Nézd, a frissen ültetett csemetéimet védtem sátorral. Kiderül milyen eredménnyel. Jövőre lehet veszek 20m elektromos melegitő kábelt, amivel néhány fokos minuszt lehet kompenzálni. 15 gyümölcsfám van, áfonyabokraim, fanyarka, mézbogyó, füge,csemete indián banán, datolyaszilva is. Gyümölcskertem van és lesz, nem kopárgyep. De az nem állapot hogy pl a sárgabarack lényegében három-négy évenként terem. Kettőt már kiszedtem, mert annyira korai virágzásúak voltak, hogy éveken át csak 1-2 barackot szedtem róla. Valami későn virágzó fában gondolkodom, csak még nem döntöttem el hogy mi kellene.Ha egészséges és nem óriási a fa, akkor lehet hogy megérné egy custom fólia sátor vázat köré építeni és azzal védeni mert saját hibámból okulva mindig megéri új esélyt adni egy termő fának mint kivárni hogy az új telepítés megmarad e és az 5-6 év növekedési időt. Persze nem olcsó mulatság, de én kellőképpen megbántam a kivágot megyfáimat mert az új telepítéseket minden átokfajzat megtalálta és kaptak egy aszályt.