Csak Te autó nélküli életmódot építettél fel, ahogy olvastam, és bölcsen belátod, hogy neked jobb így. Ez a belátás hiányzik nagyon sok autóstársnál.
Nem hívnám felépítésnek, a közelmúltig nem telt volna a vételre sem. Pontosabban nettó pazarlás lett volna. Nálam ez a nem telik.
A "telik rá" nálam az a kategória, hogy nem számolgatom a pénzt, hanem szívbaj nélkül kiadom. 1,5-2 milla nem ez a tétel.
Most, hogy örököltem "csak" fenn kell tartani. Csak, ha bénázva nekiállnék vezetni, akkor jó drága hobbi lenne a törések miatt.
(Nota bene, a tesó 10+ év vezetési tapasztalattal is megnyomta garázsból kiálláskor a tükröt, ezek után szerintetek én hányszor álltam be- és ki vele?)
De így a fenntartása is egy vagyon. Eddig 0 km-et mentem vele és csak az ügyintézés és biztosítás volt 1 év alatt 60k+ úgy, hogy osztoztunk rajta a tesóval.
Úgy, hogy nem bérelt, hanem az otthoni garázsban áll ingyen. De most, ha majd megyek újra megtanulni vezetni az is lesz vagy 100k.
Úgy, hogy még mindig nem megyek vele 1 métert sem.
És, ha lenne jogsi, akkor is, hova mennék vele egy átlag hétköznap? Hát sehova. Minek? BP-n? Ki az a hülye, aki hétköznap Bp-n vezetni akar? Önként?
Ha meg hazamegyünk Miklósra hétvégén, akkor szinte mindig jön bátyus, neki van céges kocsi, együtt megyünk.
Ha éppen másik tesó jön, akkor meg eltömegezünk és/vagy taxi másik irányba. Tovább tart, mint a kocsi? Igen.
Olcsóbb. FÉNYÉVEKKEL és nem török semmit el és belém sem jön senki, aminek a kárát viselhetem én is.
Ha úgy adódik, hogy valahova messzire kell menni, akkor szinte mindig mással megyünk, akinek meg van kocsija.
Ha nem, akkor meg tömeg, Bp + aggloba meg taxi és csá. Vagy, ha külföldre messzire megyünk, akkor az meg repülés és külföldön nincs az az isten, hogy én majd vezessek. Pihennek megyek oda, nem izgulni.
A gond az, hogy ha lesz majd család és kocsi és adott esetben vezetek, akkor majd én leszek az, akit a sok magát istennek gondoló majd anyáz, hogy miért megyek kevesebbel, mint a 90 km/h + 10%, mert neki jár haladás és száguldozás. Vagy a sok fasz, aki Bp. szűk utcán, két parkol kocsisorral csapatja 50+-szal és odafent megy vigyáz valaki, hogy ne ugorjon elé két autó közül bárki, főleg egy gyerek. Meg dudál, hogy nem fér el. Szegény ostoba barom nem éri meg, hogy nem miattam nem fér el, hanem a két másik parkoló kocsisor miatt. De neki az út az jár...
Egyesek képtelenek a biztonságos vezetés alapjait is megérteni és nem fogják fel, hogy csak szerencséjük van, azért nem történik baleset. Oszt az első helyzetnél felkendőnek az előttük levőre, mert 0,5 sec-es követési távolságot tart a hülyéje, lásd a videón levő suzuzkist pl. De egy közeli ismerős is volt, hogy nagyon ment volna autópályán, aztán ő is csak akkor nyugodott le, amikor úgy fékre kellett lépnie, hogy kezdett keresztbefordulni már a kocsi egyenes szakaszon.
Egész egyszerűen nem értem a sok balfaszt. Pár perces "előnykökért" száguldoznak, meg kockáztatják más életét? Mert, ha a saját szaros életével játszanak csak, akkor még OK, leszarom. Dögöljön meg hülyeségével, ha annyira akar, arra való a Hungaroring meg a Nordschleife, haljon meg ott. Még tapsolok is neki, egy marhával kevesebb. De az közút az nem veresnypálya. Ha nem tud x másodpercet várni, hogy elmenjen valaki mellett, akkor ne vezessen. Nem kötelező. Vagy akkor fizesse meg a reális költségét mindenki annak, hogy rendesen tudjon vezetni. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, hogy az nem megy, mert arra isten pénze sem elég, infra és oktató nincs hozzá.
Akkor tessék ezzel beérni, roncsok és alkalmatlanok tömegei az utakon. Csak én legalább belátom korlátaimat. Én nem fogok csak azért jobban rálépni a gázra és mást veszélyeztetni, mert valaki szerint szar úton pattogva menni 105-tel biztonságos.
Komolyan mondom matricát tennék a kocsimra, hogy "elengedlek, amint tudlak". Én NYUGODTAN és BIZTONSÁGOSAN akarok közlekdni, nem villámgyorsan.
Parkolni meg lehet tanulni sok ezer km levezetése nélkül is.
Hát, ha egész nap csak azt gyakorlod...
De amúgy vélehetőleg parkolás közben tört kocsikból is rekord mennyiséget látni. A kocsi sarkainál levő benyomódások elég beszédesek, hogy azok nem másik kocsival ütközéskor törtek meg.
Egy Skoda Fabia az, ami van, az legalább nem nagy. De széles. Az otthoni garázsba ez is alig fér be.
Ez másik gond, a mai autók kinőtték már a 15 évvel ezelőtti parkolókat is. Nem a SUV, az átlag kocsik is.