Szerintem nem tesz jót a trendnek a béna SUV mánia:
https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/04/29/oriasi_birsag_varhat_az_autogyartokra_europaban/
https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/04/29/oriasi_birsag_varhat_az_autogyartokra_europaban/
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A fenti -15% az gyakorlati érték tudtommal a Nissanra.Tesla S-re hoznak 10 év alatt -15%-ot, Nissan lényegesen gyorsabban kopik Európai környezetben.
A bírságolástól nem lesz tiszta a légkör. Ennek így önmagában semmi értelme.Szerintem nem tesz jót a trendnek a béna SUV mánia:
A bírságolástól nem lesz tiszta a légkör. Ennek így önmagában semmi értelme.
Továbbra is pislogok.
Egyedüli családi autó 126 km-es hatótávval? Nem én mondom, a nő a videóban. LOL, tesó a felesége családjának a feléig sem jutna el vele egy töltéssel tavasszal a fővárosból.
Nyáron a negyedéig sem fűtéssel.
Aztán később benyögi, hogy agglomerációból ingázás. Fantasztikusan koherens megint a videó...
Akksihűtés nincs, tehát menet és töltés ciklus még lassabb, nincs gyorstöltés. Ezt még András is bemutatta emlékeim szerint.
4,5 millióért 8 éves kocsi ilyen üzemi paraméterekkel "baromi jó"? Ennyiért 2-3 éves Skoda Octaviák kaphatóak amit nem fapadosak. Aimvel a világból kimész télen-nyáron.
De azért tolja Andráska, hogy "károgók" és egyebek.
Ja elnézést, vannak gondolkodó emberek is, akiknek ilyenre nem Patreon közösség dobja össze a pénzt a hobbijára.
Ez egy szép szalmabáb-érvelés.
Az akár egyedüli családi autó kifejezetten abban a kontextusban hangzik el, hogy sokkal nagyobb mint a Mitsu i-MieEV, van normális méretű csomagtartója, belefér 1-2 gyerek.
Aztán ténylegesen ez hangzik el:
"Ezt az autót azoknak kell megvenni, akik mondjuk agglomerációból bejárnak, tudnak munkahelyen tölteni, tehát gyakorlatilag 30-40 km-t mennek az autóval egy nap... és ha ezt megveszed, utána nincsen más költséged, ha otthon tudod költeni, akkor 6-700 forint 100 kilométer... és ilyen szempontból ez egy baromi jó autó"
Erről szólt a mondóka, hiszen ezekhez képest jössz a tesóddal, aki valahova a világ végére megy és nyilván NEKI nem megfelelő választás, de ennek semmi köze nincsen az elhangzottakhoz.
A probléma azzal van, hogy a videó nem ezt mondta.Akárhogyan is nézzük, az elektromossal, ha ingázásra használod kb. ugyanolyan bekerülési áron 5 év használat alatt spórolsz saccperkábé 1,5-2 millió forintot a fenntartási költségeken, nincsen a dieseles szopás a szervízköltségekkel + nem terheled a városi levegőt az agglózással.
Télen, gépelési hiba, de ennyi sem esik le neked. Vastaps.Száz szerencse, hogy nyáron viszonylag kevesen fűtenek.
... a szűrők szépen eltömődik a koromtól, ami ha jól tudom ex-skodás ismerőstől megint egy 300 ezres számla.
...
A kollegam arra eskuszik, hogy nagyon alaposan vallogatta meg, hogy hol tankol. Ugyanis CZ-ben torveny hatarozza meg a dieselben hany szazalek biotartalomnak kell lenni - osszeladott mennyisegenkent - !
Ezt hogyan csinálják? Mert a tankautótöltők ahol és jártam mindenhol a fenti elv szerint működnek. Hogyan választják szét a fázisokat...?Ez egy fontos kiskapu, mivel vannak kutak akik siman az eloirt szazalekra felkeverik a dieselt es mindenki a bioresszel egyutt veszi. DE, vannak olyan kutak akik csinalnak egy extrem nagy szazaleku bio-reszes kevereket, amit traktorosoknak, mezogazdasagi gepeknek adnak el, szemelyautoknak pedig szinte bioresz nelkuli kevereket arulnak, mivel a jogszabaly viszont az osszeladott mennyisegnel ellenorzi mennyi bioresz fogyott az aranyok az eloirasnak megfelelnek. Ezalltal viszont a szemelyautoknak, akik naluk tankolnak nem tomodik el a szuro.
