T
Törölt tag 4082
Guest
Ez igaz, de az a kivétel, ami a szabályt erősítiNem feltétlenül, a Tisza-tó szép vezeklés az élővilág fele a Tisza "nyomvonalának" szabályozásáért. Mint erőmű, tényleg jelentéktelen.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez igaz, de az a kivétel, ami a szabályt erősítiNem feltétlenül, a Tisza-tó szép vezeklés az élővilág fele a Tisza "nyomvonalának" szabályozásáért. Mint erőmű, tényleg jelentéktelen.
Áram a semmiből hogyan csinál vizet?
A dunai vízlécső már elúszott.
Erre azért nem kellett volna közel-keleti példa. Itthon is nagyon elterjedt a csepegtető öntözés.Izraeli csepegtető öntözés:
Lényegében zárt hidroponikus rendszer:
A gépesítés alapvetően a gabona/kukorica vonalat érinti. És nem hiszem, hogy belátható időn belül elfogynának a fosszilis erőforrások.
Előbb sivatagosodik el Magyarország, minthogy elfogyna az olaj. A fenti módszerek tökéletes megoldások már ma. Áram kell hozzájuk azt jónapot.
A dunára is kerül majd vízlépcső, ahogy felismerjük, hogy gond van.
Magyarországon nem fog elfogyni a víz. Jelenleg orba-szájba pazaroljuk. Negyed ekkora fogyasztást is tudnánk tartani ha érdekelne minket a takarékosság.
Erre azért nem kellett volna közel-keleti példa. Itthon is nagyon elterjedt a csepegtető öntözés.
Téves!Hosszútávon CSAK az esővizet (lenne) jó fogyasztani! Ahogy lejön a tetőről, már jobb minőség, mint a csapi, bóti vizek. RO szűrővel meg minden igényt és fóbiát ki lehet elégíteni! (Én még azbeszt paláról gyűjtött vizet is ittam hosszú időn keresztül, és még mindig élek! Igen a vízönellátás -is- szinte forradalmi tett, kivonod magad a profit szerző láncolatból,...se profit, se gdp. De ha élni akarunk, akkor muszály leválni a "hálózatokról".
A Tisza-tó feltöltődése nagyon gyors, bár lassabb mint amit az építésekor gondoltak, akkor a szovjet tervezők azt állították hogy ha nem lesz 2. ütem akkor 30 év és vége, megtelik iszappal az egész. Második ütem nem lett, szerencsére. (nem volt pénz a gátakra, akkor most az egész tóban lenne plusz hat méter víz) Nem lett igazuk, de a feltöltődés határozottan mérhető, eddig egy nagy kotrás volt, akkor iszapszigeteket csinált a vállalkozó, de mostanra azt jobbára szétmosta a víz. Az iszapot nem nagyon lehet hova tenni nagy mennyiségben, ezzel a Balatonon is küzdés van.Nem feltétlenül, a Tisza-tó szép vezeklés az élővilág fele a Tisza "nyomvonalának" szabályozásáért. Mint erőmű, tényleg jelentéktelen.
Mi lenne, ha nem állítanál elő szennyvizet, azaz nem sz...nál a világ második legdrágább, kristálytiszta ivóvizébe??...
Amúgy a szenyvízből is lehet ivóvízet csinálni csak drága.
De ugye én alapvetően a vízfogyasztás ésszerűsítéséről beszéltem, erre hoztam példákat fentebb.
Csepegtető öntözés, hidrophónia, szürke víz rendszerek, kád helyet zuhanyzó, piszoár az angol WC mellé, stb....
A vízfogyasztás ésszerűsítése természetesen jó gondolat, csak nem úgy ahogy képzeled!
Az angol wc helyett alomszék máris 25-30%-al csökkenti a vízfogyasztásod, és eltűnik minden probléma amit a szennyvíz keletkezése okoz!
A szürkevizet meg egyszerűen ki kell engedni a talajra, és a talajÉLET megoldja! Igen, a hormon és antibiotikum gyógyszermaradványokat is, a mosószereket, szappanokat, stb. is! Semmilyen macerálás nem kell, így visszakerül a talajba az onnan elvett sok víz.
A hidropóniát meg hagyjuk.
Miért is? Csak akarat kérdése az egész!
Téves!
Minden évben van olyan cég aki kitalálja a "nagy" ötletet hogy tetővizet fog árulni. Ezek felkeresnek egy labort a vízmintájukkal, mert hát azért ahhoz hogy árulhassák be kell vizsgálni, és jön a meglepetés: kibaszott szennyezett! Nagyon kibaszottul elbaszva szennyezett!
Nem véletlen alakutak ki úgy ezek a rendszerek, ahogy kialakultak...
