Nem feltétlenül fog tetszeni, amit írok, de hidd el; nem a bántás a szándék.
A +1 km/h-val előző azért előz annyival, mert annyi az esze. (Nem fogja fel, hogy mik lehetnek a következmények a jelentős sebességkülönbség miatt, spúrkodik, vagy egoista, hogy én most megmutatom a kutyaúristenit, hogy nem fogtok rohanni, vagy műszaki analfabéta és azt hiszi, hogy ha kicsit is nagyobb gázt ad, akkor töredékére fog csökkenni a motor élettartama, stb.)
Tehát ennyi az esze.
Te viszont elárultad magad, mert hozzászólásaidból látszik, hogy kettőtök vezetési attitűdjének különbözőségét, ebből fakadó esetleges következményeit feltudod ismerni, mérni, mégis ennek ellenére tudatosan és konzekvensen szabályt sértesz (gyorsabban hajtasz a jelenleg itthon engedélyezettnél). Utóbbival nem vagy egyedül, velünk is előfordul, időnként/alkalmanként, csak mi úgy vagyunk vele, mint a horgászok, amikor a fuldokló segítségért kiabál feléjük a vízben:
- Horgászok,horgászok!
- Mi is, csak mi nem kiabáljuk ki...
...bár a magyar (igazságszolgáltatás) érdekérvényesítés elvárja, hogy a gyorshajtókra is számíts, mi több, téged is meghurcol...
A Tőkés Lászlót szállító autó szerencsi balesete, ami leginkább megmaradt bennem:
https://nava.hu/id/05940_1990/
De ez nem ment fel morálisan pont amiatt, mert a jámbor autósok nem kis része egy megkülönböztető jelzésekkel közeledő járműnek sem tud/képes biztonsággal és kiszámítható módon biztosítani szabad utat.
Ezek az emberek nem biztos, hogy alkalmasak a közúti közlekedésre. De erre írtam már többször, hogy én minimum előzetes PÁV-hoz kötném a jogosítvány megszerzését (az orvosi vizsgálat ilyen szempontból egy vicc, s az oktatók, vizsgabiztosok is fatalisták; bíznak benne, hogy csak nem beléjük fog ütközni az általuk vizsgára kiírt, vizsgán átlökött...)
Persze erre a javaslatomra nem szoktam lájkokat kapni...