintem.

Aki meg szereti a 40k meg az crpg ket lehet érdekesnek találja hogy a jön egy rouge trader játék a pathfinder alkotóitól.

• Tetszik
Reactions: endre

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 110
50 425
113
Aki meg szereti a 40k meg az crpg ket lehet érdekesnek találja hogy a jön egy rouge trader játék a pathfinder alkotóitól.
Már bétában jár:

Tegnapi Nintendo Directen bejelentették az MGS Master Collectiont Switchre (=az összes nagyobb MGS játék a Snake Eaterig + extrák):

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 201
2 698
113
Squad gyalogság része kap egy ránc felvarrást, jól néz ki szerintem.

Igen, csak félő hogy a OWI olyan OWIsra fogja csinálni ezt az overhault is. A commander point system meg már kb 2 éve roadmapen van. Ja meg a Post Scriptumot a földbe állították, a Beyond the Wire meg fel se szállt. Remélem hogy a Starship Troopers menni fog .

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 201
2 698
113
Steam Nexten meg a leárazáson talaltatok valami jót? Én lecsekkoltam pár boomershootert.

Selaco (boomershooter FEAR csak nem horror),:Beyon Sunset (boomershooter synthweave), Fortunes Run (boomershooter system shock 1).

Trepang 2 ha high intensity CQC cuccot akarsz slo-moban.

T

Törölt tag

Guest
Gondoltam kreálok egy új fajt, ne állandóan csak Hive Mind-dal toljam... Érdekesre sikeredett.
Nem jutottam messzire velük, megszexualizálták a flottát a kalózok, majd a szomszéd hadat üzent... de lehet kapnak majd még egy esélyt.

wT7m0Oq.png

• Vicces
Reactions: cirqle
T

Törölt tag

Guest

T

Törölt tag

Guest
Ha valakinek eléggé elborult az elméje és vonatozni szeretne virtuálisan...

T

Törölt tag

Guest
Jagged Alliance 3, végre egy jó játék, simán megéri az árát.

Nem tudom mennyire volt szándékos a készítők részéről, de nálam a játék kezdete úgy állt össze, mint egy rossz vicc: a magyar, a német, az ukrán és két orosz zsoldos megérkezett egy egykori francia gyarmatra...

• Tetszik
Reactions: Kurfürst and endre

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 110
50 425
113
Jagged Alliance 3, végre egy jó játék, simán megéri az árát.

Nem tudom mennyire volt szándékos a készítők részéről, de nálam a játék kezdete úgy állt össze, mint egy rossz vicc: a magyar, a német, az ukrán és két orosz zsoldos megérkezett egy egykori francia gyarmatra...

JA2-höz képest milyen?

T

Törölt tag

Guest
Yakuza: Like a Dragon.

Első Yakuza játék, de van egy sanda gyanúm, hogy nagyon nem az utolsó.
Kellően humoros, félig-meddig realisztikus világban játszódó jrpg amiben egy yakuza verőemberrel kell megm... wc pumpát vásárolni nevelőapánknak, felsegíteni a részeg öreglányt aki szeretné ha leápolná valaki, elkísérni a főnök tolókocsis fiát randira...

Múlt héten a végére értem a szériának és azóta be se kapcsoltam az Xbox-ot, értelmét vesztette...

Személyes ranglistám (fentről lefelé legrosszabbtól legjobbig):

