Népszavazáson utasították el az olajkitermelést az Amazonas mentén
Az ecuadori referendum óriási vereség az államfő számára.
hvg.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A falig és túl, az "ingatlanfejlesztések" teljes felszámolásáig! A kivágott fák és felmurvázott területek vissza fásítása, bokrosításáig, a lecsapolt terület visszamocsarasításig. Kiirtották mára a békákat 10 teljesen. Van viszont új teniszpálya, meg antracit színű ház, murvás udvarral és légkondival, mert nem lehet ebben a kurva melegben megmaradni. Sőt, már ukránok is vannak bőven, ha már védett fajok...Ha például korábbi lakhelyemet tekintem (Békásmegyer), az egy komoly pocsolyás ökoszisztéma volt, most pedig több, mint 30000 ember lakik ott. Ott meddig kéne elmenni a visszaállítással?
Lófaszt, a piaci szemlélet már eleget vett el, nincs hova hátrálni tovább! Kimegyek a természetvédelni védettségű erdőbe, és a piaci hasznosítók által szétdobált láncfűrész 2T olajos flakonok és kőbányaisörös kétliteres műanyag flakonok meg hell energiaitalos flakonok kerülgethetem...Igen erre céloztam a kanál vízzel @ogretankHU piaci szemléletű nézeteit kellene jótékonyan keverni a tiéddel a megfelelő mértékig és ott jöhetne ki egy működő rendszer a dologból.
Fasza, csak a másik végén a Pünkösdfürdőnek az ingatlanfejlesztők felmurváztak-salakoztak mindent, hogy parkoló és teniszpálya legyen, illetve kocsma az egykori templom romjában a teniszező teslás aranyifjaknak. Szentendre és Békás közt kimégy a mocsárba, és a környezetvédő kerékpárosok(at kiszolgáló cégek?) a használt abroncsokat tízesével dobják le kicsit bentebb a kerékpárúttól! A motorcsónakozó jetskiző kretének meg a csónakparkolójuk hektárnyi murvája is nagyon szép, ahogy Kalászon a gyógynövény-kutató mellé/helyére tervezett filmstúdió is biztos jót fog tenni majd a biodiverzitásnak...A fenntarthatóság már édeskevés, vissza kell vadítani városainkat
Az óbudai Pünkösdfürdői Park vagy az Örs vezér téri IKEA zöldtetőjének példáján látjuk, hogy a városok visszavadítása nemcsak reális, de szükséges lépés is ahhoz, hogy ne süljünk meg a betondzsungelben.qubit.hu
Mit tervezel csinálni azokkal, akik ott laknak most?A falig és túl, az "ingatlanfejlesztések" teljes felszámolásáig! A kivágott fák és felmurvázott területek vissza fásítása, bokrosításáig, a lecsapolt terület visszamocsarasításig. Kiirtották mára a békákat 10 teljesen. Van viszont új teniszpálya, meg antracit színű ház, murvás udvarral és légkondival, mert nem lehet ebben a kurva melegben megmaradni. Sőt, már ukránok is vannak bőven, ha már védett fajok...
Lófaszt, a piaci szemlélet már eleget vett el, nincs hova hátrálni tovább! Kimegyek a természetvédelni védettségű erdőbe, és a piaci hasznosítók által szétdobált láncfűrész 2T olajos flakonok és kőbányaisörös kétliteres műanyag flakonok meg hell energiaitalos flakonok kerülgethetem...
Fasza, csak a másik végén a Pünkösdfürdőnek az ingatlanfejlesztők felmurváztak-salakoztak mindent, hogy parkoló és teniszpálya legyen, illetve kocsma az egykori templom romjában a teniszező teslás aranyifjaknak. Szentendre és Békás közt kimégy a mocsárba, és a környezetvédő kerékpárosok(at kiszolgáló cégek?) a használt abroncsokat tízesével dobják le kicsit bentebb a kerékpárúttól! A motorcsónakozó jetskiző kretének meg a csónakparkolójuk hektárnyi murvája is nagyon szép, ahogy Kalászon a gyógynövény-kutató mellé/helyére tervezett filmstúdió is biztos jót fog tenni majd a biodiverzitásnak...
