Te még hiszel a "publikálok tehát vagyok" paradigmában?
mindenesetre, ha proffnak akarom magamat mondani, ne legyen kevesebb a publikációm száma, mint egy oldal a pubmeden.
Nézd, alapvetően baromira nem tud érdekelni, hogy kinek mi a végzettsége. Nagyon sok olyan barátom van, aki ad abszurdum "csak" szakközepet végzett, de haveri körben olyan is van, aki "csak" szakmunkás, mégis adok a véleményükre nagyon nagyon sok dologban, és a baráti körömet bármilyen, ismétlem bármilyen "értelmiséginek" hazudott társaságban be tudnám mutatni, mint művelt embereket, mert azok.
Olvastam sok mindent, pl a bükki füvesember könyveit, noha tudom, hogy nem bükki, és nem füvesember. De ezt igazából ő sem tagadta soha, az előszóban leírta, hogy a könyve nem helyettesíti az orvosi ellátást, az orvossal konzultáljunk, hogy milyen gyógyteákat igyunk, és amúgy is, a tudás amit összegyűjtött hasznos, és igaz, de éppen ezért ésszel élj vele. Szeretem a könyveit, bár a tudományos ortodoxia zord poroszlóinak egy része hevesen támadta. De az láthatóan csak és kizárólag irigység volt, már csak azért is, mert a gyógynövényes szakma teljesen elismerte az öreget, olyannyira, hogy Mihalik Erzsébet Gyógynövények Gyógyhatások biológia szabadon választható egyetemi kurzusának az egyik ajánlott irodalma volt. Más területeken is bőven van, hogy magasról nem érdekel, hogy kinek milyen publikációs listája, végzettsége, vagy tudományos fokozata van. A közös ezekben szinte minden esetben az, hogy nem a tudományos fokozatára hivatkozik, hanem forrásokra, kutatásokra, és úgy általában mindenre, ami leellenőrizhető.
Na most az általad idézett "professzor" viszont kihangsúlyozza, hogy ő aztán a proffok proffja. Csak nem az. A monsi egyetemen, és azért azt se mondanám a világ csúcsának, adjunktusig vitte, az, igaz, hogy közben a méltán világhírű zairei egyetemen valóban egyetemi tanár lett. Hááát, ez már a nyíregyházi fősuli esetében is azt jelentené, hogy egy SZTE, ELTE, DE, PTE, BME tanársegédség is csak szódával lenne meg. Szóval innentől kérlek hagyjuk egymást ezzel békén. Egy kókler, aki jól marketingeli magát, és a hívei elhitték, hogy jaj hát proff csak senki sem lehet próféta a saját hazájában. De a belgáknál persze... A francokat. Professzor ott lett, ahol a kasza 2000 évet ugraszt előre a mezőgazdasági technolóiákban. De ott a BAZ megyei cigány általánosiskolát konstans 2-essel elvégző cigány is minimum phd-t szerezne.