M
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
22 milliótól felfelé. Rohannak a tömegek...
Egészen agyrém milyen marhaságokat kell és szül meg az ipar a jogi környezet miatt...
Meg a környezetvédelmet is, mert olyan 12-13 l fog fogyasztani százon, hogy öröm nézni.Balu ez nem a panelploretárok autója aki ilyet vesz az ezt akarja és nem csak egy autót az árát meg lexarja !
22 milliótól felfelé. Rohannak a tömegek...
Egészen agyrém milyen marhaságokat kell és szül meg az ipar a jogi környezet miatt...
Ez jó! Bár utálom mikor megelőznek és nem értem hogy megy nekik ilyen lazán felfelé a Margit hídra.
Pont ezt írtam. Sisak+jogsi.Én meg azt nem értem, hogy pl.: egy csoffadt Babettára -aminek a teljesítménye, de főleg a gyorsulása valahol a béka segge alatt kettővel van- kell bukósisak és moped kategóriájú jogosítvány; ezzel szemben az elektromos biciklire, meg robogó kinézetű elektromos közlekedési eszközökre meg nem kell egyik sem, pedig szerintem a menetteljesítménye, gyorsulása sokkal jobb, mint a példaként hozott Csehszlovák csodáéra.
Meg jogsi sem ártana, ma reggel épp láttam, hogy egy ilyen elektromos robszival elcsapnak egy gyalogost a JÁRDÁN!
Is - is szerintemMost tényleg csak a kamerák miatt, vagy tényleg ennyivel több köcsögbarom balfasz van az utakon? 2011 óta tekerek és régről gyakorlatilag nem tudok ilyeneket felidézni. Ma alig telik el nap, hogy ne lássak súlyos szabálysértést...
Hiszem, ha látom (az üzletekben).Musk áttörésről számolt be az akkumulátor technológiában. Az új eljárás nemcsak hatékonyabb, hanem számottevően olcsóbb is mint a régi, ami kulcsfontosságú, hogy az elektromos autók árban is versenyre tudjanak kelni pöfögő társaikkal.
https://www.theverge.com/2020/9/22/21449238/tesla-electric-car-battery-tabless-cells-day-elon-musk
Hiszem, ha látom (az üzletekben).
Azt persze továbbra sem válaszolták meg, hogy ha az akkuk már szupik lesznek, és mindenki villanyautóba ülne át, akkor az elektromos hálózat hogy lesz elég kapacitású az igények kiszolgálására.
A benzinkutak filléres dolgok a villamos hálózat bővítéséhez képest. Sőt, az első benzinkutak még kézi pumpával mentek. A villamos hálózat átszabása ennél "picivel" több lesz. A bázisteleptől induló tankautó ugyanazt az utat használja, minta a forgalom. Ha meg tényleg komoly gyorstöltőt akarsz letenni, akkor kezdheted keresni az első közelben levő HV kábelt és lehet letenni az új trafót.Úgy, hogy bővítik. BADA-TSS.
Ahogyan a nemlétező benzinkúthálózatot, illetve autópályahálózatot is kialakították a gépkocsik megjelenésekor.
Most tényleg csak a kamerák miatt, vagy tényleg ennyivel több köcsögbarom balfasz van az utakon? 2011 óta tekerek és régről gyakorlatilag nem tudok ilyeneket felidézni. Ma alig telik el nap, hogy ne lássak súlyos szabálysértést...
Ha egy benzinkúton van most 6 kútfej, és azzal egy óra alatt ki tudnak szolgálni mondjuk autónként 5 perces tankolási idővel (elég laza tempó) 72 autót.Úgy, hogy bővítik. BADA-TSS.
Ahogyan a nemlétező benzinkúthálózatot, illetve autópályahálózatot is kialakították a gépkocsik megjelenésekor.
Azt nem tudom, hogy az átlagos vezetőre igaz-e, de sokszor látok indokolatlanul lassan közlekedőket, mind vidéki főutakon, mind Budapesten belül.A másik oldal: az átlagvezető egyre lassabban megy (és nem forgalmi okokból, sőt ez okozza a dugók egy részét), aki meg siet, az megbolondul tőlük és elkezd előzni, időnként eszetlenül.