Mekkora és milyen kecó fűtésére milyen hőfokra milyen fűtési rendszerrel ! Mert azért a 2kubik elég kárcsú !Biztos tudod, hogy kb. 2m3 fa elég egy télre, legalábbis nekem. Ami kb. 2db nagyobb akácfa.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mekkora és milyen kecó fűtésére milyen hőfokra milyen fűtési rendszerrel ! Mert azért a 2kubik elég kárcsú !Biztos tudod, hogy kb. 2m3 fa elég egy télre, legalábbis nekem. Ami kb. 2db nagyobb akácfa.
Sparhelt-kemence-sparhelt.Porotherm tégla és polisztirol + dupla hőszigetelt üvegek. 120 m^2
Ahogy megyünk a melegből a hidegbe, a klímás fűtésről átváltok gázra, aztán fára. Tavasszal pedig visszafelé.
Mekkora és milyen kecó fűtésére milyen hőfokra milyen fűtési rendszerrel ! Mert azért a 2kubik elég kárcsú !
Az meg hogy? Ja, hogy nincs 50-70 cm vályog/szalmabálafalad...nekem egy füstjáratos kemence fűt az egész házban, két szintet...2x40m2.
Mármint hangoskodásukkal?Azért az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy miután a fiatal baglyok elhagyják a fészket egy ideig még gondoskodnak a lakók számára arról, hogy ne tudjanak éjjelente csak úgy egyszerűen elaludni....
de az. Tisztázzuk: a felesleges john deer ugyanolyan pazarlás, mint a felesleges ződbuzulás, de ugyanekkora népességet anno a lakosság 30+% tartott el, most 1,5Mondom! Azért mert te lehetetlennek tartod a szántás-forgatás nélküli, talajmegujító technológiát, és azt, hogy ezzel jó terméseket lehet hozni, kevesebb inputtal, attól még ez működik, nem múló ZŐD divathóbort, hanem a meg és fennmaradás lehetséges útja!
Az "idáig fejlődött" technológia felélte az erőforrásokat, az ideje lejárt!
Igen, mert a 7 millió köbméter erdőmegújulásban nincsenek benne az ágak, és az egyebek. Ja de.Igen, mert mindig is csak fatörzzsel fűtöttek... ja nem.
Amikkel világított vásár és ünnepnapokon, egyébként égett a tűz.De volt pl. olajmécses, amihez az olajat maga a helyi közösség állította elő, saját termesztéssel, és voltak olajütők, olajsajtók. De rendszeres járadék volt a tanárnak, a papnak és egyéb hivatalnokoknak is a faggyú.
Háát, valahogy ÉN nem akarom, hogy áprilisban közelharcolni keljen az utolsó kenyérért. De ha szerinted ez a jó, akkor hajrá.És valóban kell e ennyi mennyiségű élelmiszer?
Én arra gondoltam, hogy nagyobb beltartalmi értékű élelmiszerek előállításával ugyan azt viszed be a szervezetedbe kevesebb mennyiségben.Háát, valahogy ÉN nem akarom, hogy áprilisban közelharcolni keljen az utolsó kenyérért. De ha szerinted ez a jó, akkor hajrá.
Vár afrika, ott nyomhatod így.
Akusztikailag "megfelelő" környezetben pl két panelház között a folyamatosan élelemért kolduló erdei fülesbagoly fiókák hangja "egy élmény tud lenni" az ott lakók számára és bizony nagyon kitartóak ha a kajáról van szó, ráadásul, ha az egyik szülő huzamosabb ideig a fiatalok közelében tartózkodik akkor a fiatalok teljesen "megőrülnek".Mármint hangoskodásukkal?
Hát igen, nálam elment 3 m3 akác, 1-2 m3 fenyő (azaz tujatörzs) meg még gáz is. Mondjuk nem vályog a kecó zsúptetővel meg búbos kemencével és még szigetelve sincs.Mekkora és milyen kecó fűtésére milyen hőfokra milyen fűtési rendszerrel ! Mert azért a 2kubik elég kárcsú !
