Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 780
18 057
113
Ember! Taposópedállal időfutamvázon?
A 30km/h egysebivel kényelmes utazósebesség (48/18)!
Milyen kerekek ezek? Sima dupla falú alu?
Befér a 700/25 köpeny? Az sokkal kényelmesebb.
Nekem csavaros plattform pedálok voltak fent és teremcsukában tekertem. Volt a régi ammóniaüzem meg a narkóégető kemence mögött egy hosszabb útszakasz meg radar, ott szoktam meló után megküldeni az érzést. 63km/h-ról volt fénykép, de mindig elektromos bringást kerestek, szóval senki sem gondolt rám. De imádtam azt a Merida S-presso 300-at. Aluvázas, slik, kényelmes volt (192cm/115kg), csak a láncot ette rendszeresen.

Az a bringa még a Hockenheimring-et is megjárta párszor.

Most nincs bringám, helyi alipay-es bringával járok, de ha a Merida ette a láncot alattam, akkor ezek főleg. Itt más a forgalmi ritmus, mint a németeknél, itt ha nem indulsz meg rendesen, kb. 500 robogós futár gázol el 2 másodperc alatt. Egy átlag shanghai-i kereszteződés 4-6 sávos és itt nem kell papír robogóra, úgyhogy megy mindenki mindenfelé. A túlélési esélyt növeli, ha a kereszteződésen gyorsan átmész.

Az itteni bérbringák fixik, és nem rám vannak méretezve. A múlt héten is kigyorsításnál szakadt a lánc és mivel a bicikli is pöttöm, a bal lábam újakkal előre berúgott az aszfaltba, majd a másik lábammal áttekerve a pedált a bal vádlim is kapott, plusz hátulról belém jött egy futár is. Nagy lábújj meg második lábújj körmei prájd hónapot tartanak, a duzzanat a vádlimról lemegy.

Marad most a spinning. Este 32 fok van és a barométer szerint "kellemes" 91%-os pára, mert 4 órán át esett az eső. Ja, a csatornatetők, útburkolati jelek úgy csúsznak, mint a tükörjég. Lámpánál meg lehet jobbra kisíven fordulni. Ez akkor "vicces", ha jön egy kamion - valószínűtlenül hosszú pótos - és neki az ideális íve a bringasáv, akkor gondolkodás nélkül ráfordul vagy 30-al és fut mindenki merre lát, mindezt a rendőr orra előtt, mert csúcsforgalomban minden kereszteződésben rendőr áll. MINDEN nagyobb kereszteződésben. Szerintem Magyarországon nincs ennyi rendőr összesen.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 672
26 642
113
Akkor már outi KEO, Time, vagy valami hason ló...az SPD montira kéne...inkább. ha nem használsz spdt amúgy, akkor az outi a jobb . 23C, az 9-10bar....nagyon sok...
És még milyen kurva nehéz felpumpálni mini-pumpával :D
akkor vegyél inkább acélvázasat, a nagy olaszok közül, kicsit nehezebb de kényelmesebb sokkal, belefér a 25C.
Vesz a tököm még egy kerékpárt :d
Jó, majd jövő tavaszra talán veszek egy olyan, amit most is akartam.
Csak most az lett a bajom, hogy ez elég sportos geó, az összes többi 'sima' úgy tűnik nekem,
mintha Józsibá' kocsmába járósa lenne :D
A Conti Supersport plus egy nagyon bika defekttűrő kőpeny, nekem elmegy 6000kmt 2-3 defekttel.
Ez az Ultra Sport elég jónak tűnik, csak azt hiszem kopik elég rendesen.
Bár zsír új volt, lehet csak a felületi fölösleg dörzsölődik le. Meglássuk.
Tervezek rá majd vmi fehér vagy piros külsőt, Michelin Lithion vagy Michelin Dynamic Sport -ot.
A Fulcrum az jó...de alut...meg taposópedál....gyere le kerékpárosok védőszentje!
Veszel egy 5-6kgos vázat és rábaxol EGY kg pedált! Noooómálisazilllyen?!:eek::D
Vagy add el a vázszettet és vadássz egy muffolt acélt oszt átrakod a szettet....csak ugye a kompatibilitás...
Jóóó, ez tényleg csak provizórikusan lett.
Még néznem kell majd vmi profibb csukát is a pedálhoz. Kövi szezon lesz.