Na, akkor vegyük sorban.
- A biotartalom aránya az EU-s direktíva vagy előírás, de ennek van maximuma is emlékeim szerint.
- Itthon a FAME / etanol (go/benz) beadagolása a bázistelepről kiszállításkor történik, nem tudnak vele a forgalmazók játszani, mert a MOL teszi bele. 10% fölé nem mennek, mert az műszaki problémákat okoz. Lásd fent.
Ezt hogyan csinálják? Mert a tankautótöltők ahol és jártam mindenhol a fenti elv szerint működnek. Hogyan választják szét a fázisokat...?
Legszebb látvány volt mikor Veszprém és Várpalota között egy Berhida felé tartó (aki környékbeli vagy ismeri a járást tudja már mire gondolok ) platós kisteherautó hátuljára egy komplett Seicento volt felgányolva amit betonvassal, rozzant hűtővel és egyéb fémhulladékkal vettek körbe biztosításképp. Az M7-t illetően meg mikor talán egy hónapja mentem Pest fele és megálltam a 26-os pihenőnél ott meg egy kibelezett Mondeót próbáltak hasonló módszerrel felszórni egy ponyvás platós szépségre (avagy amit nem látsz az nem létezik jelige alatt)https://totalcar.hu/magazin/hirek/2...kisbuszrol_vontattak_egy_kisbuszt_az_m5-oson/
Nem gyenge, amikor M7 en jártam minden nap láttam én is szép dolgokat.
Tesla model S magától kigyulladt egy San Francisco garázsban
https://www.zerohedge.com/news/2019...aneously-ignites-while-parked-san-fran-garage
Durva. És, ha emiatt leég majd egy ház és benne emberek, akkor ki fog kit szénné perelni? Kié lesz a büntetőjogi felelősség? A kocsi gyártója? A kocsi tulaja?Tesla model S magától kigyulladt egy San Francisco garázsban
https://www.zerohedge.com/news/2019...aneously-ignites-while-parked-san-fran-garage
Csak azok tudtommal nem parkolhatnak mélygarázsba. Az akkus kocsik meg igen, sőt sok helyen ingyért...Mondhatnám, hogy a Ferrarik és a BMW-k is kigyulladnak...ezek igazi autó hibák (EGR, AKF hibák)
https://www.bmwblog.com/2018/10/23/bmw-expands-egr-recall-to-1-6-million-vehicles/
https://www.motor1.com/news/313764/ferrari-recall-defective-door-fire-risk/
De inkább azt mondom, hogy ez akku hiba. Lehetne, mint ahogy többször van is, telefon, laptop stb. tűz a hírben. Nem a Tesla-t védem, mert valszeg az akkut is az gyártotta. Csak nem ez a villanyautó és a Tesla legfőbb baja...én speciel sokkal jobban félek az LPG-s autóktól. Barkács, fusi, gány egymás hegyén hátán...házi töltés nagy tartályból...a járműtartályokról nem is beszélve. A pótkeréktartályra úgy tekintek, mintha a biztonsági övet bekötés előtt körbe kellene vezetni a nyakunkon.
Ritka igénytelen egy belső. Mintha egy 1996-os Swiftre otthon feltettek volna egy tabletet.Tesla Model 3 teljes teszt.
Azt kell mondanom, az egyik legjobb infotainment rendszer amit láttam (na nem mintha egy kocsiban ez lenne a lényeg)
Ritka igénytelen egy belső. Mintha egy 1996-os Swiftre otthon feltettek volna egy tabletet.
Durva. És, ha emiatt leég majd egy ház és benne emberek, akkor ki fog kit szénné perelni? Kié lesz a büntetőjogi felelősség? A kocsi gyártója? A kocsi tulaja?