Milyen profit szerző láncolatról beszélsz amúgy, ezt kurvára nem értem. Mert vannak országok ahol a víztermelés nagy üzlet lehet, de nem nálunk. Itt kb fillérekért kapsz vizet, sokat csak akkor kell sokat fizetni ha van medencéd, nagy kerted, napi háromszor kádban fűtesz. A kertet locsold esővízzel, de ne idd meg. (nyilván ha nincsen más, akkor idd meg)
Ahogy a tetőről lejön már jobb víz mint ami a csapból jön. Szűrés ülepítés után, esetleg RO szűrő után már meg nem mondod, hogy az esővíz!Az meg hogy nem haltál meg a tetővíz fogyasztástól semmit nem jelent. Tizmilliók dohányoznak évtizedekig és nem halnak meg tőle. Akkor a dohányzás nem ártalmas?!
Az ha Wc-t a zuhanyzóvízzel húzzuk le oké, vagy ha esővízzel az is oké, de tényleg, a Műegyetem minden évben vizsgálja a tetővízeket, tele van szennyezéssel, ne propagáljuk a hülyeséget. Az nem ivóvíz.
Te értelmes vagy ne légy légyszi hülye ! A tetőkön minden szar ami a levegőben van megtapad , az esőfelhők a Szahara homokját is eltudják hozni -piros hó pl- így bármilyen légköri szennyező anyagot ! Én gyűjtöm az esővizet 1000 l tartályba tudod te mennyi retek van az alján ? Gyakorlatilag 1-2 havonta mosni kell a tartályt , hogy ne legyen mocsárszagú ! És te ebből innál ? Hát tedd vazze de én inkább iszom azt a szar Bükki csapvizet !Mutatnál hiteles, független labor eredményeket?
Én nem vagyok biológus sem kémikus, de ezt nehezemre esik elhinni...Ahogy a tetőről lejön már jobb víz mint ami a csapból jön.
Mert felfele végig van már lépcsőzve a Duna,és nincs hordaléka (kellő mennyiségben).Egyre jobban vágódik be a meder,és ettől szárad ki az Alfőld (lejebb húzódik a talajvizszint)Minek?
Atomerőmű, és gázos menetrendtartók. Probléma a legkisebb környezeti terheléssel megoldva.
Tiszára lehet duzzasztani, és szintén atomerőművet építeni.
A síkvidéki vízerőműveket az egyháznak be kellene vennie az égbekiáltó bűnök közé.
Na, én befejezem lassan, nem keresek laboreredményt, nekem ezt a szakmérnöki képzésen mondták, tanították, Vízkémia-hidrobiológia valamint Közegészségügyi alapismeretek, Vízminőség-szabályozás tantárgyakból.Mutatnál hiteles, független labor eredményeket?
A világ második legdrágább vizét pazarlod. Az első Belgium.
Ahogy a tetőről lejön már jobb víz mint ami a csapból jön. Szűrés ülepítés után, esetleg RO szűrő után már meg nem mondod, hogy az esővíz!
Az állatok, ha tehetik mindig először az esővizet isszák, akár a pocsolyából is.
Konkrétan House MD rész is volt, ahol a drogot termelő rendőr vizébe beleszartak a galambok...Igen, szándékos vagy véletlen lenyelésével. A csapadékvíz mikrobiológiai kockázata (pl. állati ürülék bemosódása a tetőről
+ Az intézetünkben szakvéleményezésre kerülő, és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által engedélyezett házi víztisztító kisberendezések egyike sem rendelkezik jelenleg csapadékvíz tisztítására vonatkozó alkalmazási engedéllyel
Ha tényleg ő tette.VÉGRE! nem hittem volna, teljes vagyonelkobzást néki
Megvan a szigetszentmiklósi olajszennyezés gyanúsítottja
A tavaly év végén elhíresült bűncselekményről a rendőrség videóinterjúban számol be.index.hu
És utána fizet majd pár száz ezer forintot, oszt jónapot!Ha tényleg ő tette.
Előbb még rá kell bizonyítani.
Semmi baj nem lenne vele, ha a Kossuth téren nyaknál fogva történne.És utána fizet majd pár száz ezer forintot, oszt jónapot!
Vagyis nem, gondolom felfüggesztett lesz:
Természetkárosítás Btk. 242.
242. § (1) Aki a) fokozottan védett élő szervezet egyedét, b) védett élő szervezet vagy az Európai Unióban természetvédelmi szempontból jelentős növény- vagy állatfaj egyedeit, feltéve, hogy azok külön jogszabályban meghatározott, pénzben kifejezett értékének együttes összege eléri a fokozottan...vidakovics.hu
És? Miért ne lehetne neki?Viszont van neki egy hasonló árú MacBook-ja is, pedig sem fotót, sem videót, sem 3d grafikát nem szerkeszt. És nem tartozik a felső 10k-hoz.
Facebook? Az az a valami ami ki van tiltva a mobiomról.