Szomorú ez, mert nagyon sok minden elveszik az állattenyésztéssel, kezdve az abból 'élő' madarak, állatok, rovarokAusztriában is áltánosságban csökken (sertésé kicsit nő). Ott is ugyan az a folyamat megy, mint nálunk, csak máshonnan, más történelmi eseményeken át élik meg.
Mélyponton a szarvasmarha-állomány Ausztriában - Agrofórum Online
Miután Ausztriában a szarvasmarhák száma 2019-ben olyan alacsony szintre csökkent, amilyen alacsonyan a második világháború óta nem járt, a gazdák 2020-ban újabb csökkenést regisztráltak.agroforum.hu
Röviden ezt gondolom:
- Már Burgenlandban -ami csak dombos a többi részhez képest- is azt mondta akinél voltam, hogy ötször kaszál egy évben. Itthon meg lucernát kaszálhatsz 4-5 alkalommal, ha jó az idő, de annak már több költsége van és a területed egy részét tudod bevetni vele.
- Sokat segít, hogy nem kell generációról generációra a gazdaságot újraépíteni. Ugyan úgy meg van a nagypapa traktorja, épületei, szénatárolói, a modern technika mellett. Tehát tud(ott) egyszerre kevesebb fejlesztéssel és beruházással is termelni.
- Valószínűleg jobb hitel és támogatási konstrukcióik vannak.
- Egy-egy gazdaság általában komplex és nem egy termékre, egy kultúrára áll rá. (Legalábbis nekem ez jött le.)
- KEvésbé népszerű véleményem, hogy itthon kényelemből nem tartanak sokan állatot -szerintem. (Meg sokan munka mellett termelnek és már úgy túl nagy erőbefektetés az állattartás.)
meg hát a hagyományok, tájspecifikus fajták stb stb :/