A zsúptető csak vágyálmom, egyelőre cserepeslemez, de tervezem lefedni náddal, a mégjobb hőszigetelés kedvéért.Hát igen, nálam elment 3 m3 akác, 1-2 m3 fenyő (azaz tujatörzs) meg még gáz is. Mondjuk nem vályog a kecó zsúptetővel meg búbos kemencével és még szigetelve sincs.
Azon túl, hogy ezeknek a problémáknak nagy része emberi szarság; de a másik szarság meg egy más téma. Mint sajnos nem túrázó, naívan teszem fel a kérdést:Ez nem csak a pénzen múlik. Kimegyek az erdőbe, a nemzeti parkba, és szemét van kihordva és szétszórva! Ez is gond, hogy ilyen állatságokat csináló emberek közt kell élni. A párizsi sátoros feketeafrikaiak szintje aki ilyet csinál. És ez egy elég drága környéken, Pilisborosjenő, Üröm környékén van, ahol a vállalható ingatlanok 100M felett kezdődnek.
Kimegyek a Duna parti mocsaras erdőbe, a kerékpárút mellé Budakalászra, és a mocsárban kerékpár hulladék van kihordva illegálisan lerakva. A kerékpárosok megmentik a bolygót... Critical Mass!!!!4!
A Dömörkapui vízeséshez kimentem, és a patak tele van szarva szó szerint, és szaros papírzsepikkel van teleszórva a vízesés környékén a meder. Nem a putris cigányok járnak, hanem a természetre vágyó középosztálybeliek.
Elmegyek a Megyer-hegyi tengerszemhez, ahova oda kellett ám építeni egy fröccsöző-csűrt, meg rengeteg murvát kiszórni parkolónak, hogy legyen turizmusfejlesztés, és a tóig a parkolótól végig van szórva a turistaösvény eldobható fröccsös műanyagpoharakkal (a fröccsöző logójával) , és szaros papírzsepikkel.
Hiába fizetnek meg, ha egy balkáni putriban kell éljek, Svájc minden hibájával együtt megértem azt akit vonzani tud. Ha raklaprúgdosonónak nevez egy nímand egy marginális magyar fórumon azért, mert igényesebb vagyok nála, és kiköltözök, nem hat meg.
Vagy csak felnőtt emberekként viselkedni, akik tartani tudják a székletüket?Ha ilyen probléma, hogy nincs hol WC-zni, mert gondolom, hogy az emberek többségének nem az a legkellemesebb székelési szokása, hogy a patakmeder mellett gubbasszon -nem lehetne felhívni az illetékesek figyelmét a problémára és egy pottyantós budit elhelyezni a közelben?
Egyrészt, ez nem csak felnőttség, hanem egészség kérdése is.Vagy csak felnőtt emberekként viselkedni, akik tartani tudják a székletüket?
Ha menni kell akkor menni kell, de meg lehet azt oldani a bokrok között is és nem szükséges mini emlékműveket "állítani" jól látható helyekre...Vagy csak felnőtt emberekként viselkedni, akik tartani tudják a székletüket?
Én már sajnos jó párszor találkoztam az út közepén (túrista ösvény) patakparton, forrás mellett, erdei pihenő padján/asztallapján az emberi anyagcsere jellegzetes halmocskáira "megkoronázva" eü papír/pzs glóriával, az emberi igénytelenség ezen a téren sem ismer határokat.Egyrészt, ez nem csak felnőttség, hanem egészség kérdése is.
De ne mondja már nekem valaki, hogy a legkényelmesebb szarási mód a patakparti dzsindzsás. Nem hiszem, hogy úgy indul el, hogy akkor gyerekek, az első pihenő a patakpart, ott mindenki szépen kiszarja magát és onnan mehetünk a fröccsözőig. Nekem nem tűnik túl életszerűnek. Lehet, én vagyok naív.
Igen, tegyünk ToiToi-okat mindenhova, sőt, betonozzuk is le az utat odáig, hogy kényelmesebben odamehessenek szétszarni és szétszemetelni a prolik.Ha ilyen probléma, hogy nincs hol WC-zni, mert gondolom, hogy az emberek többségének nem az a legkellemesebb székelési szokása, hogy a patakmeder mellett gubbasszon -nem lehetne felhívni az illetékesek figyelmét a problémára és egy pottyantós budit elhelyezni a közelben?
