Sok mindent nem értek és ennek már máshol is hangot adtam. Van gáz, évekre/évtizedre lekötve, most azért mégsincs úgy néz ki, de ami van, az olyan áron lesz, hogy ihaj. Világpiaci, amire hivatkoznak csak nem tudom nekünk ahhoz jelenleg mi közünk is van többéves szerződésekkel de ok.
Aztán most itt van ez, holott még igazából el sem kezdődött semmi (nyilván a kormányzat többet tud mint én), de már semmi nem számít semmi és a lehetőség ott van a tarvágásra. Nem érdekel, mit hogy gondoltak, ha van bármiféle határ, egyértelműen meg kell fogalmazni, a jogszabály alkotásnak erről kellene szólnia. Másrészről, senki nem mondta, hogy ez a hazai igények miatt lesz kizárólag, le merném fogadni, megy ez külföldre is nyugodtan, úgy is üres a kassza láthatólag.
Korábban beszéltetek a kutakról meg a talajvízek kezeléséről. Igen, valahogy a mai embernek olyan példát mutattak mindig is, hogy neki minden jár, ami nincs meg szerezze meg, mert ő számít. Így valahogy számomra természetes, hogy akad olyan gazda, aki gátlás nélkül addig szivattyúzza a vizet, amíg van. De aggódunk azért, hogy a csapadékvíz ne szivárogjon le mérgezve a vízrendszereket de a hosszú évek óta tartó vegyszeres kezelés meg műtrágyázás miatt nem aggódott senki? Ja meg a háztartásoknál legyen bejegyezve minden kút de kérdezem én, ameddig a sz@ros kólával meg a többi pancsolt cukros sz@rral nincs gond, akkor ezzel miért is van? Egy multinak vagy akár hazai kellően tőkés cégnek oda lehet adni olyan területeket, ahonnan a vízkészlet pazarlása folyik? S nyilván nem gyér készlettel rendelkező területekről van szó. Visszatérve, ekézzük a gazdát, mert kiszáradt a patak/csatorna de a pacsmagolt bóvli löttyök valahogy senkit nem zavarnak.
A vizekről meg nekem egy példa jut eszembe. Após mesélte, hogy a falu határában futó pataknál horgásztak gyerekként, egészséges, normális hozamú víz volt amiben volt bőven hal. Most már semmi nincs, csak egyesek szennyvízelvezetője. Ennyit a modern világról meg az okoskodásról.