Említettem az M30-as új szakaszának lezárását.
Szombaton zárták le, még péntek délután, munka után tettünk rajta egy kört oda-vissza Miskolc-Szikszó között.
A párom is készített videót kézből - ugyanilyen eredménnyel. (csak még az életbe nem raktam fel videót a youtube-ra, úgyhogy nem is kínlódtam vele)
A videó nem adja vissza azt, hogy mekkorát "nyekken" az autó -
60 kilométeres sebességgel!
Nézzétek meg a szalagkorlátok vonalát a két oldalon!
Mivel a pályatest annak ellenére közlekedésre alkalmatlanná vált, hogy mindössze alig több, mint két éve készült el, a kivitelezőt felszólították, javítsa ki a hibákat. A cég azonban egyelőre vonakodik ezt megtenni garanciálisan. Ez az autópálya
borsod24.hu
A videón látszik a piros épületkomplexum, ami a Hell/Xixo gyára.
(Azt is megmutatnám, hogy hol lakik Miskolctapolcán a tulaj, de nem sok látszik a kerítés meg a homályosítás miatt)
A gyár előtt van a 3-as főút.
Amikor építették az autópályát, s Szikszó felől nézegettem fel az elég meredek domb oldalára, ahol addigi szőlőültetvények helyén készült a pálya földmunkája, rendszeresen poénkodtam az utasaimmal, hogy ha ez egyszer megcsúszna...
S közben rendre arra a részre néztem, ahol ez a csúszás/suvadás megtörtént
Erre hamis tanúim vannak!
Viccet félretéve, laikusként lenyűgözött, hogy mennyire át kellett szabni a domboldalt, hogy egy autópályának alkalmas talajszerkezetet készíthessenek.
...hát...nem jött össze...
Most nézzem; már ekkor is látszott!
A Google Térkép segítségével megtalálhatja a helyi vállalkozásokat, megtekintheti a térképet, és útvonaltervet készíthet.
www.google.hu