Minap is két közveszélyes idős emberrel találkoztam az utakon. Egyikük jobbról előz a 80-as M0 -> M3 összekötőn, ahol 80-al megyek. Később megelőzőm. Gödöllőnél hajtok le... erre Ott van a holtteremből felbukkanva épp jobbról előz amikor hajtanék le, és egy másodperce nem vettem még észre a tükörben...
Megyek ki az áruhűzhoz a körforgalomba Budaörsön, épp sárgára vált amikor odaérek, kb 10 másopdpec múlva iszonyat dudálás hátulról... a kb 500m-el lemaradt öreg aki egyenletes 40-el jöt a szentendreitől végig, és csak azért nem tudtam rendesen megelőzni, mert egy kretén direkt beállt mellé, hogy feltartson... nos ő is utolért, és áthajtott a piroson be keretszbe a forgalomba...
60 de max 65 felett évenként alapos vizsgálat kéne. Apámat is láttam már csúnyát hibázni, amikor mellette ültem. Rossz a szeme, nem evett rendesen, hiába kérdeztem, hogy kér-e, mert én direkt megállítottam, hogy egyek, mert éheztem az egész napos munka után, ő nem kért, aztán meg nem volt utána alkalmas állapotban a vezetéshez (amit akkor nem tudtam még), és a kamionos tapasztaltsága miatt nem lett tragédia abból ahogy bement elé... Azóta hosszú utakon nem hagyom, hogy vezessen, és hiába csak utazik is, ha én éhes vagyok, akkor belediktálok ételt. A város végére a TESCOba elmegy a csettegővel, de komoly utakra inkább elszakadok egy napra és elviszem, ha a vonat valamiért nem opció neki (pl túl sok átszállás, stb.) Szerencsére a majdnem baleset óta belátta, hogy már nem a régi, és hallgat a jó szóra is. ÉS szerencsére elmondhattam neki miután megérkeztünk, mert megérkeztünk, hogy nem volt nyerő a helyzet. (Azt meg külön hagyjuk is, hogy átült egy EURO5/6 mittomén milyen kis turbós csettegőbe, ami olyan erőtlen kis fordulaton, ő meg a rendes szívó motorokon szocializálódott, és nem is jól használja a motort, indulás után túl hamar felvált, ez is az egyik súlyosbító tényező volt amikor kikanyarodott a kamion elé, ami sokkal sokkal közelebb volt, mint ahogy ő felmérte. Én vezettem azt a kis gyösz kocsit, és rendesen megpörgetve nem balesetveszélyesen lomha, bár többet fogyaszt mint a szívó motoros 1.6-os suzuki...)