Kezdésnek az is menő lenne, ha a vadbarmokat, akik az ártérbe építkeztek,Mit tervezel csinálni azokkal, akik ott laknak most?
És te hol élsz egy fűkunyhóban egy rét szélén ? Mert ha nem akkor borzasztó álszent amit leírtál ! Ha szarkazmus akart lenni az meg nem jött át !A falig és túl, az "ingatlanfejlesztések" teljes felszámolásáig! A kivágott fák és felmurvázott területek vissza fásítása, bokrosításáig, a lecsapolt terület visszamocsarasításig. Kiirtották mára a békákat 10 teljesen. Van viszont új teniszpálya, meg antracit színű ház, murvás udvarral és légkondival, mert nem lehet ebben a kurva melegben megmaradni. Sőt, már ukránok is vannak bőven, ha már védett fajok...
Lófaszt, a piaci szemlélet már eleget vett el, nincs hova hátrálni tovább! Kimegyek a természetvédelni védettségű erdőbe, és a piaci hasznosítók által szétdobált láncfűrész 2T olajos flakonok és kőbányaisörös kétliteres műanyag flakonok meg hell energiaitalos flakonok kerülgethetem...
Fasza, csak a másik végén a Pünkösdfürdőnek az ingatlanfejlesztők felmurváztak-salakoztak mindent, hogy parkoló és teniszpálya legyen, illetve kocsma az egykori templom romjában a teniszező teslás aranyifjaknak. Szentendre és Békás közt kimégy a mocsárba, és a környezetvédő kerékpárosok(at kiszolgáló cégek?) a használt abroncsokat tízesével dobják le kicsit bentebb a kerékpárúttól! A motorcsónakozó jetskiző kretének meg a csónakparkolójuk hektárnyi murvája is nagyon szép, ahogy Kalászon a gyógynövény-kutató mellé/helyére tervezett filmstúdió is biztos jót fog tenni majd a biodiverzitásnak...
Ezzel hihetetlen módon de egyet értek!Kezdésnek az is menő lenne, ha a vadbarmokat, akik az ártérbe építkeztek,
/a várható problémák teljes tudatában -aztán ugatnak, hogy ilyen gátat, olyan gátat stb/ eltakarítanák a fenébe.
Sokan laknak a teniszpályán... Egyébiránt leszarom azokat akik pl. kivágtak minden fát a telkülön, a gyepet (az is problémás) felszórták murvával, a házat szürkére festették, a cserepet fekete lemezre cserélték, kibasztak egy nagy levegő-víz légkondi külső egységet a kertbe, meg két dézsás pálmát... hogy egy reprezentatív példát hozzak a környék ingatlanfejlesztéseiből.Mit tervezel csinálni azokkal, akik ott laknak most?
Én is, és saját költségen a bontást.Ezzel hihetetlen módon de egyet értek!
Hát ezen én is meglepődtem, nem csak TeEzzel hihetetlen módon de egyet értek!
Gondold el te egyedül szarod le őket ők meg sok ezren téged ! Ki lesz jobban leszarva ?Sokan laknak a teniszpályán... Egyébiránt leszarom azokat akik pl. kivágtak minden fát a telkülön, a gyepet (az is problémás) felszórták murvával, a házat szürkére festették, a cserepet fekete lemezre cserélték, kibasztak egy nagy levegő-víz légkondi külső egységet a kertbe, meg két dézsás pálmát... hogy egy reprezentatív példát hozzak a környék ingatlanfejlesztéseiből.
Leszarom őket, nekem a békák többet érnek mint ők. Cry me a river.
Ok, hát a panelházakban lakók?Sokan laknak a teniszpályán... Egyébiránt leszarom azokat akik pl. kivágtak minden fát a telkülön, a gyepet (az is problémás) felszórták murvával, a házat szürkére festették, a cserepet fekete lemezre cserélték, kibasztak egy nagy levegő-víz légkondi külső egységet a kertbe, meg két dézsás pálmát... hogy egy reprezentatív példát hozzak a környék ingatlanfejlesztéseiből.