• Vicces
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 701
36 854
113
Michelin Lithion vagy Michelin Dynamic Sport -ot.
Gyengék próbáltam a Lithiont, vékony...nincs húsa. A Conti nagyon sokat bír, csak az elején a leválasztó miatt csúszik. Azért jobb a nagypapás acél, amúgy abból is van nagyon komoly, mert merev, viszont csillapítja a rezgéseket. A tiéd nem túragép, hanem kifejezetten kihegyezett (lol)verseny gép ezért kényelmetlen is. Merev és rezeg mint a qrvaannya...ráadásul a 23C kevés levegővel 10bar nyomással...viszont ha nincs benne csak 7-8bar, akkor felütöd...
Csak most az lett a bajom, hogy ez elég sportos geó, az összes többi 'sima' úgy tűnik nekem,
Ezért ezt el kell adni a πcsába....de te tudod...Csak országúton menj vele. A sima kerékpárutakat felejcsed elfele....

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
19 672
26 642
113
Gyengék próbáltam a Lithiont, vékony...nincs húsa. A Conti nagyon sokat bír, csak az elején a leválasztó miatt csúszik. Azért jobb a nagypapás acél, amúgy abból is van nagyon komoly, mert merev, viszont csillapítja a rezgéseket. A tiéd nem túragép, hanem kifejezetten kihegyezett (lol)verseny gép ezért kényelmetlen is. Merev és rezeg mint a qrvaannya...ráadásul a 23C kevés levegővel 10bar nyomással...viszont ha nincs benne csak 7-8bar, akkor felütöd...

Ezért ezt el kell adni a πcsába....de te tudod...Csak országúton menj vele. A sima kerékpárutakat felejcsed elfele....
Megveszed? :D
Eladnám én, de senkinek nem kell :/

Ne is mondd, páran anyáztak biztos, tegnap+ma, amikor -ugyan a követési távolságot nem betartva-
satuzniuk kellett mögöttem, mert megláttam egy kb 2cm mély gödröt :D

• Hűha

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 701
36 854
113
Megveszed? :D
Eladnám én, de senkinek nem kell :/

Ne is mondd, páran anyáztak biztos, tegnap+ma, amikor -ugyan a követési távolságot nem betartva-
satuzniuk kellett mögöttem, mert megláttam egy kb 2cm mély gödröt :D
Én közlekedésre használom a bicajt, arra az eccsebi pont jó. Vagy inkább egy 27.5es monti...azt veszek inkább nem időfutamcájgot...tetszik amúgy de nem kell... :D

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
10 079
40 267
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Tűzcsináló
Égő teslákok

• Imádom

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 701
36 854
113
Ők szép cangákat készítenek azért
Wilier Ponteveccio ilyen...csak már átalakítva.
wilier_triestina_pontevecchio__1665476589_457f0ba8_progressive.jpg

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 249
10 806
113
Akár már a Múzeumok Éjszakáján, de június 23-tól egészen október végéig meg lehet nézni a Közlekedési Múzeum új, időszakos kiállítását, ami a kerékpározás elmúlt 205 évét mutatja be. A bő 100 kerékpárt és több interaktív részt is felvonultató tárlat Kőbányán, az egykori Északi Járműjavító területén, a továbbra is berendezés alatt álló Közlekedési Múzeumban nézhető meg.
ttps://totalcar.hu/kozosseg/esemenyek/2023/06/22/a-bringazas-elmult-205-eve-a-kozlekedesi-muzeum-uj-kiallitasan/

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 701
36 854
113