Ilyen sok mindig újabb címre kellett vért szállítani? Mi volt az, vámpírellátó?
A real-time GPS soha az dicsekvés akart lenni? Ma már szerintem nincs olyan futár, aki nem használja.
Exem elszegődött még pandémia alatt nemzetközi furgonos szállítónak, nyelvismeret (kb. be tud mutatkozni németül, ennyi), helyismeret, minden nélkül, egy 40 körüli nő, csak egy szál B kat. jogsival (kajafutár volt csak korábban szgk-val), beírta a megadott koordinátákat a naviba, és az irányította... azt sem tudta kb. milyen országban jár éppen. (Nem ide tartozik, de ez egyszeri kaland volt, a 3. napon kialvatlanul ráfutott valakire és megtörte a furgont annyira, hogy trélert kellett érte küldeni - műholdas követő is volt a járgányban, tudták, hová kell -, de senkinek nem lett baja. Akkora volt akkor az emberhiány, hogy még így is majdnem kapott még egy lehetőséget...
)
Én is waze-zel járok mindenhová, ahová nem tudom becsukott szemmel is az utat, de még ott is lehet hasznos a figyelmeztetései miatt, illetve elég jól jön a Bp-i dugókban az útvonaltervezése, ha mégis autóval mennék a város túlsó végére valamiért.
Laboranyag/vérszállítás (egyszer még emberi agyat is vittem prion kutatásra. Morbid volt...már a szállítás előzményei miatt is) úgy hirtelen:
Eleve Podmaniczky vasútegészségügy (valami genetikai labor), /akkori nevén) Szent László Kórház, NNK, ELTE elméleti tömb, majd később Korányi Sándor utca, Tömő utca (ritka betegségek intézete), SOTE Balassa utca neuroradiológia, SOTE Mária utca, Dorottya utcai patika a kaszinó mellett (csak ott lehetett bizonyos, eseti engedélyezésű tüdőgyógyszereket átvenni, egy élmény ott parkolni), Országos Vérellátó Diószegi út, Országos Onkológiai Intézet, , Kútvölgyi kórház, Korányi Intézet Budakeszi, meg a bánat tudja még hol jártam csak laboranyaggal. Persze nem mindig mindenhova kellett menni.
Aztán labortechnikai cégek vagy öt; Diagon, Diagnosticum - ezek voltak az állandóak.
Műszertechnikai cégek Alsónémeditől Szentendréig, Tatabányától Dunakesziig, Conrad Teréz körút; parkoljál... teleszkópgyártás Pilisvörösváron,
ÁEEK két helyen, az egyik a Diósárok utcában, a másik az Alkotás úton, Állami számvevőszék, Emberi erőforrás minisztérium.
Ólomlemezek a Jászberényi útról, Tűzgátló ajtók(!) Szigetszentmiklósról, endoszkópok a Veres Péter útról (már máshol van), meg a Kőszeg utcából, vízszűrő palackok regenerálása Budaörsön ( BWT). GM Healtcare az Akron utcában, majd a Fóti úton.
Röntgencsövek a Párkány utcából, meg Csillaghegyről, kalibráló izotópok az Izotóp Intézetből.
Patológiai cuccok Budaörsről, meg Gödöllőről.
Úgy hirtelen kiragadva.
Átlagban 13-16 cím. Merthogy az volt a filozófia, hogy ha már Pesten vagyok, akkor ne számoljanak fel a cégek szállítási költséget.
A rekordom 24 cím. Tatabányával.
2018-ig 5 év, 250 cím. (Összeszámoltam).
Előtte is jártam fel Budapestre, csak nem ilyen töményen.
Akkoriban a GPS-ek nem tudtak több címet sorba rendezni.
Arra meg nem volt idő, hogy szöszmötöljek a bepötyögéssel. Számontartottam, hogy reggel semmi be irány a városba. Szigorúan csak keresztirányú közlekedés. Belvárost letudni 10 és 13 óra között. Budakeszin át délelőtt csak Budapest fele, délután csak ellenkező irányba. Stb., stb.
Na meg engem zavar a képernyő. Én még térképen szocializálódtam. A fiatalabb generációk meg térképet nem tudnak olvasni, ők máshogy vannak huzalozva.
Így múlik el a világ dicsősége.