Mert a kaliberen kívül az miben más? osztott lőszeres?Ezért tartom a franciàk ASCALON-ját életképesebb elgondolásnak, mint a 130-ast.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mert a kaliberen kívül az miben más? osztott lőszeres?Ezért tartom a franciàk ASCALON-ját életképesebb elgondolásnak, mint a 130-ast.
Nem centiztem le, dagibb a 130-as
Bullet diameter | 120 mm (4.7 in) |
---|---|
Base diameter | 160 mm (6.3 in) |
Rim diameter | 169 mm (6.7 in) |
Case length | 570 mm (22 in) |
Overall length | 984 mm (38.7 in) |
Rifling twist | none |
Primer type | electric |
Az hogy lesz hozzá lőszer - százezer szám és simán kilő bármit most is!De az egész Panther koncepció arra a 130-as toronyra épült. Mi értelme az egésznek anélkül!
Teleszkópos, bele van tolva a nyíl a hüvelybe és emiatt sokkal rövidebb mint a hagyományos kialakítású RHM 130 . Mint az 35/50 Supershot.Mert a kaliberen kívül az miben más? osztott lőszeres?
Biztosan istentelen eretnekség, de torony nélküli rohamlövegnek dobozolva átépített, szarrá pancélozott Leo alvazakban minden modern műszerrel, látnám értelmét,.mert a tűzerő az tűzerő, de ebben a formában értelmetlen.A kisebb fegyver és lőszer ha 120-asról beszèlünk kissebb toronyputtonyt is feltételez ami megint tömegspórolás ami páncélzatba fordítható.
Én nekem nem magával a koncepcióval van problémám hanen a teljes piacképtelenségével.
AzBiztosan istentelen eretnekség,
Ahogy a bölcs mondá “ a f@szt” szélesebb a 130-as , mert benne van a nevében a mérte 130x850mm, pont ha tetszik ha nemA 120mm a cső átmérője nem a lőszeré.
Lásd pl .ez:
7,62×39 mm – Wikipédia
hu.wikipedia.org
Lövedékátmérő 7,92 mm
Nyakátmérő 8,60 mm
Vállátmérő 10,07 mm
Talpátmérő 11,35 mm
Peremátmérő 11,35 mm
Peremszélesség 1,50 mm
Hüvelyhossz 38,70 mm
Szerelt hossz 56,00 mm
Viszont még ha az orosz dizájn nem is alkalmazható attól még nem kell lemondani a teknőbe helyezett töltőről....Olaszok is terveztek teknős auto-töltőt a Leopárd 1 hez.....Szerintem egyszerűen a németek nem akartak teljesen új töltőt tervezni hanem azt gányolják amit évtizedek óta a hátsó zsebben tartottak az első auto-töltős Leopárd óta.Biztosan istentelen eretnekség, de torony nélküli rohamlövegnek dobozolva átépített, szarrá pancélozott Leo alvazakban minden modern műszerrel, látnám értelmét,.mert a tűzerő az tűzerő, de ebben a formában értelmetlen.
Miért akarjuk most hirtelenjébe olyanra visszafaragni az automata töltőt ami miatt kitalálták, hogy ne olyan legyen?Viszont még ha az orosz dizájn nem is alkalmazható attól még nem kell lemondani a teknőbe helyezett töltőről....Olaszok is terveztek teknős auto-töltőt a Leopárd 1 hez.....Szerintem egyszerűen a németek nem akartak teljesen új töltőt tervezni hanem azt gányolják amit évtizedek óta a hátsó zsebben tartottak az első auto-töltős Leopárd óta.
tulajdonképpen csak a 130-as problémái miatt.Miért akarjuk most hirtelenjébe olyanra visszafaragni az automata töltőt ami miatt kitalálták, hogy ne olyan legyen?
Úgy hogy nagyobb problémát csinálsz belőle ?tulajdonképpen csak a 130-as problémái miatt.
De. Második vh óta tudott, hogy a küzdőtérben elhelyezett lőszer nem jó. Ezt persze lehet faragni végtelenségig. Lehet kompromisszumokat kötni ,de a legegyszerűbb (faék) az az, hogy nem a kezelokkel együtt tároljuk.Viszont még ha az orosz dizájn nem is alkalmazható attól még nem kell lemondani a teknőbe helyezett töltőről....Olaszok is terveztek teknős auto-töltőt a Leopárd 1 hez.....Szerintem egyszerűen a németek nem akartak teljesen új töltőt tervezni hanem azt gányolják amit évtizedek óta a hátsó zsebben tartottak az első auto-töltős Leopárd óta.
úgy ahogy van, életképtelen jelenleg szerintem. Veszélyesebb mert bent robban, viszont egy páncélozott kezelői kapszulával és könnyített toronnyal,blowout panelekkel megoldható....na meg nem az a specialitásuk hogy nem könnyen robban a német lőszer találat esetén ?Úgy hogy nagyobb problémát csinálsz belőle ?
Eleve kívül egy külön leválasztott rekeszben.Mellesleg mostani elhelyezés alapján is a kezelők(parancsnok és lövész?) mögött robban ha robban.
Armatában meg a kapszula fala mögött. Ugyanúgy megérzik, nem ? A 130-as meg nem örökli a német 120-as biztonsági tulajdonságait?Eleve kívül egy külön leválasztott rekeszben.
Annak a kapszulának az a lényege, hogy a legénység mindentől elszeparáltan, a lehető legnagyobb biztonságban legyen. Szerintem biztos, hogy nem éreznének meg jobban egy lőszerrobanást, mint egy Abramsben.Armatában meg a kapszula fala mögött. Ugyanúgy megérzik, nem ? A 130-as meg nem örökli a német 120-as biztonsági tulajdonságait?
Ahogy a bölcs mondá “ a f@szt” szélesebb a 130-as , mert benne van a nevében a mérte 130x850mm, pont ha tetszik ha nem
Így van.Annak a kapszulának az a lényege, hogy a legénység mindentől elszeparáltan, a lehető legnagyobb biztonságban legyen. Szerintem biztos, hogy nem éreznének meg jobban egy lőszerrobanást, mint egy Abramsben.
Igen,és nem.Mert ez egy kicsit ennél bonyorultabb.háát akkor a fél világ egy összeszerelő üzem , még mindig