W
Wilson
Guest
Oroszország egy sólyom zsákmánynak nézte a drónt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Természetesen a fentiek mellett lennie kéne egy állami kárpótlási alapnak, amiből ki lehetne fizetni a károsult gazdákat, ha bebizonyosodik, hogy tényleg egy védett faj okozta a károkat.
Tetszik vagy sem, de mindig az adófizetők állják a számlát. Szerintem jobb helyen lenne itt a közpénz, mint ha mondjuk az ország első emberének hobbijaira költenénk el..... és ennek az állami kárpótlásnak az anyagi forrása miből lenne? Vagy én is fizessek azért a lehetőségért hogy néhány sötétzöldnek agymenése lehessen?
Tetszik vagy sem, de mindig az adófizetők állják a számlát.
Szerintem jobb helyen lenne itt a közpénz, mint ha mondjuk az ország első emberének hobbijaira költenénk el...
Egy össztársadalmat érintő kérdésben mégis kinek kéne állnia a cechet?Ezt népiesen úgy hívják: más faszával verni a csalánt.
Szép (ugyannakkor könnyen lehet, totál értelmetlen) gondolatokat ráerőltetni a valóságra, tetemes munkát és költséget okozni annak, akit valóban érint, majd amikor oda kerül a kérdés, hogy na de ezt mégis ki fizeti, az a válasz, hogy ja, én ugyan nem, majd a társadalom.
Lehet, hogy szerinted nyugodtan küldhetünk fajokat pusztulásba. Elfogadom. De hadd ne legyen muszáj egyetértenem. Annyi csodálatos példát látok itthon a természetvédelem területén, ahol véleményem szerint nagyon is jó helyen van minden egyes forint. Én veled ellentétben nem lenézem, hanem megbecsülöm azokat az embereket, akik hivatás szerűen tesznek a környezetünk és úgy általában az ökoszisztéma megőrzéséért. De hát nem vagyunk egyformák...Én elhiszem, hogy a zöldek szerint a zöldek nél lenne a legjobb helye minden pénznek.
Még szerencse, hogy a stadionépítés létfontosságú, elvégre a falábú focisták aztán tényleg társadalmilag fontos munkát végeznek.Elvégre valamiből élniük kell, hiszen jellemzően az ég vilàgon semmilyen társadalmilag hasznos munkát nem végeznek.
Vaaagy, elolvasod Gerald Durell a Hahagáj című könyvét, és ráébredsz belőle arra, hogy mi az a biodiverzitás, és miért fontos... és ennek az állami kárpótlásnak az anyagi forrása miből lenne? Vagy én is fizessek azért a lehetőségért hogy néhány sötétzöldnek agymenése lehessen?
Ez maga vicc ! Össztársadalmi kérdés ? Ne légy naiv ! Sokkal többet tudok mint amit le merek írni de hidd el senkit se kérdeztek meg , hogy akarod e vagy , hogy szerinted szükséges ? A sötétződek a fotel/panel "környezetvédőkkel egy rég elmúlt -általuk sose ismert és tapasztalt - világot ideologizálnak a biodiverzitás mögé bújva ! De ez sajnos csak a pénzről szól az Ő pénzükről és telibexarják a következményeket ! Egy mm-rel se jobbak mint az lmbtq lobbi csak szervezettebbek és jól álcázottak !Egy össztársadalmat érintő kérdésben mégis kinek kéne állnia a cechet?
Lehet, hogy szerinted nyugodtan küldhetünk fajokat pusztulásba. Elfogadom. De hadd ne legyen muszáj egyetértenem. Annyi csodálatos példát látok itthon a természetvédelem területén, ahol véleményem szerint nagyon is jó helyen van minden egyes forint. Én veled ellentétben nem lenézem, hanem megbecsülöm azokat az embereket, akik hivatás szerűen tesznek a környezetünk és úgy általában az ökoszisztéma megőrzéséért. De hát nem vagyunk egyformák...
A stadion mindig is érték lesz ! Egy idióták által elképzelt mindenki más számára élhetetlen ökoszisztéma viszont büntetés ! A focistákról én is hasonló képen vélekedek !Még szerencse, hogy a stadionépítés létfontosságú, elvégre a falábú focisták aztán tényleg társadalmilag fontos munkát végeznek.
Örülök, hogy Sir Davidet, Gerall Durellt, vagy éppen Soó Rezsőt, JNP-t vagy egy Kitaibellt simán leidiótázol...Egy idióták által elképzelt
A Gerald Durell féléket ne hasonlítsd a sötétződekhez ez ők is kikérnék magukat ! Tudod amikor nagy tudású elismert és részemről nagyra tartott professzorokkal , tudósokkal beszélgetek / levelezek -mert bármily bunkónak is tartanak is itt páran ez heti színtű - és egyenrangúnak tartanak magukkal ebben a témában akkor érzek magamban annyit , hogy leírjam ásd magad jobban bele a valódi és a mesterségesen erőltetett biodiverzitás közötti különbségbe ! Ha megleled és megérted a lényegét akkor rájössz , hogy rossz irányba nézel !Vaaagy, elolvasod Gerald Durell a Hahagáj című könyvét, és ráébredsz belőle arra, hogy mi az a biodiverzitás, és miért fontos.
De mert úgyse fogod:
Egy kitalált szigeten él egy Hahagáj nevű faj, aminek az új haditengerészeti támaszpont miatt sajnos pusztulnia kéne. De nem nagy ár a támaszpontért. Vagy igen? Ja hogy amúgy a sziget fő kiviteli cikkének számító gyümölcsöt is bukják ha kihal. Hogy hogyan? Érdemes elolvasni...
Szerintem csak fordítva ülsz a lovon aranyapám !Örülök, hogy Sir Davidet, Gerall Durellt, vagy éppen Soó Rezsőt, JNP-t vagy egy Kitaibellt simán leidiótázol...
Parlagi sas LIFE PROGRAM, kerecsensólyom LIFE, túzokvédelmi programok, rákosi vipera LIFE... szerintem sikeresek (voltak).