Leszarom őket, nekem a békák többet érnek mint ők. Cry me a river.
A panelházak mellett több természet volt/van mint amit a sok új lakópark és üdülő csinált. Kisebb ökológiai lábnyoma van és kisebb természetbolygatással jár, mert kompaktabb, elfér a mocsár. Azoknak csak a kutyáit lőném le, ha a gazda nem takarítja fel a piszkot utána és nem pórázon vezeti a kibaszott rotweillerét, ami kurvára kell ám a panelházba.Ok, hát a panelházakban lakók?
Az árterek hasznosítására írtam egy tanulmányt vagy 15 éve ! Rendezetten és célorientáltan annyi faanyagot és biomasszát lehetne termeszteni és termelni , hogy a hazai biomassza erőművi termelést az energia mixben fellehetne vinni 25%ra ha bevonnánk az agráriumot és az állami erdészeteket akkor meg a teljes földgázt ki lehetne vàltani ! Süket fülekre talált mert az első 8-10 évet meg kellett volna finanszírozni ! Az élővilág is jobban érezte volna magát és a szemét is kevesebb lett volna .Hát ezen én is meglepődtem, nem csak Te
Amúgy sztem segítene ha konkretizálnád, hogy pontosan melyik területre gondolsz ?A panelházak mellett több természet volt/van mint amit a sok új lakópark és üdülő csinált. Kisebb ökológiai lábnyoma van és kisebb természetbolygatással jár, mert kompaktabb, elfér a mocsár. Azoknak csak a kutyáit lőném le, ha a gazda nem takarítja fel a piszkot utána és nem pórázon vezeti a kibaszott rotweillerét, ami kurvára kell ám a panelházba.
Plusz a parkolást fizetőssé tenném az egész környéken. Ófaluban az utcán parkolásért durván büntetnék, kis utcákban nem lehet elférni a ház előtt parkoló autóhalmoktól.
Azt te csak hiszed, lövő. De nagyon megmondtad, jól tolod csoki! kapsz egy internet pontot!Gondold el te egyedül szarod le őket ők meg sok ezren téged ! Ki lesz jobban leszarva ?
Miért kellene mindenképp valahogy hasznosítani?Az árterek hasznosítására írtam egy tanulmányt vagy 15 éve ! Rendezetten és célorientáltan annyi faanyagot és biomasszát lehetne termeszteni és termelni , hogy a hazai biomassza erőművi termelést az energia mixben fellehetne vinni 25%ra ha bevonnánk az agráriumot és az állami erdészeteket akkor meg a teljes földgázt ki lehetne vàltani ! Süket fülekre talált mert az első 8-10 évet meg kellett volna finanszírozni ! Az élővilág is jobban érezte volna magát és a szemét is kevesebb lett volna .
Jajj mit csináltán az ottlakókkal!?!?!?!?!? Nagyon leszarnak ám ők téged, egyedül vagy, LALI! (nevetősfej)Kezdésnek az is menő lenne, ha a vadbarmokat, akik az ártérbe építkeztek,
/a várható problémák teljes tudatában -aztán ugatnak, hogy ilyen gátat, olyan gátat stb/ eltakarítanák a fenébe.
Azt nem mondtam, hogy mindent és minden áron . De ott a környezet közeli energia növény gazdálkodás könnyen megoldható lenne és nem lennénk ennyire kiszolgáltatva az energia piacnak !Miért kellene mindenképp valahogy hasznosítani?
Így van olyan hangulata, amit szeretnek az emberek, máshol már nem nagyon van Bp-en bolygatatlan ártér.
Kopaszit is elb@szták.
Ja várjámá' én asszem megint félreértettem A Rómairól és környékéről magyaráztam.Azt nem mondtam, hogy mindent és minden áron . De ott a környezet közeli energia növény gazdálkodás könnyen megoldható lenne és nem lennénk ennyire kiszolgáltatva az energia piacnak !
Azt te csak hiszed, lövő. De nagyon megmondtad, jól tolod csoki! kapsz egy internet pontot!