Ez a fajta idiotizmus vezet oda, hogy a polgár sz@rik a szabályokra. Tessen kérem normálisan szervezni azt a forgalmat, mindjárt meg fog nőni a szabálybetartási készség...
Persze. Mint nálunk a posta előtt. Egyirányú utca, az egyik irányba 500 a másikba 700 méter kerülő lenne ezért aztán a kedves szabálykövető csak rosszul szervezett forgalomban résztvevő autós társaim 50 métert tolatnak egy egyirányú utcában, vágnak keresztül egy forgalmas járdán, kiépített biciklis úton, tolják ki a kocsi seggét a környék legforgalmasabb utcájába gyakorlatilag vakon, és tartanak fel 2 sávnyi forgalmat. A kedvencem, ha befordulsz az egyirányú utcába, amiben tolat a paraszt és rád dudál. Vagy fordulnál az utcába, de nem tudsz, mert a geci ott áll és várja, hogy mikor tud kitolatni a forgalomba, te meg gyűjtöd magad mögött a sort.
Rendőr sehol. Közteres sehol, pedig mindenki tudja, hogy mi folyik a posta körül. Mondjuk 2 hete a hóesés után arra azért volt energiájuk, hogy napokig itt cápázzanak a környéken, hogy kinek nincs "síkosítás mentesítve" a járdája.
Gondolom a forgalomszervezés a hibás abban is, hogy az autósok harmada a tetves telefonjával van elfoglalva vezetés közben.
Vagy pár éve az a barom, aki egy éjszakai órán (fél 1 magassága) úgy döntött, hogy nem megkerüli jobbra a körforgalmat, hanem cirka hatvan km/h-s sebességgel balra indul és kicsapat az elsőn. Jó tervnek tűnt, csak mi meg pont akkor értünk a körforgalom azon bejáratába amin ő ki akart rongyolni. A paraszt a két sáv szétnyitásában, megemelt és térkővel kirakott, forgalom elől elzárt területén rongyolt át. Két dolgot sajnálok, hagy nem dobta meg annyira a megemelés, hogy a túloldalon leszálljon az árokba, meg azt, hogy valami kamion legyalulta az elzárt terület közepén kirakott kis körforgalmat jelző táblát. Biztosan faszán rendbe rakta volna a hűtőjét. Fel sem fogtam hirtelen, hogy mi történik. Ha 1 másodperccel hamarabb érünk oda a körforgalomban találkoztunk volna szembe.
Forgalmas utcában, úton meg már nem bringázom.
Haverral mentünk valahova. Haladtunk békésen, jött szembe egy teherautó, valami furcsa volt, de nem állt össze. Később haver kérdezi, hogy láttam-e az út közepe magasságában a teherautót. Mondja, hogy nyitva voltak a jobb oldalon a kitámasztó karok. Felemelte a paraszt a földről, de nem húzta be oldalra. És elindult. A másik oldalon szinte végig szalagkorlát van. Ha a másik irányba tekerünk sanszosan mind a ketten halottak lennénk.
Körforgalom előtt gyalogátkelő mellette bringaút. Egy autó fér be a körforgalom és a bringaút közé. Rendszeresen áll valaki keresztben a zebrán és a bringaúton. A gyalogosok meg várják, hogy legyen a kocsik között annyi hely ahol át lehet slisszanni.
Itt esett meg az is, hogy jöttem bringával, állt a körforgalom, meg a sáv is. Ezért nem szálltam le, hanem gondoltam szép kényelmesen átgurulok. (Azért szoktam leszállni és a zebrán áttipegni, mert így az enyém az elsőbbség és a forgalmas utcán így nem egy örökkévalóság "csak" 2 perc átjutni.) Erre a büdös kis pipás paraszt elindul keresztben a zebrán meg a bringaúton, hogy rázárjon az előtte álló kocsira. Üvöltött, hogy toljad a bringát kisköcsög meg neki van elsőbbsége. Ami igaz, de a kijelölt átkelőn nem kell tolnom a bringát, az elsőbbséget meg megadtam, nem tudott előrébb menni hiszen ott állt egy autó a körforgalom behajtójában, meg a körforgalom is állt. Mindegy a kis féreg ugatott egy darabig aztán kiszállt.
Ekkor közöltem, hogy 2 járható út van. Beszáll a kocsiba, előre vagy hátra gurul annyival, hogy átférjek és mindenki megy a dolgára, vagy rendőrt hívok és teszek róla, hogy legyen drogteszt, ha megpróbál hozzámérni akkor pedig a szart is kiverem belőle a csaja előtt.
Szabálytalankodik és utána még neki áll emberkedni? Ha nem én futok össze vele, hanem egy 14 éves kis srác vagy egy nő akkor azt meg is veri?