Yakuza 3 - olyan se semmi, PS2-re kezdték fejleszteni majd sebtében portolták PS3-ra, így a grafika egyszerre szögletes és relatív éles textúrájú, játékmenetben rengeteg helyen fellelhetőek még a PS2 verzió korlátai...
Like a Dragon Ishin! - maga a játék nem rossz, de a történet nem igazán hatott meg, annyira eltért a modern Japánban játszódó részektől.
Yakuza 6 - nagyon félkész, erőltetett érzésem volt.
Lost Judgment - az első rész után elég gyengus lett a sztori, összességében nem rossz, de ilyen erős mezőnyben...
Kiwami 2 - történet szempontjából top 3-ban lenne, de a 6. rész elbaxott motorján fut, így pl. 50 méter futás után kifullad a karakter...
Yakuza 4 - jó sztori, jó karakterek, de Junji stílusa (védekező) olyan szinten irritáló és használhatatlan (összes boss átüti a védekezést akármit csinálsz), ráadásul a végső ellenséget is vele kell leverni...
Kiwami 1 - klasszikus első rész felújítása a 0. motorjával, közel tökéletes
Judgment - nem vártam tőle sokat, de az egyik kedvencem lett, sajnos nem lesz több rész belőle, a főhőst alakító színész és a Sega pereskedése miatt...
Yakuza: Like a Dragon - jrpg-re váltottak évtizedek akciójátékai után, az új főhős szerintem méltó utódja Kíriu-nak (át is adja a stafétát neki a játék során).
Yakuza 5 - az egyik legjobb rész, készítők mindent beleadtak, 11-re tekerték a macsó/őrültség faktort, méltó módon lezárták a főhős történetét (hogy utána a kiadó nyomására folytassák...)
Yakuza 0 - az 5. rész után nem akarták folytatni a történetet, ezért inkább visszamentek 1988-ba (0 és Ishin kivételével az összes játék abban az évben játszódik amikor eredetileg megjelent) és bemutatták Kiryu és Goro Majima múltját... az utóbbié különösen ütött.

A játékoknak van egy érdekes mellékzöngéje is, valós japán események is átszövik a történeteket (főleg mellékküldetéseknél), ráadásul mindegyik legalább érintőlegesen visszatér Kamurocho-ba (Tokió vöröslámpás negyedéről mintázott fiktív városrész), ami 1988-ban még a szervezett bűnözés melegágya, minden ami tilos japánban jelen van, utcákat ellepi a szemét és a részegek, a Yakuza szava törvény...
Azután ahogy halad előre a történet úgy veszíti el az identitását, az egyre erősebb rendőri jelenlét és anti-yakuza törvények hatására egyre inkább kitisztul fizikailag és szellemileg is, végén már hatalmas rendőrkapitányság ormótlankodik a területen, a központi szerepet betöltő yakuza klánok is feloszlanak, hogy végre béke legyen.

Ja és van film is

Ideje visszatérni a Persona első részéhez, van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez is egy hosszú utazás lesz...

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 676
14 008
113
Epic Games - eheti free:

Homeworld Remastered Collection​

Ha valaki nem ismerne: https://www.homeworldremastered.com/

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 979
20 661
113
Egy kérdés. Esetleg valaki az utóbbi időben vásárolt játékot a GAMIVO oldaláról?

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 394
10 788
113

• Tetszik
Reactions: cirqle

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 110
50 425
113
Azt hiszem vége az Oblivion-féle NPC-k korának, íme a szép új világ:

• Tetszik
Reactions: Luthero
T

Törölt tag

Guest
Régi PC-s játékok között turkálva találtam ezt a gyönyörűséget.
2016 elején vettem, pár hónappal az eredeti megjelenés után, ~2000ft-nyi valutáért
2014-es nagy szakítás részeként az ukrán szoftverpiac levált az oroszról, ezen is ott van az eredetiséget igazoló szigonyos hologram matrica.

l2gFPkI.jpg

Eukx5bB.jpg

FitGirl release van a 2db DVD10-es lemezen (mindkét oldalán 4,37 GB adat van).
Mert ez ukrajna, még a bolti szoftver is hamis.

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
4 002
16 684
113
Régi PC-s játékok között turkálva találtam ezt a gyönyörűséget.
2016 elején vettem, pár hónappal az eredeti megjelenés után, ~2000ft-nyi valutáért
2014-es nagy szakítás részeként az ukrán szoftverpiac levált az oroszról, ezen is ott van az eredetiséget igazoló szigonyos hologram matrica.

l2gFPkI.jpg

Eukx5bB.jpg

FitGirl release van a 2db DVD10-es lemezen (mindkét oldalán 4,37 GB adat van).
Mert ez ukrajna, még a bolti szoftver is hamis.
Kuriózumnak megérte megvenni :rolleyes: