Kínai harckocsik

Mert utalnak rá a sajtójukban. Mutatnak egy új alvázat egy próbapadon. Mutatnak egy elsatírozott rajzo

Te meg azt válaszoltad, hogy "Abban az 1-2 evben amióta van még tudtommal senkinek". Nem "1-2 évben, amióta van". Mégis mit kéne ez alatt érteni.

A kijelentésem az volt, hogy ez a két harckocsi kb ugyanazt a szintet képviseli. Ami lényeges adatt az titkos (bármely hk esetében), ami meg szabadon hozzáférhető azt nem akarod tudomásúl venni.
- páncélzat titkos. Talán annyi előnye lehet a kínai hk-nak, hogy szemre vestagabb, modul rendszerű és találgathatunk a tömegből is, mivel valamivel nehezebb
- motojuk esetében, a kínai tanknak erősebb, viszont mivel a tömeg is nagyobb így a fajlagos teljesítmény lényegében azonos
- az ágyújuk mindkét esetben a T-72-ből örökölt 125 mm továbbfejlesztése a hozzá tartozó frgó lőszertározóval, és az abból eredő összes hátránnyal
- ezen kívül mindkettől ellátták a parancsnok számára panoráma irányzékkal, távirányításos nehézgéppuskával stb. stb.
De mégis, hol látsz te egetverő külömbséget?

Mond az agyú és az elektronika lényeges nyilvános adatait!

Nekem elég, ha csak a T-90MS adatait adja meg.
Természetesen csa a nyílvánosakat...

Amíg Mackensen előkeresi az adatokat, addig az összehasonlítás kedvéért segíts neki és tedd ezt az összes többi modern tank kapcsán!

Az új ágyú torkolati energiája,maximalis töltenyűri nyomása és a lövedektömeg nyilvános,innentől kezdve minden számolható.Ami az elektronikát illeti ott is rengeteg dolog nyilvános.Én ennél nem is kérek többet a kínai csodáról sem!

A videó kiválóan megmutatja,hogy egy modern kumulatív sugár mennyire nem akar szétesni még akkor sem ha nem zárt térben van.

Van olyan hogy modern kumulatív sugár? Mármint különbözik a mai a régiektől?

Amúgy ha - teszem azt - a felére csökkent a sugár ereje a távolság miatt, akkor az nem ugyanígy néz ki?

Van olyan hogy modern kumulatív sugár? Mármint különbözik a mai a régiektől?

Amúgy ha - teszem azt - a felére csökkent a sugár ereje a távolság miatt, akkor az nem ugyanígy néz ki?

Attól lesz modern,hogy nem esik szét olyan könnyen mint a kevésbé modernek.

• Tetszik
Reactions: fip7
Az új ágyú torkolati energiája,maximalis töltenyűri nyomása és a lövedektömeg nyilvános,innentől kezdve minden számolható.Ami az elektronikát illeti ott is rengeteg dolog nyilvános.Én ennél nem is kérek többet a kínai csodáról sem!

Dudi ez hülyeség , a töltet tömegével , a töltet kémiai összetevőjével , a lövedék súlyával , a lövedék alaktényezőjével , a csőben kifejtett ellenállásával nagyon sok minden érhető el ami NEM számolható alapadatokból és csak a legismertebb tényezőket említettem ! Mit nevezel maximális töltényűri nyomásnak amit megadnak -esetleg félrevezető szándékkal - vagy amit ténylegesen ki lehet hozni -ami viszont szvsz titok - ?

Dudi ez hülyeség , a töltet tömegével , a töltet kémiai összetevőjével , a lövedék súlyával , a lövedék alaktényezőjével , a csőben kifejtett ellenállásával nagyon sok minden érhető el ami NEM számolható alapadatokból és csak a legismertebb tényezőket említettem ! Mit nevezel maximális töltényűri nyomásnak amit megadnak -esetleg félrevezető szándékkal - vagy amit ténylegesen ki lehet hozni -ami viszont szvsz titok - ?

A mi szintünkön lehet számolni.Nincs értelme itt a HTKA-n olyan szamításokat feltetelezni amit teszem azt a fejlesztők képesek elvégezni.Itt modellezni lehet valamilyen pontossággal és mint itt megtanultam a pontatlan modell is jobb mint a semmilyen!

A mi szintünkön lehet számolni.Nincs értelme itt a HTKA-n olyan szamításokat feltetelezni amit teszem azt a fejlesztők képesek elvégezni.Itt modellezni lehet valamilyen pontossággal és mint itt megtanultam a pontatlan modell is jobb mint a semmilyen!
Utánanézek. Régen olvastam róluk.

A1UW0lE.jpg

Mire gondolsz?Milyen változasra?

Azt írtad, hogy ezek modern kumulatív lövedékek. Vagyis történt változás a régiekhez képest, azért hogy azok kevésbé veszítsenek az erejükből nyílt térben. Erre a változásra vagyok kíváncsi.

Azt írtad, hogy ezek modern kumulatív lövedékek. Vagyis történt változás a régiekhez képest, azért hogy azok kevésbé veszítsenek az erejükből nyílt térben. Erre a változásra vagyok kíváncsi.

A kumulatív sugár közegváltáskor és nagy térben(mint pl az Abrams tornyanak az oldala)hajlamos sugárirányban szóródni és hosszirányban szétesni.Ezekre a tuljdonságaira építenek a nem robbanó rétegelt páncelok és az előtétpáncelok is.Ha ezt a tulajdonságot sikerül csökkentened akkor a kumulatív sugár átütése megnő mert tovább megtartja az ideális alakját.

Mi a változás?Gondolom a pontosabb szimulaciókkal képesek voltak valamilyen szinten modellezni ezt az egész jelenséget és így tudtak változtatni teszem azt a kumulatív fej alakján vagy a robbanóanyagon vagy nem tudom még hogy min.

• Tetszik
Reactions: fip7 and beta
Jó lenne tudni, hogy az MS most milyen lőszert is használ? Eléggé ellentmondásosak a hírek vele kapcsolatban. A kínaiak szerintem elérték a maximumot a nyíllövedék hosszával amit, még a jalanlegi rendszer tölteni tud.

A kumulatív sugár közegváltáskor és nagy térben(mint pl az Abrams tornyanak az oldala)hajlamos sugárirányban szóródni és hosszirányban szétesni.Ezekre a tuljdonságaira építenek a nem robbanó rétegelt páncelok és az előtétpáncelok is.Ha ezt a tulajdonságot sikerül csökkentened akkor a kumulatív sugár átütése megnő mert tovább megtartja az ideális alakját.

Mi a változás?Gondolom a pontosabb szimulaciókkal képesek voltak valamilyen szinten modellezni ezt az egész jelenséget és így tudtak változtatni teszem azt a kumulatív fej alakján vagy a robbanóanyagon vagy nem tudom még hogy min.
A kumulalo anyag osszetetelevel is lehet valtozasokat elerni eme tulajdonsag javitasara vagy epp rontasara

• Tetszik
Reactions: beta