Neked nem életszerű. Másnak meg igen. Beül az autóba, és elhajt, hátrahagyja a szarát, őt többé nem zavarja.Egyrészt, ez nem csak felnőttség, hanem egészség kérdése is.
De ne mondja már nekem valaki, hogy a legkényelmesebb szarási mód a patakparti dzsindzsás. Nem hiszem, hogy úgy indul el, hogy akkor gyerekek, az első pihenő a patakpart, ott mindenki szépen kiszarja magát és onnan mehetünk a fröccsözőig. Nekem nem tűnik túl életszerűnek. Lehet, én vagyok naív.
Lehetni lehetne, ha nem balkáni prolik laknák az országot kb. 90+%ban. Ez az a balkániság, ami miatt épp indokolt elmenni innen a picsába akkor is, ha pénzügyileg jól is állsz, mert ha a "walled garden" jó környékedről kilépsz, ezzel a rohadással találkozol, ami bizony a fejekből sugárzik ki.A fröccsöző esetében -ha már annyira kellett oda- nincs egy természetőr, egy közterületes, mittudom én mi, ami a száramzási helyét egyértelműen bizonyítható fröccsözőt megbűntetné? Itt is lehet, hogy plusz két kuka és azok napi ürítése egyébként is sokat segítene -ha már valakinek sajnos ennyi fér bele, hogy alkoholizálni menjen a természetbe.
Én járok túrázni, állandó poén hogy nem kell térkép hogy közeledünk-e a következő faluhoz, hiszen amikor az ösvény kezd átalakulni a fürdőszoba bontás/ tetőcsere anyagából kialakított útburkolathoz akkor már közel van a falu.Igen, tegyünk ToiToi-okat mindenhova, sőt, betonozzuk is le az utat odáig, hogy kényelmesebben odamehessenek szétszarni és szétszemetelni a prolik.
Neked nem életszerű. Másnak meg igen. Beül az autóba, és elhajt, hátrahagyja a szarát, őt többé nem zavarja.
Vannak akiknek a kézmosás is buziság, mint megtudtam, ezek után semmi nem lep meg, ha a fórum kicsit is reprezentatív hazánk lakosságára, akkor nyilvánvalóan nagyok a gondok.
Amúgy volt kint ott 2 toitoi a Megyerhegynél, meg egy lezárt (szezonon kívül) kőből épült mosdó is. Mégis a parkolóba a murvára kellett szarnia valakinek, ehhoz képest már a turistaösvény sem lepett meg. Oké, ez Kelet-Magyarországon történt, Borsodban, a borsodiakkal már amúgy is összezörrentem, mert azt állítottam, nem akarom bántani őket, de látszik, miért filléresek az ingatlanok arra.
Amúgy meg megbüntetni egy helyi prominens nagybirtokos vállalkozót... persze. Ebben az országban. Eleve miért őt büntetnéd, hisz ő megtett mindent, a vendégei a surmók. A magyar nép.
a) ne hagyj nyomot, ha erdőbe mégy.
b) fogsz egy botot, kiásol egy kis gödröt, belerakod a kimenetet, és betemeted. Mindezt nem az úton, nem a látványosságnál, stb.
c) Orbán Ráchel eldobott pelenkája szerinted okés? Szerintem nagyon gáz volt az is.
Lehetni lehetne, ha nem balkáni prolik laknák az országot kb. 90+%ban. Ez az a balkániság, ami miatt épp indokolt elmenni innen a picsába akkor is, ha pénzügyileg jól is állsz, mert ha a "walled garden" jó környékedről kilépsz, ezzel a rohadással találkozol, ami bizony a fejekből sugárzik ki.
Mindig mentegetni kell a degenerált férgeket, nincs felelősség, más a hibás, az állam miért nem rakott oda neki egy budit, stb... Ezért kell elmenni a picsába ebből az országból, mert ilyenek az emberek fejben. Nem opció a szemetet nem szétszórni, mert szemeteskuka kellene a turistaösvényre, és napi 2x kéne üríteni.